Connect with us

ACTUALITATE

Un expert susține că România trebuia să țină de CEO până în 2040!

Postat acum

on

Un expert în domeniul minier și energetic susține că România trebuia să țină de Complexul Energetic Oltenia până în 2040. Motivul este că energia verde nu va putea înlocui niciodată energia produsă de termocentralele pe gaz și cărbune. În plus, nu sunt puse la punct nici capacitățile de stocare pentru energia eoliană sau fotovoltaică, așa cum există în Germania sau chiar în Serbia.

„Niciodată un MW pe cărbune sau pe gaz nu va fi egal cu un MW pe eolian sau pe fotovoltaic. Și din punct de vedere tehnic, și din punct de vedere al stabilității statice și dinamice al sistemului energetic național. Resursele acestea regenerabile variabile, eolian și fotovoltaic, sunt factori destabilizatori în funcționarea sistemului energetic, iar acest lucru îl știu toți marii specialiști din lume. Tocmai de aceea, România nu trebuia să accepte închiderea Complexului Energetic Oltenia decât după 2040, cum au obținut polonezii. Mai întâi, ar fi trebuit finalizate grupurile pe gaze și, cel mai important, trebuia realizată centrala hidroelectrică prin pompaj de la Tarnița, de 1.000 de MW. Toți vorbesc de stocarea energiei electrice. Centrala hidroelectrică prin pompaj este cea mai sigură și cea mai bună soluție de stocare a energiei. Tocmai de aceea suntem în bătaia puștii în ceea ce privește prețurile, pentru că noi nu avem un backup care să ne acopere variabilitatea dată de eolian și fotovoltaic”, a declarat dr. ing. Nicolae Codreanu, fost director tehnic al Complexului Energetic Hunedoara, citat de national.ro.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Pompierii Minprest Serv SA, de două ori pe podium

Postat acum

on

De către

În data de 08.06.2023 s-a desfășurat la Baia de Fier concursul, faza județeană a Serviciului Privat de Situații de Urgență, Minprest Serv SA obținând locul 1.

De asemenea, și în data de 10.06.2023 la Severin în cadrul aceluiași concurs, faza interjudețeană, Minprest Serv SA a obținut de-asemenea tot locul 1, calificându-se la fazele superioare.

„S-a demonstrat încă odată că Minprest Serv SA este un partener serioși de servicii, putând prelua oricând serviciile private de pompieri externe și ale CEO”, a declarat președintele Sindicatului Liber Alfa Minprest, Cosmin Bivolaru.

„Sindicatul a sprijinit întotdeauna activitățile și participările la concursuri al salariaților societății Minprest Serv SA”, a completat președintele Sindicatului Liber Alfa Minprest.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Raliu la Rânca: Etapa a doua din Campionatul Național MASTERS de Viteză în Coastă a României

Postat acum

on

De către

DN 67C Rânca va fi închis astăzi și mâine, timp de câteva ore, urmare a unei competiții sportive.

„Având în vedere competiția de automobilism sportiv „Etapa a II-a a Trofelului Național Masters de Viteză în Coastă-Transalpina Masters Challenge-TNMVC Rânca 2023” vă informăm că în zilele de 10 și 11 Iunie a.c., pe DN 67C Rânca, între km 17+000-22+000 traficul rutier pe acest tronson de drum va fi închis între orele  09:00-13:00 și 14:00-18:00.”, anunță IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Au furat indicatoarele luminoase de pe drumuri

Postat acum

on

De către

Situație pe cât de comică, pe atât de ilegală, în județul Gorj. Persoane necunoscute au furat indicatoarele luminoase, folosite la avertizarea șoferilor, pe drumurile naționale. ”Pe raza județului au fost montate indicatoare rutiere luminoase și butoni luminoși, în zonele de parapete. Din păcate, mai multe astfel de indicatoare au dispărut, mai exact acea sursă de alimentare și control a luminii, sunt acele indicatoare luminoase, săgețile luminoase, galben intermitent, care pe timpul nopții îi atenționează pe participanții la trafic. Au fost furate de pe DN 67 Rânca, din Defileul Jiului”, a spus Cristi Tudor, purtătorul de cuvânt al DRDP Craiova.
Reprezentanții instituției au făcut plângeri penale, pentru furt.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR