Connect with us

COMUNITATE

Un interpret care este student la Academia de Poliție, spectacol extraordinar la Novaci

Postat acum

on

0 Shares

Autoritățile publice locale din Novaci organizează duminică, de la ora 10,00, spectacolul „Magia sărbătorilor de iarnă – întâlnire cu Moș Crăciun”. Evenimentul va avea loc în zona stradală Piața Novaci. Tinerii care vor prezenta vechi obiceiuri românești pe ritm de dans.
În spectacol vor fi prezenți colindători din școlile novăcene, de la secțiile externe Novaci ale SPA Târgu Jiu și Palatului Copiilor Târgu Jiu. Muzica vocală și instrumentală va fi în centrul atenției. Nu vor lipsi copiii de la „Nedeia – Junior”, grupa „Piticii dansează” de la Scoala de dans popular „Nedeia”, solistul la fluier Călin Cotorcea, precum și solistul Ionuț Forțofoi, student la Academia de Poliție București.
Ansamblul Folcloric „Nedeia” va aduce în fața publicului frumusețea unor dansuri și obiceiuri populare din toată țara. Organizator este Casa de Cultură Novaci.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Tânăr din Motru, depistat la Roșiuța, drogat la volan

Postat acum

on

De către

În după-amiaza zilei de 25 februarie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au depistat în flagrant un bărbat, în vârstă de 26 de ani, din Motru, în timp ce conducea un autoturism pe DN-67-Roșiuța, fiind sub influența substanțelor psihoactive, fapt rezultat în urma testării cu aparatul Drug-test.

Conducătorul auto a fost transportat la spital, în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

 

 

 

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Ce mesaj au postat părinții tânărului șofer, mort în accidentul de la Scoarța

Postat acum

on

De către

Robert și Maria Diaconescu, părinții tânărului de 22 de ani, decedat în această dimineață după cumplitul accident de circulație de aseară de la Scoarța, își plâng fiul, mort la o vârstă atât de frumoasă.

„Odihnește-te in pace! Zbor lin către îngeri… Zbor lin spre cer… Un fiu atat de iubit! Te purtăm mereu în amintiri! Te vom iubi mereu, ABI al nostru”, au transmis părinții tânărului decedat din Târgu Cărbunești.

Albert Diaconescu intrase la Școală de Agenți de Poliție, dar o boală rară l-a determinat să renunțe la visul său de a fi polițist încercând să își repare problemele de sănătate. Pentru ajutorarea tânărului un ONG din Rovinari dar și colegii săi de la Universitatea Constantin Brâncuși au colectat bani pentru viitoarea sa operație.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Constructori amendați de autoritățile din Peștișani. Amenzile vor fi MAJORATE

Postat acum

on

De către

Pe raza comunei Pestișani se realizează investiții majore la rețeaua de canalizare și se modernizează rețeaua de apă potabilă. Autoritățile locale au verificat aceste lucrări și, în urma neregulilor depistate, au aplicat amenzi constructorilor.

De săptămâna viitoare, autoritățile locale vor majora amenzile pentru firmele care distrug drumurile în timpul lucrărilor de la 2.000 de lei la 10.000 de lei.

„Aici avem probleme cu constructorii care distrug infrastructura rutieră și nu respectă suficient cetățenii localității, în sensul în care le încurcă circulația pe drumurile comuale. Așa că, ieri am fost într-o verificare și ca urmare a acestui control, am aplicat două amenzi, la două firme care lucrau pe raza localității. Nu asigurau un flux normal la circulație și nu se respectau în primul rând pe ei, așa că, am dat două amenzi maxime de 2.000 de lei. De sâptămâna viitoare, urmează să ridicăm amenzile prin hotărăre de consiliu local la 10.000 de lei și dacă societățile care lucrează la aceste lucrări nu-și reglementează atitudinea, vor primi de acum încolo alte amenzi”, a declarat primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui.

Investiția majoră care se desfășoară pe raza comunei Peștișani se află în administrația Aparegio.

„Este vorba despre un contract în care lucrările sunt realizate într-o perioadă de 60 de luni. Au început de circa un an de zile. E vorba de o rețea de 45 de km de canalizare și peste 70 de km de rețea de apă. Este o investiție majoră, dar fiind în administrația Aparegio trebuie să fie mai responsabili și să se înțeleagă că această firmă nu are contract cu primăria Peștișani, practic, primăria Peștișani este beneficiarul final al investiției, dar operatorul fiind Aparegio, au contract cu Aparegio. Ceea ce nu înseamnă că fac ce vor ei pe raza comunei. Am încercat să fim indulgenți, în ideea în care se face investiție, dar de acum încolo nu vor mai beneficia de niciun fel de clemență, pentru că e vorba de banii comunei și de cetățenii comunei. Deci cum v-am spus, de săptămâna viitoare voi ridica pragul amenzilor. Acum avem un prag maximal de 2.000 de lei, de săptămâna viitoare va fi de 10.000 de lei”, a declarat primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!