Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Vătaful comunal Poenaru vrea să conducă și Primăria Peștișani! Fuiorea, doar o marionetă servilă!

Postat acum

on

Funcția de primar al comunei Peștișani e vânată, de mulți ani, de Ion Poenaru, un fel de jupân local care vrea să aibă control total asupra comunității.

Poenarul e șeful uneia din cele mai bogate obști din Gorj, cu venituri, care se cifrează la 11,4 milioane de lei, adică aproape 2,5 milioane de euro, anul trecut, așa că nu poate renunța la această ”cloșcă cu puii de aur”, dar îi dă mâna să susțină un personaj de mucava pe care să-l aburce în funcția de primar și să execute doar ce-i spune el.

Ilie Fuiorea a devenit marioneta loială și servilă a lui Poenaru mult înainte de perioada în care a preluat atribuțiile primarului și l-a împroprietărit pe vătaful comunal, frizând penalul, cu peste 1 hectar de pădure, după ce i-a făcut dispăruți dintr-un proces verbal de punere în posesie pe nepoții săi care aveau drept de proprietate asupra acelei suprafețe de pădure.

Claudiu Matei

În 2011, când Primăria Peștișani era condusă de Ion Florin Pavel, Comisia locală de fond funciar, din care mai făceau parte, alături de primar, secretarul primăriei, un referent de specialitate și șeful unui ocol silvic, i-a pus în posesie pe 1 ha și 1.474 mp de pădure, printr-un proces-verbal, pe Ion Poenaru și nepoții săi, adică, copiii fratelui său, decedat.

Până să fie emis titlul de proprietate însă Ilie Fuiorea, viceprimar, în acea perioadă, a preluat atribuțiile funcției de primar circa șapte luni.

În ziua de 14 mai 2013 a fost preparat un alt proces-verbal de punere în posesie, comisia fiind aceeași, cu excepția primarului Pavel care a fost înlocuit de Fuiorea, acesta având și calitatea de președinte.

De data asta, cele 1 ha și 1.474 mp de pădure au intrat în posesia doar a lui Ion Poenaru, iar ceilalți moștenitori, adică nepoții acestuia, nici n-au mai fost menționați. Devenind unic proprietar, Poenaru a făcut toate diligențele iar în numai patru luni, pe 12 septembrie, Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor i-a eliberat titlul de proprietate pentru pădurea din Peștișani.

Tranzacția frizează, în mod evident, penalul, însă organele judiciare n-au fost sesizate, până acum, în legătură cu aceste aspecte.

Surse din zonă susțin că, în timp ce Poenaru a devenit vătaf comunal, iar în timp a acumulat serios la capitolul imobiliar, fosta sa cumnată, cea care ar fi avut dreptul la pădure, prin copiii săi, cumpără lemne, în fiecare iarnă, de la samsarii de la Peștișani.

Astfel de combinații periculoase și astfel de documente ”preparate” îl leagă ombilical pe Fuiorea de Poenaru.

Șeful de la obște nu a renunțat niciodată la ideea de a controla și administrația locală, iar de această dată, susținerea pentru Ilie Fuiorea, candidat din partea liberalilor, este la vedere.
Neavând un alt job, Fuiorea încasează venituri din postura de membru în Consiliul Director al Obștei Peștișani, 13.500 de lei, în anul precedent, dividende, 2.135 de lei, iar acestea sunt completate de cele ale soției, angajată la aceeași obște condusă de Ion Poenaru.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Tupeu maxim, un șofer din Târgu Jiu a fugit de polițiștii locali

Postat acum

on

De către

Tupeu de tupeu, astăzi, pentru un șofer oprit de un echipaj al Poliției Locale Târgu Jiu. Acesta nu a vrut să oprească la semnalele polițiștilor și chiar a încercat să de-a cu mașina peste unul dintre agenți. Într-un final a dat cu spatele și a plecat fără să încaseze amenda pe care o pregăteau localii.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

În timp de AGA și CA dorm, Paraschiv îl angajează ȘEF în Transloc pe amicul său Horhoianu

Postat acum

on

De către

Concursurile cu circuit închis de la societatea de transport public Transloc SA, deținută de Consiliul Local al Municipiului Tg-Jiu și subvenționată cu 2 milioane de euro, anual, din banii târgujienilor, sunt tolerate de reprezentanții municipalității în Adunarea Generală a Acționarilor, dar și de către Consiliul de Administrație. Practic, la Transloc SA, legile directorului general Mihai Paraschiv sunt mai presus de oricare alt act normativ care ar trebui să reglementeze activitatea societății comerciale.

Transloc SA a scos la concurs un post de coordonator activitate ridicări auto și unul de legător de sarcină. Așa zisul concurs nu respectă regulile minimale de transparență și publicitate, în contextul în care despre acesta s-a știut doar de la avizierul aflat în curtea societății. Procedura aflată în afara cadrului legal este tolerată atât de consilierii locali PNL Emilian David și Ion Slivilescu, reprezentanții municipalității în AGA, cât și de Consiliul de Administrație, dar și de structura de Resurse Umane a societății și de cei desemnați în comisia de evaluare și selecție.


Potrivit procesului-verbal afișat la avizierul Transloc SA, în urma selecției de dosare, pentru fiecare din cele două posturi a fost admis câte un singur candidat. Astfel, pentru postul de legător de sarcină va concura Eduard Teodor Pirici, iar pentru cel de coordonator activitate ridicări auto, singurul dosar admis este cel al lui Sebastian Bogdan Horhoianu, amicul directorului general al Transloc SA, Mihai Paraschiv și colegi, mulți ani, în organizația PNL Tg-Jiu.

Trebuie spus că, în urmă cu mai bine de doi ani, soția lui Horhoianu a fost și ea încadrată, direct, pe un post de economist la Transloc.

Acuzații

Horhoianu deține două spălătorii auto în Tg-Jiu și, în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, a fost consilier al lui Gabor Sandor, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Anterior, Horhoianu a manageriat punctul de lucru de la Tg-Jiu al firmei IFTPR SRL, care deschisese un centru de pregătire profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturi. Până în 2021, firma a fost condusă de către Gabor Sandor, în calitate de preşedinte/proprietar/fondator, potrivit unei scrisori deschise a Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) remisă premierului Nicolae Ciucă și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Printre altele, COTAR semnala faptul că, În perioada 2019 – 2022, centrul de pregătire şi perfecţionare profesională SC IFPTR SRL, punctul de lucru din Tg. Jiu, A EFECTUAT CURSURI DE PREGĂTIRE ŞI PERFECŢIONARE PENTRU INSTRUCTORI AUTO ŞI PENTRU PROFESORI DE LEGISLAŢIE RUTIERĂ, FĂRĂ A DEŢINE AUTORIZAŢIE VALABILĂ, eliberată potrivit legislaţiei în vigoare. Această faptă a fost constatată de ISCTR, în urma unui control la inceputul lunii noiembrie 2022, dispunându-se măsura retragerii autorizaţiei centrului de pregătire şi perfecţionare în cauză. (…)Cu alte cuvinte, acest centru de pregătire IFPTR Târgu Jiu, a facilitat în perioada 2019 – 2022, prin încălcarea legii, obţinerea unor certificate de pregătire profesională de instructori auto şi profesori de legislaţie, pentru 66 de persoane. SC IFPTR SRL a fost condusă până în 2021 de către domnul secretar de stat Gabor Sandor, în calitate de preşedinte/proprietar/fondator etc al societăţii/fundaţiei, care ştia cu siguranţă ce se întâmplă la punctul de lucru din Tg. Jiu, pentru că acesta coordona activitatea societăţii pe toată ţara, avea evidenţa fiecărui punct de lucru privind persoanele înscrise la cursuri, tipurile de cursuri şi promovarea candidaţilor la examenele susţinute. Mai mult decât atât, managerul centrului de pregătire din Târgu Jiu a fost în perioada menţionată Bogdan Horhoianu care, după numirea domnului Gabor Sandor în funcţia de secretar de stat, a devenit consilier personal la cabinetul acestuia în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, apoi s-a întors la conducerea centrului de la Târgu Jiu, precizează sursa citată.


În final, COTAR a cerut transmiterea datelor deţinute la nivelul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii cu privire la faptele săvârşite de către SC IFPTR TG. JIU către instituţiile competente în domeniul legislaţiei penale.

Claudiu Matei

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Fiul lui Traian Pătrășcoiu, la un pas să preia locul Doinei Isar la SGA Gorj

Postat acum

on

De către

Conducerea SGA Gorj a transmis referatul de numire în funcția, lăsată vacantă de către Doina Isar de inginer șef la Serviciul de Gospodărire a Apelor, pentru Șerban Pătrășcoiu. Acesta este fiul șefului de la Aparegio și lucrează de șapte ani la Inspecție în cadrul SGA Gorj, după ce anterior a prestat, pentru scurt timp, la Biroul Tehnic.

În prezent, Șerban Pătrășcoiu este inspector în cadrul Biroului Inspecția Apelor. Nu se laudă cu amenzi date singur ci, doar in echipa cu colegii de la Craiova, acesta fiind inginer cu specializare instalații fitosanitare. Promovarea lui Șerban Pătrășcoiu este vehiculată însă de mai mult timp, încă de când postul avea ocupant pe Doina Isar care însă abia recent a intrat la pensie. Postul va fi ocupat în interimat până la organizarea unui concurs.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR