Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Vătaful comunal Poenaru vrea să conducă și Primăria Peștișani! Fuiorea, doar o marionetă servilă!

Postat acum

on

Funcția de primar al comunei Peștișani e vânată, de mulți ani, de Ion Poenaru, un fel de jupân local care vrea să aibă control total asupra comunității.

Poenarul e șeful uneia din cele mai bogate obști din Gorj, cu venituri, care se cifrează la 11,4 milioane de lei, adică aproape 2,5 milioane de euro, anul trecut, așa că nu poate renunța la această ”cloșcă cu puii de aur”, dar îi dă mâna să susțină un personaj de mucava pe care să-l aburce în funcția de primar și să execute doar ce-i spune el.

Ilie Fuiorea a devenit marioneta loială și servilă a lui Poenaru mult înainte de perioada în care a preluat atribuțiile primarului și l-a împroprietărit pe vătaful comunal, frizând penalul, cu peste 1 hectar de pădure, după ce i-a făcut dispăruți dintr-un proces verbal de punere în posesie pe nepoții săi care aveau drept de proprietate asupra acelei suprafețe de pădure.

Claudiu Matei

În 2011, când Primăria Peștișani era condusă de Ion Florin Pavel, Comisia locală de fond funciar, din care mai făceau parte, alături de primar, secretarul primăriei, un referent de specialitate și șeful unui ocol silvic, i-a pus în posesie pe 1 ha și 1.474 mp de pădure, printr-un proces-verbal, pe Ion Poenaru și nepoții săi, adică, copiii fratelui său, decedat.

Până să fie emis titlul de proprietate însă Ilie Fuiorea, viceprimar, în acea perioadă, a preluat atribuțiile funcției de primar circa șapte luni.

În ziua de 14 mai 2013 a fost preparat un alt proces-verbal de punere în posesie, comisia fiind aceeași, cu excepția primarului Pavel care a fost înlocuit de Fuiorea, acesta având și calitatea de președinte.

De data asta, cele 1 ha și 1.474 mp de pădure au intrat în posesia doar a lui Ion Poenaru, iar ceilalți moștenitori, adică nepoții acestuia, nici n-au mai fost menționați. Devenind unic proprietar, Poenaru a făcut toate diligențele iar în numai patru luni, pe 12 septembrie, Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor i-a eliberat titlul de proprietate pentru pădurea din Peștișani.

Tranzacția frizează, în mod evident, penalul, însă organele judiciare n-au fost sesizate, până acum, în legătură cu aceste aspecte.

Surse din zonă susțin că, în timp ce Poenaru a devenit vătaf comunal, iar în timp a acumulat serios la capitolul imobiliar, fosta sa cumnată, cea care ar fi avut dreptul la pădure, prin copiii săi, cumpără lemne, în fiecare iarnă, de la samsarii de la Peștișani.

Astfel de combinații periculoase și astfel de documente ”preparate” îl leagă ombilical pe Fuiorea de Poenaru.

Șeful de la obște nu a renunțat niciodată la ideea de a controla și administrația locală, iar de această dată, susținerea pentru Ilie Fuiorea, candidat din partea liberalilor, este la vedere.
Neavând un alt job, Fuiorea încasează venituri din postura de membru în Consiliul Director al Obștei Peștișani, 13.500 de lei, în anul precedent, dividende, 2.135 de lei, iar acestea sunt completate de cele ale soției, angajată la aceeași obște condusă de Ion Poenaru.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Absurd! Golea le cere foștilor salariați ai CS Pandurii Lignitul să strângă cureaua

Postat acum

on

De către

Marin Golea, fostul administrator special al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, destituit din funcție de membrii asociați, în prezent secretar general, remunerat, al clubului, vine, la început de an 2022, cu o propunere absolut absurdă către salariații creditori.

Mai exact, Golea, care și-a încasat printre primii banii de la club, le cere foștilor salariați, care nu au primit sumele consistente( mai exact nu au luat încă niciun leu de la club), să facă concesii în ce privește finanțele pe care urmează să le ia. Golea propune astfel că acești creditori să renunțe de bună voie la 25% din valoarea creanțelor salariale, iar restul de 65% din bani să-i primească abia la ieșirea clubului din insolvență( adică niciodată). Spunem asta pentru că insolvența este imposibilă deoarece clubul niciodată nu și-a respectat planul de reorganizare și chiar a acumulat noi datorii după insolvență.

Propunerea lui Golea s-a făcut în scris, în calitate de secretar general al clubului, fața de creditorii salariații. Cei în cauză sunt revoltați și vor cere falimentul clubului.

Marin Condescu a încasat, recent, de la club 711.005 lei și mai are de recuperat 160.000 de lei, suma în cauză fiind fără cei 858.000 de euro încă neîncasati de la masa credală.

Golea, în schimb, a încasat 30.000 de lei, Cojocaru- fost antrenor 25.000 de lei iar Floroiu, 5000 de lei.

Asta, în condițiile în care SC CRASDOM SRL care a asigurat masa pentru jucători, când nimeni nu mai dorea să le de-a mâncare la sportivi(știind că clubul e rău de plată), nu a recuperat nici în prezent debitele pentru masa servită. Totul, deoarece facturile firmei nu au fost înregistrate în contabilitate, lucru identificat de ANAF.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

A pierdut procesul! Asistentă șefă din Spitalul Tg-Jiu, destituită dar… în funcție!

Postat acum

on

De către

E de noaptea minții ce se întâmplă la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu! Asistenta șefă de la Secția Psihiatrie, Simena Cucu, destituită de managerul unității medicale, Dumitru Vienescu, în luna aprilie a anului trecut, după ce presa a dezvăluit că ținea dezinfectanții sub cheie, în timp ce 20 de pacienți și personal medical s-au infectat cu COVID-19, a contestat decizia conducerii și a revenit în funcție, după ce a câștigat concursul la care a participat singură, pentru că așa i-au aliniat astrele șefa de secție, medicul Ana Maria Câmpeanu și directorul medical  Mădălin Constantin Dinu. Tribunalul Gorj, însă, i-a respins contestația împotriva deciziei de destituire așa că, Simena Cucu e destituită, dar în funcție, până la o decizie definitive a instanței.

La finele anului trecut, la concursul pentru ocuparea postului de asistent medical șef al Secției Psihiatrie din cadrul SJU s-a înscris fosta deținătoare a funcției, Simena Cucu, și cea care i-a luat locul, Alina Ninu.

Cum în tot spitalul se știa cine va ocupa posturile scoase la concurs, Alina Ninu nu s-a mai prezentat la niciuna din probe, în contextul în care tandemul Cîmpeanu – Dinu îi dăduseră asigurări fostei asistente șefe, destituită de Vienescu, că va reveni în funcție, lucru care s-a și întâmplat, în condițiile în care a rămas singură în cursă.

Simena Cucu fusese destituită după ce, în luna martie a anului trecut, 15 pacienți  din Secția Psihiatrie au fost transferați la alte spitale din țară, o asistentă medicală a ajuns în spital, iar un medic și alți doi salariați, în izolare la domiciliu, după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV2, iar una din cauzele care au generat focarul de Covid-19, după cum a stabilit comisia de cercetare, a reprezentat-o lipsa dezinfectanților care erau ținuți sub cheie de asistenta șefă.

Simena Cucu a putut să se înscrie la concurs, după ce pe 26 octombrie, a contestat decizia de sancționare, numai că, săptămâna trecută, Tribunalul Gorj i-a respins acțiunea. Decizia poate fi atacată cu apel, însă până la pronunțarea unei decizii definitive, asistenta șefă e tot destituită și, totuși în funcție.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

VIDEO. Bătrân semiconștient, căzut în stradă! Stupizii de la 112 voiau sa știe dacă vrea să meargă la spital, înainte de a trimite salvarea!

Postat acum

on

De către

Serviciul de urgență 112 asigură preluarea apelurilor de urgență de la cetățeni și transmiterea acestora către agențiile specializate de intervenție (Ambulanță, SMURD, Poliție, Pompieri, Jandarmerie, Salvamont), în vederea asigurării unei reacții imediate, uniforme și unitare pentru soluționarea urgențelor. În realitate, lucrurile nu stau deloc așa, iar caracterul ”imediat” este diluat de întrebări stupide ale celor care răspund la telefon în dispeceratele acestor instituții și nu conștientizează că viața unui om poate depinde de acele minute.   Marți seara, orele 19,00, strada 14 Octombrie, Tg-Jiu. Bătrân căzut în stradă, aproape inconștient. Mai mulți conducători auto au oprit să vadă ce s-a întâmplat, care-i starea bărbatului, iar unul dintre aceștia a sunat la serviciul de urgență pentru a solicita un echipaj medical care să-i acorde îngrijiri de specialitate bătrânului. După transferul apelului de la operatorul STS către SMURD, Ambulanță și Poliție, încep întrebările absurde. Din dispeceratul SMURD, cel care a sunat a fost pus să-l întrebe pe bătrânul semiconștient cum îl cheamă, în condițiile în care acesta era cu ochii închiși și scotea doar niște gemete. O altă întrebare lipsită de sens, venită din dispeceratul instituției care trebuia să trimită rapid un echipaj medical, a fost dacă bătrânul vrea să meargă la spital (?!). Mirarea se citea pe fața tuturor celor aflați în preajma bătrânului: așa și dacă acesta ar fi putut zice că nu vrea la spital, era lăsat să agonizeze în stradă? Apelul a fost transferat, apoi, la poliție, iar întrebările lipsite de rațiune au continuat: ”Întrebați-l dacă a fost lovit de mașină. E băut?”. Omul care vorbea cu polițistul l-a întrebat pe bătrân, iar acesta nu-și amintea nimic, însă nu polițiștii ar fi trebuit să cerceteze dacă a fost sau lovit de mașină, pe baza diagnosticelor medicale și a altor indicii și probe? S-au pierdut aproximativ 3-4 minute cu aceste întrebări stupide, timp în care bătrânul a stat întins pe asphalt, semiconștient, minute extrem de importante, vitale, în unele cazuri.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR