Connect with us

COMUNITATE

Veste cumplită primită de o tânără mamă din Gorj

Postat acum

on

Elena Dobroiu, o tânără mamă din Gorj, a primit o veste cruntă din partea autorităților medicale. Mama unei fetiței grav bolnave și încadrată în grad de handicap sever, Elena a aflat, de la Comisia de specialitate din cadrul DGASPC Gorj, că micuța Anastasia nu va mai trebui să se prezinte în fața specialiștilor. A primit astfel un certificat valabil până la 18 ani, considerându-se că boala este prea gravă, ca fata să se mai prezinte la evaluări. Vestea a picat precum un trăsnet asupra mamei care încă spera la mai bine.

„Astăzi este despre mine – Ella – mama. Ca mamă de copil special, știu cât este de dificil să alergăm cu ei la terapii, la medici, la evaluări. Când legea a fost modificată și au fost incluse anumite condiții care permiteau acordarea certificatului de încadrare în grad de dizabilitate cu valabilitate până la 18 ani, m-am bucurat…. Dacă ne încadram, eliminam, o dată la 2 ani, câteva drumuri, evaluări și consultații.

Și totuși…..

Astăzi am avut comisia de evaluare și da, avem valabilitatea certificatului până la 18 ani. Știți cum m-am simțit? Cumplit!!! Pentru prima dată de când ne prezentăm la comisia de evaluare, am plecat plângând, încă o dată întregul meu ”Univers” s-a spart în mii de bucățele care s-au disipat în toate celulele, credințele mele despre ceea ce înseamnă autismul au fost din nou distruse și m-au adus în punctul 0. Această valabilitate a certificatului, a fost o reconfirmare a faptului că Anastasia va avea nevoie de suport mereu, o reconfirmare a faptului că indiferent de micile progrese pe care le face, nu vor fi suficiente pentru a deveni o femeie adultă care se poate descurca.

Nu mă înțelegeți greșit, cea mai mare dorință a mea este ca Anastasia să se recupereze, nu îmi doresc nimic mai mult în acest moment, decât ca peste ani să citesc aceste rânduri și să spun – ” Anastasia e bine, nu știu de ce atunci am scris aceste lucruri.”

Voi lupta pentru ea, pentru recuperarea ei, voi face totul pentru a-i oferi o viață frumoasă cât timp Dumnezeu îmi va permite să îi fiu alături.  Știu că speranța nu dispare din sufletul nostru ca mame, că ne dorim tot ceea ce este mai bun pentru copii, că suntem capabile să mutăm munții pentru a le face lor viața mai frumoasă.  Astfel, nu pot decât să sper că terapiile o vor ajuta, că vor apărea tehnologii care o vor ajuta să se exprime, că…………..

Astăzi nu este o zi frumoasă pentru noi și probabil nici următoarele zile. Voi avea nevoie de timp să îmi adun particulele de Univers, să le dau din nou o formă, să reașez stelele, luna și soarele pentru a lumina în întunericul ce astăzi a nins peste mine; să îmi reașez prioritățile și să îmi modific o parte din tiparele de gândire. Cu toate acestea, înainte de a încheia această postare vreau să menționez câteva lucruri:

– sunt recunoscătoare că Dumnezeu îmi dă puterea să trec peste provocările vieții;

– sunt recunoscătoare că Anastasia face parte din viața mea și îmi oferă zilnic lecții prețioase despre adevăratele valori;

– sunt recunoscătoare tuturor celor ne sunt alături pe acest drum și fac posibile progresele Anastasiei.”, potrivit Elenei Dobroiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Prăpăd pe Zambilelor! Locatarii nu au apă de trei zile, copiii se spală la sticle

Postat acum

on

De către

Nu este apă, deja de trei zile, pe strada Zambilelor din Târgu Jiu. Locatarii blocurilor din zonă sunt disperați că singurele surse de apă din zonă sunt doar niste cișmele stradale.

De aici iau apă pentru mâncare, de aici iau apă, în sticle, pentru spălat. Oamenii dau vina însă pe Aparegio pentru lipsa acestei utilități, considerând că societatea uită că au copii la școală.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Barul „La Academie”, amendat de DSV pe linia igienei

Postat acum

on

De către

Barul „La Academie” din Motru a fost călcat de inspectorii sanitar veterinari. Aceștia au găsit în unitate probleme pe linia igienei, considerate de verificatori drept precară. Sancțiunea primită de unitate a fost cuprinsă între 2000-10.000 de lei. Societatea care deține barul nu are autorizație de funcționare de la primărie. Cu toate acestea a încasat din activități de alimentație publică în ultimele două luni aproape 300.000 de lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Publicul este invitat la o mare sărbătoare în Rânca

Postat acum

on

Festivalului de folk și poezie „Printre Nori” are loc în  perioada 22 – 24 septembrie, la Rânca, în județul Gorj. Evenimentul a ajuns la a patra ediție. Participă artiști cunoscuți la nivel național, precum: Narcis Tran Korsar, Adrian Beznă, Mircea Vanca, Dan Vană și Daniel Cosma. Organizatori sunt: Eden, Cetina Rânca și Lupii Râncii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR