Home / DEZVĂLUIRI LOCALE / Vătaful comunal Poenaru vrea să conducă și Primăria Peștișani! Fuiorea, doar o marionetă servilă!

Vătaful comunal Poenaru vrea să conducă și Primăria Peștișani! Fuiorea, doar o marionetă servilă!

Funcția de primar al comunei Peștișani e vânată, de mulți ani, de Ion Poenaru, un fel de jupân local care vrea să aibă control total asupra comunității.

Poenarul e șeful uneia din cele mai bogate obști din Gorj, cu venituri, care se cifrează la 11,4 milioane de lei, adică aproape 2,5 milioane de euro, anul trecut, așa că nu poate renunța la această ”cloșcă cu puii de aur”, dar îi dă mâna să susțină un personaj de mucava pe care să-l aburce în funcția de primar și să execute doar ce-i spune el.

Ilie Fuiorea a devenit marioneta loială și servilă a lui Poenaru mult înainte de perioada în care a preluat atribuțiile primarului și l-a împroprietărit pe vătaful comunal, frizând penalul, cu peste 1 hectar de pădure, după ce i-a făcut dispăruți dintr-un proces verbal de punere în posesie pe nepoții săi care aveau drept de proprietate asupra acelei suprafețe de pădure.

Claudiu Matei

În 2011, când Primăria Peștișani era condusă de Ion Florin Pavel, Comisia locală de fond funciar, din care mai făceau parte, alături de primar, secretarul primăriei, un referent de specialitate și șeful unui ocol silvic, i-a pus în posesie pe 1 ha și 1.474 mp de pădure, printr-un proces-verbal, pe Ion Poenaru și nepoții săi, adică, copiii fratelui său, decedat.

Până să fie emis titlul de proprietate însă Ilie Fuiorea, viceprimar, în acea perioadă, a preluat atribuțiile funcției de primar circa șapte luni.

În ziua de 14 mai 2013 a fost preparat un alt proces-verbal de punere în posesie, comisia fiind aceeași, cu excepția primarului Pavel care a fost înlocuit de Fuiorea, acesta având și calitatea de președinte.

De data asta, cele 1 ha și 1.474 mp de pădure au intrat în posesia doar a lui Ion Poenaru, iar ceilalți moștenitori, adică nepoții acestuia, nici n-au mai fost menționați. Devenind unic proprietar, Poenaru a făcut toate diligențele iar în numai patru luni, pe 12 septembrie, Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor i-a eliberat titlul de proprietate pentru pădurea din Peștișani.

Tranzacția frizează, în mod evident, penalul, însă organele judiciare n-au fost sesizate, până acum, în legătură cu aceste aspecte.

Surse din zonă susțin că, în timp ce Poenaru a devenit vătaf comunal, iar în timp a acumulat serios la capitolul imobiliar, fosta sa cumnată, cea care ar fi avut dreptul la pădure, prin copiii săi, cumpără lemne, în fiecare iarnă, de la samsarii de la Peștișani.

Astfel de combinații periculoase și astfel de documente ”preparate” îl leagă ombilical pe Fuiorea de Poenaru.

Șeful de la obște nu a renunțat niciodată la ideea de a controla și administrația locală, iar de această dată, susținerea pentru Ilie Fuiorea, candidat din partea liberalilor, este la vedere.
Neavând un alt job, Fuiorea încasează venituri din postura de membru în Consiliul Director al Obștei Peștișani, 13.500 de lei, în anul precedent, dividende, 2.135 de lei, iar acestea sunt completate de cele ale soției, angajată la aceeași obște condusă de Ion Poenaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *