Connect with us

ACTUALITATE

Un jandarm de la Detașamentul Bărbătești, cu COVID, a donat plasmă!

Postat acum

pe

Primul bărbat donator de plasmă, de la nivelul judeţului Gorj, este un jandarm. Donarea de plasma s-a făcut chiar ieri la Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu Jiu. Este vorba despre prima donare de plasmă convalescentă prin afereză, realizată de către un bărbat.

Donatorul respectiv este un jandarm gorjean în vârstă 42 ani care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Detaşamentului 4 Bărbăteşti. În urma efectuării unui test de sânge, a rezultat că a avut virusul COVID 19 iar fiind asimptomatic, datorită propriilor anticorpi, s-a vindecat.
Urmare a iniţierii în ziua de 30.09.2020, a campaniei de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne intitulate ,,Pentru ca alţii să trăiască, donează plasmă!”, este şi printre primii angajaţi MAI care au dat curs numeroaselor apeluri lansate în spaţiul public de ajutorare a celor care sunt în lupta cu acest virus.
,,Noi, colegii lui îi mulţumim pentru determinarea de a salva vieţi, întrucât a donat 3 unităţi de plasmă salvatoare, necesară pentru 3 bolnavi aflaţi în suferinţă”, a transmis IJJ Gorj.

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Cowboy de Târgu Jiu, călare prin oraș! Nu l-a oprit nimeni

Postat acum

pe

Un tânăr, plictisit de ziua caldă de sâmbătă, a decis să își scoată bidiviu prin oraș. Respectivul a încălecat pe cal și a dat o tura prin municipiu, fiind văzut, de participanții la trafic, în cartierul 9 Mai. Nimeni nu l-a oprit pe respectivul călăreț, măcar să îl întrebe ce caută pe străzi, hipodromul pentru iubitorii de călărie nefiind prin zona respectivă.

Continuă să citești

ACTUALITATE

Consilier local: „Focar de infecție lângă un loc de joacă

Postat acum

pe

Un consilier local din Târgu Jiu vrea să oblige Consiliul Municipal să facă curat lângă un loc de joacă. Luis Popa a postat pe pagina de socializare imagini cu mizeria dintr-o fostă centrală de cartier, aflată chiar lângă locul de joacă. În interior, se văd pereții degradați, umezeală și resturi de tot felul. „Este o centrală veche, plină de mizerie, iar părinții din zona mi-au ridicat problema, ca merg cu cei mici la locul de joaca și miroase foarte urât. Voi ridica problema in Consiliul Local, pentru a fi luate măsuri cu acest focar de infecție de lângă locul de joacă”, a spus consilierul PSD.

Continuă să citești

ACTUALITATE

Casă în flăcări la Drăgoieni! Bărbat de 79 de ani, mort în locuință

Postat acum

pe

Un incendiu la o locuință din Dragoieni a fost sesizat în urmă cu scurt timp la 112. O autospecială a ISU Gorj dar și un echipaj de politie este deja la fața locului. Pompierii intervin pentru reducerea pagubelor din gospodăria afectată, spun participanți la trafic, martori ai evenimentului.

În locuința care a luat foc a fost găsit mort un bărbat de 79 de ani, probabil intoxicat cu monoxid de carbon. Politia a deschis dosar penal.

Continuă să citești

Târgu Jiu
Clear
07:0418:14 EET
Se simt: 4°C
Vânt : 6km/h N
Umiditate : 52%
Presiunea aerului: 1028.45mbar
Indexul UV: 0
LuniMarțiMiercuri
12/-2°C
13/1°C
15/0°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI