Connect with us

ACTUALITATE

Un jandarm de la Detașamentul Bărbătești, cu COVID, a donat plasmă!

Postat acum

on

Primul bărbat donator de plasmă, de la nivelul judeţului Gorj, este un jandarm. Donarea de plasma s-a făcut chiar ieri la Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu Jiu. Este vorba despre prima donare de plasmă convalescentă prin afereză, realizată de către un bărbat.

Donatorul respectiv este un jandarm gorjean în vârstă 42 ani care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Detaşamentului 4 Bărbăteşti. În urma efectuării unui test de sânge, a rezultat că a avut virusul COVID 19 iar fiind asimptomatic, datorită propriilor anticorpi, s-a vindecat.
Urmare a iniţierii în ziua de 30.09.2020, a campaniei de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne intitulate ,,Pentru ca alţii să trăiască, donează plasmă!”, este şi printre primii angajaţi MAI care au dat curs numeroaselor apeluri lansate în spaţiul public de ajutorare a celor care sunt în lupta cu acest virus.
,,Noi, colegii lui îi mulţumim pentru determinarea de a salva vieţi, întrucât a donat 3 unităţi de plasmă salvatoare, necesară pentru 3 bolnavi aflaţi în suferinţă”, a transmis IJJ Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Se asfaltează drumul din Călugăreni

Postat acum

on

De către

Primarul de Padeș, Mihăița Troacă, anunță că niciun drum neasfaltat în localitate. „Am început asfaltarea din centrul satului Calugareni pana la Padeș, în următoarele zile se va circula in mod restricționat pe acest tronson de drum și se va mai opri alimentarea cu apa, deoarece lucrăm la devierea conductei de apă în dreptul podețelor tubulare nou instalate”, anunță edilul local.

Acesta i-a mulțumit public președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, pentru tot sprijinul acordat.

 

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Salariul minim se face 3.000 lei, din ianuarie

Postat acum

on

De către

Salariul minim crește, de la 1 ianuarie, la 3.000 de lei, din care 200 de lei nu vor fi impozitați. Angajații din construcții vor avea o creștere la 4.000 de lei, pentru salariul minim. „Guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în privința majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări. Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcțiilor sa crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023. «Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca, în funcție de propunerile lor și de perspectivele bugetare pentru anul viitor, să venim cu o soluție realistă pentru contextul actual», a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă”, arată un comunicat al Guvernului.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Un nou membru în CS al Complexului Oltenia

Postat acum

on

De către

Un nou membru va fi numit, azi, în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Acționariatul companiei se întrunește, în cursul zilei, într-o ședință, pe a cărei ordine de zi este și completarea CS-ului. Asta, deoarece mandatul unuia dintre membri, Alexandru Gătejescu, avocat din Craiova, expiră pe 27 noiembrie. Cel care va fi numit în Consiliul de Supraveghere va avea contract pe 4 luni.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR