Connect with us

ACTUALITATE

Uite centura! Nu e centura! Se contrazic în privința variantei de ocolire a Târgu Jiului

Postat acum

on

Centura municipiului Târgu Jiu nu va fi gata nici în acest an. Deși termenul de finalizare a lucrărilor este sfârșitul lui 2023, realitatea arată că acestea nu pot fi executate în termenul stabilit, deoarece sunt întârzieri mari. Autoritățile comunică, însă, date contradictorii în privința stadiului lucrării. Secretarul de stat Ionel Scrioșteanu, de la Ministerul Transporturilor, a susținut, în urma unei vizite pe șantierul de la Târgu, că abia 59,5% din acestea au fost realizate până în prezent. ”Am fost pe șantierul Variantei Ocolitoare a Municipiului Târgu-Jiu, unde am convocat constructorul la o ședință la fața locului și am verificat toate zonele în lucru, împreună cu domnul Iulian Popescu – prefectul județului Gorj, domnul Ion Iordache – senator de Gorj și cu domnul Calin Cosmin Petruț, director DRDP Craiova. În prezent, stadiul fizic al proiectului a ajuns la 59,5%”, a postat secretarul de stat, despre varianta ocolitoare a municipiului
Prefectul Iulia Popescu anunță alte procente. Acesta spune că lucrările sunt la 75% – 80%. Cert este că, în cele șase luni, cât a mai rămas din contract, diferența de lucrări nu poate fi executată, având în vedere că, din această perioadă, trebuie scăzută perioada de iarnă.
Varianta ocolitoare a Târgu Jiului a costat, până acum, peste 42 milioane de euro.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primarul din Albeni, revocat de prefect, ținut în șah de instanță

Postat acum

on

De către

Primarul din Albeni, trimis în judecată pentru mită și revocat din funcție, încă este ținut ”agățat” de instituția publică, deoarece instanța nu a dat motivarea, care ar rezolva situația. Decizia de revocare a fost dată de Prefectura Gorj. Prefectul Iulian Popescu spune că legea a permis revocarea edilului Ionuț Stan, deoarece acesta nu a mai putut să desfășoare activitatea în istituție, din cauza restricțiilor puse de magistrați.
Încă nu există o hotărâre definitivă în acest caz, primarul putând contesta decizia, însă fără drept de recurs. Clarificarea situației de la Albeni trenează, deoarece instanța nu a dat încă motivarea în acest caz. Atribuțiile primarului Ionuț Stan au fost preluate de viceprimar.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Protest: Avocații din Baroul Gorj, cu banderole albe pe braț

Postat acum

on

De către

Instanțele din Gorj, paralizate, în această dimineață urmare a protestului avocaților din baroul județean. La instanțe se mai judecă doar urgențele, cauzele penale și ordonanțele președințiale.

„Nu suntem în prezența unui protest clasic, ci într-o campanie de conștientizare a rolului și importanței avocatului în apărarea drepturilor și libertăților cetățenești, o zi destinată la nivel național pentru mediatizarea problemelor cu care se confruntă avocatura, justițiabilii, și, implicit, întregul sistem judiciar. Această campanie debutează cu o zi de întrerupere a activității avocațiale in totalitatea formelor sale și pe întreg teritoriul țării, cu excepția cauzelor urgente privind anumite măsuri preventive s-au asiguratorii și orice alte cauze cu caracter de urgență, de natură a pune în pericol drepturi și libertăți fundamentale”, a precizat decanul Baroului Gorj, avocatul Constantin Groza.

Avocații prezenți la protestul de la Tribunalul Gorj au purtat peste robe, banderole albe pe brațe.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Criză de butelii

Postat acum

on

De către

Buteliile, cândva nelipsite din casa fiecărei familii, au ajuns la mare căutare. Gorjenii care încă folosesc acest tip de alimentare pentru aragaz au alergat, în ultimele zile, să caute un centru care încă mai are pe stoc. De la punctele din oraș, oamenii au fost direcționați către centrele din comune, în speranța că au noroc și găsesc acolo butelii. Problema a apărut în momentul în care stațiile GPL au refuzat să mai încarce recipientele goale, aduse de oameni, după tragedia de la Crevedia, care a fost urmată de controale.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK