Connect with us

COMUNITATE

Ultima zi pentru întocmirea dosarelor privind ajutorul la încălzire

Postat acum

on

Este ultima zi în care mai pot fi depuse dosarele pentru a beneficia de ajutorul la încălzire oferit de către autoritățile locale. Primăria Bumbești-Pițic anunță că luni, 20 noiembrie, este ultima zi pentru întocmirea dosarelor referitoare la ajutorul de încălzire şi suplimentul pentru energie, dacă beneficiarii vor să își asigure întreaga perioadă de subvenţie, noiembrie 2023-martie 2024.

Pentru primirea acestui ajutor, cetățenii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

– să nu depăşească un venit net lunar de 1386 lei/persoană, în cazul familiei şi de 2053 lei, în cazul persoanei singure;

– să nu deţină o altă locuinţă înafară de locuinţa de domiciliu;

– să nu deţină o suprafaţă de teren în intravilan mai mare de 2000 mp;

– să nu deţină depozite bancare cu valoare de peste 3000 de lei;

– să nu deţină un autoturism cu o vechime mai mică de 10 ani;

– să nu deţină mai mult de un autoturism cu o vechime mai mare de 10 ani;

– să nu deţină utilaje agricole;

– să nu deţină utilaje de prelucrat lemnul.

Aşadar, toţi cei dintre dumneavoastră care consideraţi că întruniţi aceste condiţii, vă puteţi prezenta la compartimentul agricol al instituţiei noastre cu următoarele documente:

– copii după actele de identitate ale tuturor membrilor care locuiesc la respectivă adresă(buletine sau cărţi de identitate pentru adulţi, certificate de naştere pentru copii);

– adeverință de la Registrul Agricol cu componența familiei;

– adeverinţă de venit care se eliberează de către instituţia noastră;

– adeverință de venit net pe luna anterioară(bonuri, tichete etc.);

– ultima factură de energie electrică, cu toate paginile incluse, doar dacă această factură este emisă pe numele celui care face solicitarea pentru suplimentul de energie;

– cuponul de pensie sau de alocaţie pe ultima lună, ori extrasul de cont bancar acolo unde este cazul;

– certificatul care să ateste încadrarea în gradul de handicap acolo unde situaţia o impune.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Aproape o sută de târgujieni, plătiți să scape de rable

Postat acum

on

De către

98 de târgujieni vor beneficia de prima de casare de 3.000 de lei pentru mașinile vechi, după ce s-au înscris în Programul Rabla Local, derulat de primărie în colaborare cu Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Cei mai mulți bani sunt de la instituția centrală, municipalitatea contribuind cu 600 de lei.
Programul a inclus, inițial o sută de beneficiari din Târgu Jiu, însă doi dintre aceștia au ieșit din schema de subvenționare, pentru că, între timp, și-au casat mașinile vechi.
Peste 30.000 de autoturisme vechi și poluante urmează să fie eliminate din circulație prin intermediul programului „Rabla Local”, derulat de către Administrația Fondului pentru Mediu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Agnes, secretara șefă a Facultății de Științe Medicale și Comportamentale a UCB, a decedat!

Postat acum

on

De către

Agnes Iacob, în vârstă de 56 de ani, a plecat printre îngeri, anunță, cu mari regrete, decanul Facultății de Științe Medicale și Comportamentale, decesul secretarului șef al instituției.

Este vorba despre persoana care a ocupat acest post important în cadrul UCB Târgu Jiu, de peste 20 de ani! De altfel, la jumătatea lunii trecute, conducerea UCB făcea apel către studenți să doneze sânge pentru Agnes Iacob, care se află internată la Terapie Intensivă, în cadrul SJU Târgu Jiu. Agnes Iacob a pierdut însă acum lupta pentru viață.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Primăria Bumbești Jiu a achitat pentru câinii comunitari 80.000 de lei! Pentru cadourile copiilor nu sunt bani

Postat acum

on

De către

Primăria Bumbești Jiu a achitat, în perioadă martie-noiembrie 2023, Asociației „Adăpostul meu din Alba Iulia”, un ONG care se ocupă cu capturarea câinilor fără stăpân, suma de peste 80.000 de lei cu TVA inclus, pentru capturarea a doar 57 de patrupede din oraș.

Din păcate, orașul este plin de câini fără stăpân, iar primăria deține un padoc, plătit din bani publici și acest contract dezavantajos pentru comunitate

Pentru copiii din localitate, primarul Constantin Bobaru a anunțat, în schimb, la ultima ședință de Consiliul Local din Bumbești Jiu, că nu se vor acorda pachete. Asta urmare a ordonanței austerității care nu ar permite astfel de cadouri de final de an. Unul dintre consilieri, profesor in localitate, a anunțat părinții pe grupul de WhatsApp, că primăria nu mai face acest gest la final de an, că nu este voie.

Reprezentanții ONG-ului „Centrul Civic Valea Sadului” au fost însă în audiență la primar și i-au cerut să găsească totuși soluții pentru acordarea pachetelor copiilor din oraș.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!