Connect with us

SPORT

Veste de senzație pentru CSM Târgu Jiu!

Postat acum

on

Vești extraordinare de la Festivalul Național de Juniori 4 Masculin, disputat timp de două zile, pe 29 și 30 aprilie, la Breaza, Prahova. Echipa de Juniori 4 a CSM Târgu Jiu a câștigat etapa semifinală și s-a calificat la Turneul Final, între cele mai bune 16 echipe din țară la această categorie de vârstă! Felicitări micuților handbaliști și antrenorului Vali Popescu pentru această performanță!

Sub atenta îndrumare a antrenorului Vali Popescu, la secția de handbal a CSM Târgu Jiu crește frumos o generație de copii talentați și dornici de performanță. Proiectul handbalistic de la Târgu Jiu merge bine, indiferent că este la feminin sau masculin, și indiferent de categoria de vârstă. La finalul acestei săptămâni, juniorii 4 de la CSM Târgu Jiu au înregistrat o performanță notabilă, și anume calificarea la Turneul Final, între cele mai bune 16 echipe din țară, semn că munca acestor copii, dar și a antrenorului de la grupa de juniori 4, a dat roade. Și sigur nu se opresc aici, pentru că acești băieți sunt doar la început de drum și mai au multe de arătat în handbal.

Parcursul din cadrul etapei semifinale de la Breaza a fost unul a unul excepțional. CSM Târgu Jiu a câștigat toate partidele și s-a dovedit a fi echipa net superioară de la acest turneu. Jocul în viteză, combinativ, bun atât pe fază ofensivă, cât și pe fază defensivă, dar și unitatea de grup au făcut din CSM Târgu Jiu o echipă imbatabilă la acest turneu. Handbaliștii lui Vali Popescu au dominat clar fiecare meci și s-au impus fără probleme.

Prima echipă de care gorjenii au trecut a fost formația gazdă, Tricolorul Breaza. CSM Târgu Jiu a dominat meciul de la un capăt la celălalt și s-a impus cu 24-16. Și în meciul doi, cu CSO Mizil, băieții lui Vali Popescu au fost cei care au dictat ritmul partidei. S-a terminat 24-19. Cum echipa din Severin, o formație pe care CSM Târgu Jiu a învins-o în acest campionat, nu s-a prezentat la meciul trei, gorjenii au câștigat cu 10-0 și au acces direct în finală. Acolo au jucat contra echipei ACS Academia Junior Ploiești.  A fost o finală la discreția jucătorilor din Târgu Jiu, care s-au impus la o diferență de scor care nu lasă loc de comentarii. A fost 34-19 și CSM Târgu Jiu a terminat etapa semifinală neînvinsă și s-a calificat în elita handbalului românesc la nivel de juniori 4.

Vali Popescu, antrenor Juniori 4 CSM Târgu Jiu: ”În primul rând vreau să-i felicit pe acești minunați copii pentru performanța lor. Sunt foarte bucuros pentru evoluția băieților din toate meciurile, dar în special din finală. A fost un meci în care au demonstrat că sunt cu adevarat o echipă. Nu au cedat nici un moment și-au aratat foarte multă maturitate în joc. Vreau să le mulțumesc și celor care sprijină acest proiect handbalistic și susțin dezoltarea acestor copii talentați.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SPORT

Un puternic turneu de handbal debutează la Târgu Jiu

Postat acum

on

Municipiul Târgu Jiu găzduiește, în perioada 7-11 iunie, turneul final al handbaliștilor juniori 4. Desfășurarea meciurilor din grupa D are loc la Sala Sporturilor Târgu Jiu:

CSM TÂRGU JIU – CSS MEDGIDIA 11:30, 7 iunie

CSM TÂRGU JIU – CSM BUCUREȘTI 16:30, 7 iunie

AHC DINAMO BUCUREȘTI – CSM TÂRGU JIU 16:30, 8 iunie.

LOT CSM TÂRGU JIU

Portar: Ștefan Stănoiu (2010);

Linia de 9 metri: Cătălin Popescu (2010), Mihnea Ciobanu (2010), David Bîrlete (2010), Robert Guran (2010), Mihai Bordusanu (2010),

Extreme: Bogdan Ștefurac (2010), Mihai Ularu (2010), Patrik Ularu (2013), David Popară (2010), Alexei Penescu (2013);

Pivoți: Vlad Călinoiu (2011), Darius Beuran (2010);

Antrenor: Valentin Popescu.

Continuă să citeşti

SPORT

Fiul fostului director al Crucii Roșii Gorj, vicecampion național la baschet U17

Postat acum

on

De către

Final al Campionatelor Naționale la Baschet de juniori cu încă o performanță sportivă notabilă a lui Mihnea Vlaicu care alături de colegii lui din echipa Clubului Sportiv Universitar Știința București devin vicecampioni naționali ai C.N.U17 Masculin desfășurat la Ploiești. Mihnea Vlaicu este fiul lui Marius Vlaicu, fost director al Crucii Roșii Gorj.

Dupa 5 meciuri jucate la acest Turneu Final cu 3 victorii și 2 înfrângeri, Mihnea reușește să obțină și 3 premii individuale:

1) MVP-Most Valable Player;

2) TOP ASSISTER;

3) BEST FIVE- CEI MAI BUNI CINCI JUCĂTORI AI TURNEULUI.

Au fost transmise astfel tuturor participanților cu un plus si pentru echipa de baschet a Clubului Sportiv Școlar Tg-Jiu care a ocupat locul 6 din cele 8 echipe participante si sportivilor gorjeni STAICU MATEI( CSU STIINȚA BUCURESTI) și FÂNTÂNĂ DAVID( CS U BT CLUJ NAPOCA-care a fost desemnat si cel mai de perspectivă jucător) cât si pentru toate meciurile jucate.

Continuă să citeşti

SPORT

CSS Târgu Jiu, locul 6 la Campionatul Național de Baschet U17

Postat acum

on

De către

Echipa de baschet U17 a CSS Târgu Jiu s-a clasat pe locul șase, în Campionatul Național al României. Unul dintre membrii echipei a fost al patrulea cel mai bun marcator al turneului, reușind să înscrie 100 de puncte.

Săptămâna aceasta, s-a desfășurat la Ploiești, în Sala Olimpia, Turneul Final de baschet masculin U17, turneu la care a participat și echipa CSS Târgu Jiu, antrenată de Ionuț Berca și Alex Gliga. La turneu, au participat cele mai bune opt echipe din România, respectiv: ASE București, CSO Voluntari, CSS Târgu Jiu, CSS 5 Paldors București, CSS-CSM Ploiești, UBT Cluj Napoca, Știința București, CSU Sibiu. Echipa CSS Târgu Jiu a câștigat meciurile cu CSS Paldors București și CSU Sibiu, terminând turneul pe locul 6 din cadrul Campionatului Național de Baschet al României U17 masculin. Echipa CSS Târgu Jiu, antrenată de Ionuț Berca, este în următoarea componență:
1. Cîmpeanu David
2. Văcaru Vlad
3. Vlădulescu Albert
4. Stoenescu Mario
5. Piculeas Octavian
6. Băloniu Damian
7. Filip Mihai
8. Duca Rareș
9. Badea Octavian
10.Țuțu Sergiu
11.Țuțu Cătalin
La turneul de la PLoiești, au mai participat trei sportivi formați la clubul CSS Târgu Jiu, care au obținut rezultate foarte bune. Vlaicu Popa Mihnea, actualmente component al echipei Știința București a fost desemnat MVP-ul turneului, cel mai bun pasator și BEST 5.
David Fântână, de la UBT Cluj Napoca, a fost desemnat „cel mai de perspectivă jucător al turneului”. Staicu Matei, de la Știința București, a fost pe locul II al Turneului Final.
David Cîmpeanu, de la CSS Târgu Jiu, a fost al 4-lea cel mai bun marcator al Turneului Final, înscriind 100 de puncte.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR