Connect with us

COMUNITATE

Veste cumplită primită de o tânără mamă din Gorj

Postat acum

on

0 Shares

Elena Dobroiu, o tânără mamă din Gorj, a primit o veste cruntă din partea autorităților medicale. Mama unei fetiței grav bolnave și încadrată în grad de handicap sever, Elena a aflat, de la Comisia de specialitate din cadrul DGASPC Gorj, că micuța Anastasia nu va mai trebui să se prezinte în fața specialiștilor. A primit astfel un certificat valabil până la 18 ani, considerându-se că boala este prea gravă, ca fata să se mai prezinte la evaluări. Vestea a picat precum un trăsnet asupra mamei care încă spera la mai bine.

„Astăzi este despre mine – Ella – mama. Ca mamă de copil special, știu cât este de dificil să alergăm cu ei la terapii, la medici, la evaluări. Când legea a fost modificată și au fost incluse anumite condiții care permiteau acordarea certificatului de încadrare în grad de dizabilitate cu valabilitate până la 18 ani, m-am bucurat…. Dacă ne încadram, eliminam, o dată la 2 ani, câteva drumuri, evaluări și consultații.

Și totuși…..

Astăzi am avut comisia de evaluare și da, avem valabilitatea certificatului până la 18 ani. Știți cum m-am simțit? Cumplit!!! Pentru prima dată de când ne prezentăm la comisia de evaluare, am plecat plângând, încă o dată întregul meu ”Univers” s-a spart în mii de bucățele care s-au disipat în toate celulele, credințele mele despre ceea ce înseamnă autismul au fost din nou distruse și m-au adus în punctul 0. Această valabilitate a certificatului, a fost o reconfirmare a faptului că Anastasia va avea nevoie de suport mereu, o reconfirmare a faptului că indiferent de micile progrese pe care le face, nu vor fi suficiente pentru a deveni o femeie adultă care se poate descurca.

Nu mă înțelegeți greșit, cea mai mare dorință a mea este ca Anastasia să se recupereze, nu îmi doresc nimic mai mult în acest moment, decât ca peste ani să citesc aceste rânduri și să spun – ” Anastasia e bine, nu știu de ce atunci am scris aceste lucruri.”

Voi lupta pentru ea, pentru recuperarea ei, voi face totul pentru a-i oferi o viață frumoasă cât timp Dumnezeu îmi va permite să îi fiu alături.  Știu că speranța nu dispare din sufletul nostru ca mame, că ne dorim tot ceea ce este mai bun pentru copii, că suntem capabile să mutăm munții pentru a le face lor viața mai frumoasă.  Astfel, nu pot decât să sper că terapiile o vor ajuta, că vor apărea tehnologii care o vor ajuta să se exprime, că…………..

Astăzi nu este o zi frumoasă pentru noi și probabil nici următoarele zile. Voi avea nevoie de timp să îmi adun particulele de Univers, să le dau din nou o formă, să reașez stelele, luna și soarele pentru a lumina în întunericul ce astăzi a nins peste mine; să îmi reașez prioritățile și să îmi modific o parte din tiparele de gândire. Cu toate acestea, înainte de a încheia această postare vreau să menționez câteva lucruri:

– sunt recunoscătoare că Dumnezeu îmi dă puterea să trec peste provocările vieții;

– sunt recunoscătoare că Anastasia face parte din viața mea și îmi oferă zilnic lecții prețioase despre adevăratele valori;

– sunt recunoscătoare tuturor celor ne sunt alături pe acest drum și fac posibile progresele Anastasiei.”, potrivit Elenei Dobroiu.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

COMUNITATE

Maraton: 4811 porumbei din Gorj, Dolj și Mehedinți, la linia de start

Postat acum

on

De către

La prima etapă de Maraton a Filialelor Dolj, Mehedinți și Gorj, Lubartow (Polonia), în data de 29.06.2024, au participat 4811 porumbei aparținând unui număr de 432 de columbofili din cele trei județe.Tandemul Frații Scorțar (Dolj) a obținut Locul 1 în Clasamentul General al Porumbeilor cu yearlingul 0167172. Acest excepțional porumbel(foto)a sosit în prima zi cu viteza medie de 1.014,45 metri pe minut.

Adrian Iordache (Dolj) a ocupat Locul 1 în Clasamentul General al Crescătorilor cu 7 porumbei clasați din tot atâția îmbarcați. Primii porumbei de la echipă au venit pe locul 20, respectiv 22 pe concurs, transmit organizatorii.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

S-a tipărit primul bilet pentru noile autobuze electrice din Motru

Postat acum

on

De către

Autobuzele electrice din Motru urmează să fie puse în mișcare pentru a transporta cetățenii din zonă pe rutele stabilite de autoritatea locală. Astăzi s-a și tipărit primul bilet iar personalul a fost instruit pentru inceperea activității.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Gioncani: Lucrările la canalizarea din Albeni, criticate de cetățeni

Postat acum

on

De către

Drum îngust, curbă și pod! Cu toate acestea, în acest loc, la Gioncani, în comuna Albeni, se amplasează stația de pompare, la investiția de canalizare. Asta, în drum, pe asfalt deși este loc suficient în afara părții carosabile.

Constructorul a ales acest loc, în opinia cetățenilor, nepotrivit, dar nu a acceptat alte sugestii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!