Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Un pluserist ”lipsit de modestie” SE VREA PREFECT!

Postat acum

on

Deși negocierile între PNL și USR-PLUS pentru posturile de prefecți au eșuat de câteva ori, la Gorj, apare, aproape săptămânal, câte un pretendent pentru această funcție.

Dacă până acum dinspre liberali a apărut un singur nume, cel al secretarului general al organizației județene, Marcel Iacobescu, în alianța USR-PLUS e deja competiție, în contextul în care, după Corneliu Răducan Morega, cel care a candidat la alegerile parlamentare pentru un post de senator, singurul nume speculat pentru ocuparea funcției de prefect, un alt pluserist a dezvăluit, public, că și-a manifestat dorința, în cadrul partidului, pentru a fi numit la conducerea Instituției Prefectului.

Marius Hoară a candidat la alegerile locale, de anul trecut, pentru președinția Consiliului Județean Gorj, susținut fiind de Alianța USR-PLUS și s-a clasat pe locul 5, după ce a obținut 6.809 voturi .

Pluseristul a anunțat, duminică, pe o pagină de socializare că a transmis conducerii alianței că își dorește unul din posturile de prefect sau subprefect de Gorj și susține că are pregătirea și experiența necesară pentru a ocupa una din cle două funcții.

Județul Gorj va avea un post de prefect sau subprefect pentru USRPLUS conform negocierii de la nivelul Guvernului. Pentru că m-au întrebat mai mulți colegi de partid și mai mulți prieteni și cunoscuți despre acest lucru, nu fac un secret din faptul că mi-am manifestat dorința în cadrul partidului de a ocupa acest post. Fără a fi lipsit de modestie trebuie să spun că am o pregătire și o experiență profesională precum și o experiență de viață și o probitate morală care îmi permit să aspir către această poziție de mare demnitate publică. La nivelul organizației Gorj a USRPLUS se va lua o decizie în acest sens în perioada următoare urmând ca dintre cele câteva persoane care și-au manifestat dorința să ocupe acest post să se ia o decizie politică de numire cu acordul conducerii de la București”, a scris Hoară.

În aceste condiții, în interiorul alianței USR-PLUS e deja competiție pentru funcția care-i va reveni la Prefectura Gorj, în urma negocierii politice cu PNL, inițial, singurul favorit pentru funcțiile de conducere de la nivelul prefecturii fiind Corneliu Răducan Morega.

Marius Hoară are 57 de ani și conduce, de peste 20 de ani, serviciul de informatică din Uzina Sadu, iar în urmă cu ceva timp, s-a remarcat la concursul de cultură generală ”Câștigă România” de la TVR2, unde a câștigat 10 ediții consecutive.

Gorjexpress.ro

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Foto: Un vânzător de lubeniță din Peșteana Jiu a dat jos un indicator care îi interzicea oprirea în zonă

Postat acum

on

De către

Gest șocant al unui comerciant din Peșteana Jiu. Dorin să își vândă lubeniță într-un loc în care oprirea era interzisă, Relu Tătaru a dat jos indicatorul că sa nu fie deranjat de polițiștii din Bâlteni.

Omul nu are nicio treabă în a da jos indicatorul, arătând că nu era la prima abatere de acest fel.

De altfel în gestul său interzis de lege, cetățeanul primește ajutorul unui vârstnic, care nu vede nimic greșit în gestul comerciantului. Polițiștii din Bâlteni, evident, nu au văzut lipsa indicatorului…

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

TMG Guard încasează 100.000 de lei că să păzească niste magazii dezafectate din Gara Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a scos, în februarie, la licitație serviciile de pază, protecție, ordine și control în gările de pe raza Regionalei Craiova. Contractul a fost împărțit în patru loturi și avea o valoare totală de circa 130.000 de euro. Era vorba despre gările din Râmnicu Vîlcea, Pitești, Drobeta Turnu Severin și Târgu-Jiu. Numai pentru gara din municipiu s-au pus la bătaie peste 100.000 de lei. Licitația a fost adjudecată de firma TMG Guard din Târgu Jiu care a făcut, în gară, patru posturi de pază, cu patru angajați.

Interesant este că, paznicii firmei din municipiu păzesc doua magazii dezafectate, peronul și stația de așteptare. În fapt, magaziile de la L5 care au piese CFR nu au intrat în acest contract de pază. Cum nu a intrat nici depoul de locomotive unde se încarcă drezinele cu motorină, care aparțin tot de CFR.

Pentru gara din Târgu-Jiu, valoarea estimată a contractului, fără TVA, a fost mai exact de 129.035 de lei. Era nevoie, de fapt, de un post mobil cu un agent pe tură, la program permanent, 24 de ore pe zi.

Obiectivele supuse pazei sunt: sala de așteptare, holul caselor de bilete, zona comercială, birourile stației, peroanele liniilor, perimetrul stației CF și toate clădirile din perimetrul obiectivului care aparțin beneficiarului, scria în caietul de sarcini.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Detalii cutremurătoare, în cazul tânărului de 28 de ani înecat în apele Jiului! Soția își strigă durerea și cere să se facă dreptate!

Postat acum

on

De către

Natalia Diana Beuran, soția lui Mihai Beuran, tânărul înecat în Jiu, în urmă cu mai bine de o lună, nu-și găsește liniștea și a detaliat, într-o postare pe contul său de pe o pagină de socializare, fiecare clipă din momentul dispariției soțului său și până când acesta a fost găsit. Amănuntele sunt sfâșietoare, iar femeia nu găsește răspunsuri la unele întrebări firești și spune că vrea să afle adevărul depre moartea cumplită a soțului său. Culmea este că, deși au trecut cinci săptămâni de când Mihai Beuran a fost găsit înecat, ancheta bate pasul pe loc, ba mai mult, polițiștii sunt iritați de telefoanele tinerei care întreabă de mersul anchetei.

Claudiu Matei

”Nu pot să îmi mai revin din coșmarul ăsta!”

În primele zile ale lunii iunie, Natalia Diana Beuran și Mihai Beuran s-au căsătorit și așteptau ca în câteva zile să li se nască primul copil. Nimic nu anunța nenorocirea care avea să se întâmple la doar o zi după nuntă, când tânărul a plecat cu câțiva  amici cu barca pe Jiu. Pe 6 iunie, acesta a fost dat dispărut, iar trupul său neînsuflețit a fost găsit după șase zile de căutări.

”Mi-e greu să scriu, dar nu mai am nopți, zile, de acum 1 lună și ceva de zile,dar văd că nu se face nimic în cazul soțului meu și am decis să îmi scriu aici povestea, așa poate cu ajutorul lui Dumnezeu o să se facă dreptate. Nu vreau să fac pe nimeni vinovat de ce s-a întâmplat cu soțul meu, pentru că nu am fost prezentă, dar nu se leagă nimic. Pe 06.06.2021 soțul meu a plecat de acasă, în jurul orei 13.30 și de atunci nu am stiut nimic de el. Am sunat prieteni, rude, să aflu dacă știu ceva de el, nimic. Pe la ora 22, dacă nu greșesc, am aflat că este cu acești 3 băieți care, doi dintre ei, i-am văzut doar de 2 ori în 3 ani de zile, unul dintre ei, cel care a fost cu el în barcă, era frizerul soțului meu. Vorbeau că eram din același cartier, au copilărit împreună, dar nu știam că sunt așa prieteni, cum știam de prieteni care ne vizitau și ieșeam cu ei. Am încercat să vorbesc, la ora 22, cu acel bărbat care era cu soțul meu, în acel moment, dar fără răspuns. Am insistat, la fel, nimic. La ora 01.30 am aflat că soțul meu este de negăsit și că a picat dintr-o barcă. Nu am știut că soțul meu este într-o barcă pe Jiu, asta am aflat când 2 polițiști au mers acasă la soacra mea. M-am dus mai mult incoștientă decât conștientă. Am ajuns la spital, între timp, eu am crezut că soțul meu este unul din cei salvați. După câteva ore de stat în spital, pe la 5 dimineața, am fost la Rovinari, la poliția de acolo pentru că se întâmplase pe acea rază și, surpriză, era închis. Am sunat la 112 spunând că este închis și vreau să aflu ce s-a întâmplat cu soțul meu, la care mi-au zis că <<stați puțin că vă fac legătură cu pompierii, că ei se ocupă>>. Am vorbit și cu ei, i-am rugat să meargă odată să îl găsească, au zis că la ora 7 încep căutările, că așa este procedura. După am mers la căutări, când ajungeam acolo îi găseam la cafele, îi imploram să facă ceva pentru că un copil a rămas fără tată, iar eu nu pot să îmi mai revin din coșmarul ăsta. Nimic. După 6 zile soțul meu a fost găsit, șoc!, eu mereu am sperat că este în viață și este inconștient pe undeva pe uscat”, a scris Natalia Beuran.

”Nu învinovățesc pe nimeni, dar vreau să aflu adevărul

La câteva zile după ce și-a înmormântat soțul, tânăra a născut o fetiță, însă nu și-a găsit liniștea și face orice pentru a afla adevărul.

”După ce am născut, am mers din nou la poliție, am sunat polițistul de caz, mi-a răspuns, mai nimic nu mi s-a legat. Am sunat pe fiecare zi, până ieri (miercuri – n.r.) când mi-a răspuns că ce tot sun. I-am răspuns frumos, <<pentru că vreau să aflu adevărul>> și l-am întrebat la ce oră au plecat cu barca și mi s-a răspuns, <<nu știu doamnă, aproximativ ora 13-14>>. Deci, dacă soțul meu a plecat la 13 ,30 de acasă, cum să fie acolo la 13 – 14? I-am explicat că am găsit o rovinetă plătită în acea zi, la ora 15,58 și nimic. Vreau doar să se facă dreptate, pentru că văd că nu le pasă. Și l-am mai întrebat dacă acei bărbați au fost puși unui detector de minciuni, la care mi s-a răspuns, <<numai dacă vor acei bărbați, că așa este legea>>. Păi cum, cineva moare și îi rogi dacă vor ei să fie supuși?”, a mai arătat tânăra în postarea de pe Facebook.

”Mi se pare ciudat tot

Din relatările femeii se desprind câteva întrebări legitime, iar răspunsurile anchetatorilor, pentru cei din familia tânărului înecat, întârzie nejustificat.

”Până acum nu am aflat aproape nimic, deși a trecut atât de mult timp. Eu nu învinovățesc pe nimeni, dar vreau să aflu adevărul, pentru că unii zic ceva, alții cu totul diferit, și mi se pare ciudat tot. Cum în acei curenți un om se poate ține de un fier 1 oră jumate, e imposibil. Cam atât știu eu și am încercat sa aflu adevărul, sa fiu eu liniștită cu mine. Sunt constienta că nu mai pot face nimic ca soțul meu să se întoarcă la mine și la fetița noastă. Mai menționez că nu a fost barcă, ci o plută, din punctul meu de vedere. Am o filmare înainte ca soțul meu să se înece. Acei 3 bărbați încercau să lipească pluta sau barca, ce o fi, după ce au reușit acest lucru și au mers mai departe. Cum poți lipi o așa zisă barcă dacă ești pe Jiu? De pe acel dig e imposibil să nu vezi ce te așteaptă, deși ei spun că nu știau că e periculos. Lucrul ăsta e imposibil. Din 4 persoane să nu vadă unul din ei ce îi aștepta? Nu șe știa ce este acolo, dar 2 din ei s-au dat jos că le-a fost frică. Păi cum să îți fie frică dacă nu știi ce e acolo? Soțul meu era un om mai fricos de fel și sigur dacă era singur nu trecea niciodată prin acel baraj. Anturajul a fost cheia, dar asta nu mai contează. Dar vreau să se facă ceva în acest caz, de aceea am scris aici. Durea mea e prea mare să o pot explica la cineva, numai cine nu are suflet și nu trece prin așa ceva nu mă poate înțelege. Dorul e mare, suferință mea e prea puternică. Nu doresc la nimeni să treacă prin aceste lucruri, momente grele care nu ar fi trebuit să existe”, a încheiat Diana Beuran.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR