Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Vătaful comunal Poenaru vrea să conducă și Primăria Peștișani! Fuiorea, doar o marionetă servilă!

Postat acum

on

Funcția de primar al comunei Peștișani e vânată, de mulți ani, de Ion Poenaru, un fel de jupân local care vrea să aibă control total asupra comunității.

Poenarul e șeful uneia din cele mai bogate obști din Gorj, cu venituri, care se cifrează la 11,4 milioane de lei, adică aproape 2,5 milioane de euro, anul trecut, așa că nu poate renunța la această ”cloșcă cu puii de aur”, dar îi dă mâna să susțină un personaj de mucava pe care să-l aburce în funcția de primar și să execute doar ce-i spune el.

Ilie Fuiorea a devenit marioneta loială și servilă a lui Poenaru mult înainte de perioada în care a preluat atribuțiile primarului și l-a împroprietărit pe vătaful comunal, frizând penalul, cu peste 1 hectar de pădure, după ce i-a făcut dispăruți dintr-un proces verbal de punere în posesie pe nepoții săi care aveau drept de proprietate asupra acelei suprafețe de pădure.

Claudiu Matei

În 2011, când Primăria Peștișani era condusă de Ion Florin Pavel, Comisia locală de fond funciar, din care mai făceau parte, alături de primar, secretarul primăriei, un referent de specialitate și șeful unui ocol silvic, i-a pus în posesie pe 1 ha și 1.474 mp de pădure, printr-un proces-verbal, pe Ion Poenaru și nepoții săi, adică, copiii fratelui său, decedat.

Până să fie emis titlul de proprietate însă Ilie Fuiorea, viceprimar, în acea perioadă, a preluat atribuțiile funcției de primar circa șapte luni.

În ziua de 14 mai 2013 a fost preparat un alt proces-verbal de punere în posesie, comisia fiind aceeași, cu excepția primarului Pavel care a fost înlocuit de Fuiorea, acesta având și calitatea de președinte.

De data asta, cele 1 ha și 1.474 mp de pădure au intrat în posesia doar a lui Ion Poenaru, iar ceilalți moștenitori, adică nepoții acestuia, nici n-au mai fost menționați. Devenind unic proprietar, Poenaru a făcut toate diligențele iar în numai patru luni, pe 12 septembrie, Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor i-a eliberat titlul de proprietate pentru pădurea din Peștișani.

Tranzacția frizează, în mod evident, penalul, însă organele judiciare n-au fost sesizate, până acum, în legătură cu aceste aspecte.

Surse din zonă susțin că, în timp ce Poenaru a devenit vătaf comunal, iar în timp a acumulat serios la capitolul imobiliar, fosta sa cumnată, cea care ar fi avut dreptul la pădure, prin copiii săi, cumpără lemne, în fiecare iarnă, de la samsarii de la Peștișani.

Astfel de combinații periculoase și astfel de documente ”preparate” îl leagă ombilical pe Fuiorea de Poenaru.

Șeful de la obște nu a renunțat niciodată la ideea de a controla și administrația locală, iar de această dată, susținerea pentru Ilie Fuiorea, candidat din partea liberalilor, este la vedere.
Neavând un alt job, Fuiorea încasează venituri din postura de membru în Consiliul Director al Obștei Peștișani, 13.500 de lei, în anul precedent, dividende, 2.135 de lei, iar acestea sunt completate de cele ale soției, angajată la aceeași obște condusă de Ion Poenaru.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

PNL pierde un primar! Sentință definitivă pentru lotul Vladimir

Postat acum

on

De către

Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat definitiv în dosarul de abuz de serviciu al primarului liberal de Vladimir, Ion Ianași. Edilul a fost condamnat cu suspendare la doi ani și nouă luni de închisoare. Patru ani, edilul local nu mai are voie sa ocupe o funcție publică și o va pierde pe cea de primar pe care o ocupă în prezent.

„În calitate de primar, cu ştiinţă, a dispus efectuarea plăţii unei facturi din data de 26 noiembrie 2018 în sumă de 268.758 de lei, reprezentând contravaloare servicii execuţie la obiectivul construire pod biserica Andreeşti, comuna Vladimir, deşi aceste servicii şi lucrări nu au fost executate în totalitate, cauzându-se un prejudiciu bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor europene, în sumă de 256. 613 lei, în felul acesta fiind obţinut pentru altul un avantaj patrimonial injust. Mai este cercetat pentru abuz în serviciu pentru că a dispus cu ştiinţă, efectuarea plăţii unei alte facturi fiscale din 26 noiembrie 2018 în valoarea 14.123 lei, reprezentând valoarea servicii dirigenţie de şantier la acelaşi obiectiv, deşi aceste servicii nu au fost efectuate în realitate.(…) În calitate de primar, a prezentat Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene documente şi date false privind executarea lucrărilor privind la acel obiectiv finanţat pentru primirea aprobărilor necesare acordării finanţării obţinute conform unui contract încheiat în luna decembrie 2017“, anunța Parchetul pe pe lângă Tribunalul Gorj cu trei ani în urmă.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Indicatoare cu „Accesul interzis”, pe doi versanți din Gureni

Postat acum

on

De către

În zona localității Gureni, din comună Peștișani, se fac diligențe pentru realizarea unei microcariere de calcar. Localnicii sunt împotriva acestei afaceri private și sunt susținuți în acest demers de Fundația „Valea Bistriței”. Cariera are însă un aviz de mediu de la APM Gorj dar așteaptă o aprobare și de la Primăria Peștișani, iar un proces pentru oprirea investiției este pe rolul instanțelor de judecată.

În plin conflict însă pe cei doi versanți care marginea Valea Viitor din Gureni au apărut indicatoare cu „Accesul interzis”.

„Vă informam ca într-o acțiune de intimidare organizata de investitor, au fost amplasate panouri de averizare cu ,, Accesul interzis,, pe cei doi versanți ce mărginesc Valea Viilor. Acțiunile întreprinse de investitor ne încurajează și mai mult sa ne continuam efortul de stopare a carierei, pentru ca am observat faptul ca întrunirea noastră de sâmbăta trecuta l-a speriat rău, încât a recurs la acțiuni,, ieftine,, de intimidare. La orice acțiune exista o reacțiune și pe cale de consecință va mulțumim stimați cetățeni pentru imaginile transmise și va încurajăm sa fiți alături de noi”, transmit reprezentanții fundației.

Împreună suntem mai puternici și nu vom permite unui investitor care nu știe sa se bucure de frumusețile muntelui sa ne restricționeze dreptul nostru de a ne bucura de un mediu sănătos”, declară și Cătălin Șchiopu – Vicepreședintele Fundației Valea Bistriței.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Pat murdar și cu ploșnițe, cumpărat de un târgujian: „Nu vor să mi-l schimbe”!

Postat acum

on

De către

Un cetățean din municipiul Târgu Jiu spune că a achiziționat, recent, un pat de la o unitate care funcționează în incinta fostului magazin Jiu din municipiu. Clientul de bună credință susține că a plătit bunul, dar nu ar fi primit chitanță și factură, iar când i-a venit patul ambalat acasă era plin cu ploșnite și murdar.

„Nu se poate așa ceva, plătești una și primești alta. Am primit un pat murdar și cu goange. Am achitat 1500 de lei pentru acesta și nu vor să mi-l schimbe”, a declarat clientul nemulțumiți care consideră că a fost înșelat de agentul economic.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR