Connect with us

COMUNITATE

Veste bună pentru mii de gorjeni

Postat acum

on

Valabilitatea cardurilor de energie va fi prelungită până pe 31 martie 2024. Inițial, Poșta Română anunțase că aceste carduri sunt valabile până pe data de 27 decembrie, dar la Guvern s-a luat decizia prelungirii valabilității pentru ca cetățenii să aibă parte de sprijin în această iarnă. În acest sens, s-a ajuns la un acord cu reprezentanții Comisiei Europene și a fost obținut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024. Mii de gorjeni sunt beneficiari ai cardurilor de energie.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Întreprinzătorii din zona montană se întâlnesc la Polovragi

Postat acum

on

Întreprinzătorii din zona submontană a județului Gorj vor beneficia de consiliere să își deschidă Puncte Gastronomice Locale. În acest sens, în data de 7 decembrie, de la ora 14,00 la Căminul Cultural din Polovragi este programată o întâlnire dintre autorități și cetățeni. La discuții vor fi prezenți: Aurel Simion, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Veronica Țăran-Baciu, director general al Agenției Naționale a Zonei Montane și consultant pentru Puncte Gastronomice Locale, precum și Dorian Lungu, președintele Asociației Gastro Local.
Legea pentru înființarea şi funcţionarea Punctelor Gastronomice Locale (PGL) a fost adoptată, recent, de Camera Deputaților, care este for decizional. Punctul Gastronomic Local este o unitate de valorificare a producţiei primare locale, situate într-o localitate rurală, unde se prepară şi se servesc produse alimentare, după rețete specifice zonei, direct către consumatorul final, pentru un număr maxim de 15 persoane simultan.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Noi discuții sindicale în problema pensiilor din minerit și energie

Postat acum

on

Federația Națională a Muncii programează în Drobeta Turnu-Severin, la Hotel Severin, în data de joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09:00, întâlnirea cu cabinetul de avocatură. Sunt invitați mineri, energeticieni de la CET Halânga și toți pensionarii nemulțumiți de pensii. În problema pensiilor, minerii, energeticienii și foștii salariați din unitățile prestatoare sunt chemați să vină cu câte o copie după cartea de muncă, decizia de pensionare, carte de identitate și, eventual, adeverințe cu câștigurile obținute.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Zece puncte gastronomice, în Gorj

Postat acum

on

De către

Reprezentanți ai Ministerului Agriculturii vor fi prezenți, mâine, la Polovragi, la un eveniment de promovare a punctelor gastronomice locale. În județul nostru sunt zece astfel de puncte, în care turiștii au posibilitatea să consume produse tradiționale, specifice zonei, direct în gospodăriile localnicilor. Din păcate, cele mai multe dintre acestea nu sunt funcționale, spune prefectul de Gorj, Iulian Popescu. La nivel național, astfel de puncte, au ajutat la dezvoltarea turismului și tocmai acest lucru se intenționează și la Gorj, ca numărul locațiilor să crească.
În Gorj, majoritatea punctelor gastronomice locale declarate sunt în zona de sub munte.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!