Connect with us

SĂNĂTATE

Urgența la SJU Târgu Jiu: „Mori liniștit”, spune o pacientă, polițist local

Postat acum

on

0 Shares

Ina Blaj, angajată la Poliția Locală Târgu Jiu, a scris pe pagina sa de Facebook cum a fost tratată sau mai bine zic, cum nu a fost tratată la Centrul de permanență și la ambele UPU ale SJU Târgu Jiu. Povestea amară a stârnit numeroase comentarii negative în on-line.

„Am să vă povestesc cum stă treaba cu sănătatea la Tg.Jiu, mori liniștit, așa scrie pe fiecare ușă de la cameră de urgență și permanență. De vineri eu nu reușesc să-mi fac antibioticul: la camera de urgență primiri de la Spitalul 700 nu se poate, la centrul de permanență nu se poate că nu mi s-a dat recomandare de la medicul de familie, în final am ajuns duminică după-amiază la urgență pe Tudor cu o tuse foarte urâtă care o am de o lună și numai scap de ea și o tensiune de 197/111”, explică femeia.

Pune flexura, dă jos flexura, niciun tratament!

„M-au trimis la raze, mi s-a pus o flexură pentru tensiune dar nu mi-au dat nimic, la ORL consult?, EKG-ul, rezultatul acum: Nu tu film de la raze ca să-l citească un specialist, nimic pentru tensiune, doar rezultatele de la ORL, EKG și Raze, tratament pentru tuse și m-a trimis acasă cum m-am dus. Analize nu, pe flexură nu mi-au băgat nimic și la plecare au scos flexura. Pentru ce m-au înțepat în venă? Poate reușește cineva să mă lămurească cum trebuie să trăim și să ne tratăm în Spitalele de la Tg. Jiu”, s-a întrebat pacienta.

Răspunsurile nu au întârziat să apară, astfel:

„Sistemul sanitar de stat e la pământ, iar în Tg-Jiu e zero…mai sunt și excepții… Ai grijă să nu iei alți microbi…Sănătate!”.

„Ce sa spun la noi la Alba Iulia nu se întâmplă asa ceva, într-adevăr și la noi se așteaptă mult să îți vina rândul, dar dacă e urgență te ia primul fără discuții (accidente, stop cardiac….) urgente majore”.

„La spital te plimbă de la o ușa la alta până când ajungi la mila lui Dumnezeu!”.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

SĂNĂTATE

64.600: Gorjul, pe locul 20 pe țară la certificate medicale

Postat acum

on

De către

Peste 3,3 milioane de certificate medicale au fost eliberate anul trecut, la nivel național. Gorjul ocupa locul 20 în această statistică a CNAS, cu 64.600 de certificate eliberate pentru salariații bolnavi.

În top 10 al județelor cu cele mai multe certificate de concediu medical acordate în 2023 apar, pe lângă București și județele cele mai populate, precum Cluj, Iași sau Timiș, și județele Prahova (locul 3 la nivel național la certificate de concediu medical), Mureș (locul 5 la nivel național), Sibiu (locul 7 la nivel național), Argeș (locul 9) și Brașov (locul 10).

La polul opus, județele cu cele mai puține certificate de concediu medical acordate sunt Călărași, Ialomița, Tulcea, Vaslui și Caraș, însă trebuie ținut cont și de faptul că în aceste județe, și numărul de locuitori este mai mic decât în județele din top.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Cabinetele de Psihiatrie și Oftalmologie din Ambulatoriul Integrat al SJU Târgu Jiu vor funcționa și după amiaza

Postat acum

on

De către

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-JIu a luat decizia revenirii la programul Ambulatoriului Integrat anterior pandemiei la două dintre cabinetele cu adresabilitate mare. Din luna aprilie, activitatea la cabinetele de Psihiatrie și Oftamologie din Ambulatoriul Integrat al unității medicale se va desfășura în intervalul orar 07:00 – 14:00 și 14:00 – 21:00.

În cursul anului trecut au beneficiat de consultații la Cabinetul de Psihiatrie 6.114 pacienți, iar de la începutul acestui an și până în prezent s-au prezentat 1.672 pacienți, marea lor majoritate în baza unui bilet de trimitere (consultații decontate de CASJ Gorj, conform contractului încheiat cu unitatea sanitară).

Cele mai frecvente afecțiuni de care suferă cei care se adresează Ambulatoriului sunt: depresie, schizofrenie, anxietate, tulburare bipolară, demența, dependența de alcool etc. Deși sunt frecvent întâlnite, tulburările de sănătate mintală sunt dificil de recunoscut, diagnosticat și tratat. Sunt pacienți care vin să ceară ajutorul unui medic psihiatru după ce încearcă singuri să găsească rezolvarea stărilor psihice pe care le experimentează. Medicii psihiatrie îndeamnă pacienții ca atunci când simt că au probleme emoționale și psihice, să se adreseze unui medic specialist.

Pacienții cu probleme oftalmologice se pot adresa medicilor de la cabinetul de Oftalmologie din Ambulatoriul Integrat. În luna aprilie, la acest cabinet activitatea se va desfășura în intervalul orar 07:00 – 14:00, iar două zile pe săptămână (luni și miercuri) și în intervalul orar 14:00 – 21:00.

În cursul anului 2023, la acest cabinet medical au beneficiat de consultații și investigații specifice 5.620 pacienți, iar de la începutul acestui an și până în present-1.495 pacienți. Și la acest cabinet adresabilitatea este mare.

Prezentarea pacienților în cabietele de specialitate din Ambulatoriul Integrat se face în baza unei programări prealabile.

Programările se fac telefonic și online https://programari.spitalgorj.ro/Appointments/IndexAppointments https://programari.spitalgorj.ro/Appoin…/IndexAppointments

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Post scos la concurs la Spitalul Novaci

Postat acum

on

De către

Spitalul Orășenesc Novaci a scos la concurs un post, cu normă întreagă, de medic specialist, specialitatea obstetrică- ginecologie la Compartimentul Obstetrică -Ginecologie. Depunerea dosarelor de participare la concurs se va face din data de 26.03.2024 până la data 08.04.2024.

Cei care sunt interesați de acest post trebuie să îndeplinească o serie de condiții specifice, printre care: să dețină diplomă de licență în domeniul medicină, specializarea medicină generală și certificat de medic specialist în specialitatea obstetrică – ginecologie. Selecţia dosarelor va avea loc în data de 9 aprilie. Proba scrisă este programată pe 16 aprilie, iar susţinerea probei clinice sau practice va avea loc în data de 22.04.2024.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!