Connect with us

SĂNĂTATE

Urgența la SJU Târgu Jiu: „Mori liniștit”, spune o pacientă, polițist local

Postat acum

on

Ina Blaj, angajată la Poliția Locală Târgu Jiu, a scris pe pagina sa de Facebook cum a fost tratată sau mai bine zic, cum nu a fost tratată la Centrul de permanență și la ambele UPU ale SJU Târgu Jiu. Povestea amară a stârnit numeroase comentarii negative în on-line.

„Am să vă povestesc cum stă treaba cu sănătatea la Tg.Jiu, mori liniștit, așa scrie pe fiecare ușă de la cameră de urgență și permanență. De vineri eu nu reușesc să-mi fac antibioticul: la camera de urgență primiri de la Spitalul 700 nu se poate, la centrul de permanență nu se poate că nu mi s-a dat recomandare de la medicul de familie, în final am ajuns duminică după-amiază la urgență pe Tudor cu o tuse foarte urâtă care o am de o lună și numai scap de ea și o tensiune de 197/111”, explică femeia.

Pune flexura, dă jos flexura, niciun tratament!

„M-au trimis la raze, mi s-a pus o flexură pentru tensiune dar nu mi-au dat nimic, la ORL consult?, EKG-ul, rezultatul acum: Nu tu film de la raze ca să-l citească un specialist, nimic pentru tensiune, doar rezultatele de la ORL, EKG și Raze, tratament pentru tuse și m-a trimis acasă cum m-am dus. Analize nu, pe flexură nu mi-au băgat nimic și la plecare au scos flexura. Pentru ce m-au înțepat în venă? Poate reușește cineva să mă lămurească cum trebuie să trăim și să ne tratăm în Spitalele de la Tg. Jiu”, s-a întrebat pacienta.

Răspunsurile nu au întârziat să apară, astfel:

„Sistemul sanitar de stat e la pământ, iar în Tg-Jiu e zero…mai sunt și excepții… Ai grijă să nu iei alți microbi…Sănătate!”.

„Ce sa spun la noi la Alba Iulia nu se întâmplă asa ceva, într-adevăr și la noi se așteaptă mult să îți vina rândul, dar dacă e urgență te ia primul fără discuții (accidente, stop cardiac….) urgente majore”.

„La spital te plimbă de la o ușa la alta până când ajungi la mila lui Dumnezeu!”.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Medicul care îi ajută pe gorjeni a primit titlul de „cetățean de onoare”. Ce le-a spus celor prezenți

Postat acum

on

De către

Medicul Dragoș Davițoiu, fost director al Spitalului Sfântul Pantelimon și Universitar, în prezent chirurg și manager la clinica privată Medlife, dar și la Spitalul de stat Universitar, a primit, azi, titlul de „cetățean de onoare” al municipiului Târgu Jiu, localitatea natală. Cunoscut ca doctorul care îi ajută pe gorjeni, atunci când au nevoie de intervenții de specialitate, la spitale din capitală, Dragoș Davițoiu a fost prezent la festivitatea în care a avut loc înmânarea titlului, aceasta având loc în cadrul unei ședințe festive a Consiliului Municipal Târgu Jiu. „Nu pot să uit că foarte mulți cetățeni, cu care am vorbit în ultima perioadă, mi-au vorbit de un om. Fost manager de unități spitalicești din București, de un om extrem de respectat în lumea medicală, de acel om care, indiferent unde a fost, a fost gorjean, a fost târgujian și era o regulă: dacă proveneai din Gorj, ușile îți erau permanent deschise. Și nu am aflat de la un singur pacient, că era suficient să mergi și să spui ca vii din Gorj. Este un model pentru noi, dar este un model pentru generațiile viitoare”, a spus primarul Marcel Romanescu, la ședința de înmânare a titlurilor.
Medicul târgujian, care a întins mereu o mână gorjenilor aflați în nevoie, ce ajungeau la capitală, cu probleme grave de sănătate, și-a arătat mulțumirea pentru faptul că aleșii locali din orașul natal îi apreciază activitatea. „E o mare onoare pentru mine și o responsabilitate să fiu prezentat ca model, responsabilitatea pe care nu vreau s-o păstrez pentru mine, aș vrea să v-o transfer și vouă, tinerilor, cu un sfat: să vă iubiți profesorii, să-i ascultați, să vă deschideți mintea și inima și vă vor da cunoașterea și înțelepciunea și un drum în viață. Și să munciți, pentru că numai prin muncă veți avea rezultate, iar munca înobilează rezultatul și vă va face și mai mândri și mai fericiți”, a transmis Dragoș Davițoiu, la primirea titlului de cetățean de onoare.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Cardiologii de la SJU Târgu Jiu, abuzați până la epuizare! Părerea unui medic neurolog

Postat acum

on

De către

Linia de gardă de la Cardiologia Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este în colaps. O parte dintre cardiologi au demisionat iar doi s-au pensionat. Cardiologii puțini rămași dau înapoi și refuză să mai asigure linia de gardă de la UPU pe motiv de epuizare. O parte din medicii spitalului îi susțin. Este și cazul medicului neurolog Cristina Căliman care și-a prezentat opinia, public, trăgând un semnal de alarmă vizavi de ce se întâmplă în unitatea medicală județeană, medicii neurologi fiind în aceiași situație.

„Asta se întâmplă când alți medici abuzează niște oameni până la epuizare.În SJU Târgu-Jiu, solicitările de consulturi în specialitatea Cardiologie și Neurologie frizează absurdul.În ultimele luni rar a scăpat vreo viroza respiratorie fără consult cardio și neuro, spre exemplu”, a subliniat Căliman.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

O cunoscută clinică efectuează analize medicale gratuit!

Postat acum

on

Caravana Medlife în parteneriat cu Primaria comunei Padeș, Primaria orașului Baia de Aramă și Primaria comunei Isverna efectuează analize gratuit! Medlife se va afla miercuri la Padeș, între orele 08,00 și 11,00.

„Luna aceasta îți amintim cât de importante sunt verificările uzuale pentru starea de sănătate a ta! Dă o fugă pană la medicul de familie, cere un bilet de trimitere (valabil doar pentru bolnavii cronici) si vino la caravana Medlife pentru analize de laborator! Sănătatea ta este prioritatea noastră! Fă-ți analizele uzuale la timp!”, conform unui anunț al organizatorilor.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR