Connect with us

COMUNITATE

Un cetățean de onoare din Târgu Jiu își serbează astăzi ziua de naștere

Postat acum

on

Un cetățean de onoare din Târgu Jiu a ajuns la vârsta de 74 de ani. Acesta este istoricul Gheorghe Gorun. În anul 2019, Gheorghe Gorun a primit titlul de Cetățean de Onoare al orașului Târgu Jiu.

„S-a născut la 4 septembrie  1949 în Roșia-Jiu, acolo unde va face și cursurile primare și gimnaziale. A terminat în 1967 cursurile Liceului Poiana-Rovinari. Va absolvi apoi cursurile Institutului Pedagogic din Oradea(1970), Facultatea de Istorie din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai”(1974) și Facultatea de Drept din aceeași universitate în 1982. Între anii 2001-2007 a fost doctorand la Universitatea ”Babeș-Bolyai”, teza de doctorat fiind ”Rezistența anticomunistă reflectată în mentalul colectiv, în județul Gorj(1945-1981) în coordonarea prof. univ. dr. Doru Radosav. A condus timp de 18 ani, record absolut, Colegiul Național „Spiru Haret” și profesor asociat la UCB. A publicat 14 cărți și peste 40 de studii, de asemenea sute de articole în presa vremii. A fost timp de patru ani deputat în Parlamentul României(1992-1996).”, potrivit unor însemnări ale profesorului de istorie Cornel Șomâcu.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. GEORGE

    4 septembrie 2023 at 14:03

    COMUNIST PANA IN MADUVA OASELOR PANA IN 1990,DUPA CARE A DEVENIT ANTICOMUNIST.OARE PERIOADA CAND A FOST SUPRAVEGETOR DE NOAPTE ALATURI DE ADRIAN G A DISPARUT DIN CV ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Firicel, din Las Fierbinți, spectacol la Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Actorul Cuzin Toma, celebru pentru rolul Firicel, din comedia Las Fierbinți, a destins atmosfera, în această seară, la Târgu Jiu. Spectacolul „Doamne ferește!”, a umplut sala teatrului din Târgu Jiu. Alături de Cuzin Toma, pe scena de la Târgu Jiu a urcat și actrița Irina Rădulescu, fiica marelui actor Dem Rădulescu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Gorjul, pe locul doi în Oltenia privind numărul de turiști!

Postat acum

on

De către

Capacitatea de cazare turistică în funcţiune a structurilor de primire turistică din în Regiunea Sud-Vest Oltenia, în semestrul I 2023, a fost de 3519768 locuri-zile, în creștere cu 5,9% fată de semestrul I 2022. Cea mai mare capacitate de cazare în funcțiune a fost înregistrată în județul Vâlcea (54,2%), urmată de județele Gorj (16%), Dolj (12,4%), Mehedinți (10,4%) și Olt (7%), arată Direcția Județeană de Statistică Vâlcea.

În Regiunea Sud-Vest Oltenia, în semestrul I 2023, au fost înregistrate 391616 de sosiri de turiști mai mult cu 23,4% faţă de semestrul I 2022. Cele mai multe sosiri s-au înregistrat în judeţul Valcea (194023, reprezentând 49,5% din totalul regional), iar cele mai puţine sosiri înregistrate au fost în judeţul Olt (15021, reprezentând 3,8% din totalul regional).

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Un cunoscut actor a trecut pe la Stâna „Ștefanu”, de pe Transalpina

Postat acum

on

Un cunoscut actor din România a trecut zilele acestea pe la Stâna „Ștefanu”, de pe Transalpina. A fost întâmpinat chiar de către băcița Mărioara Babu. Denis Hanganu joacă în serialul „Clanul” de la Pro TV.
Actorul a vizitat muzeul de la Stâna „Ștefanu” și s-a delectat cu produsele culinare tradiționale ciobănești. A promis că va reveni pe Transalpina.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK