Connect with us

ACTUALITATE

Ucrainenii vor produce sisteme de irigații într-un Gorj care și le-a distrus pe ale sale

Postat acum

on

Variant Irrigation, o firmă ucrainiană care va produce sisteme de irigații, urmează să inaugureze prima sa fabrică din România pentru producția echipamentelor de irigare. Inaugurarea va avea loc în această primăvară la Târgu Jiu, fabrica fiind realizată în cartierul Bârsești a municipiului, în vecinătatea fabricii de ciment. Proiectul ucrainian este salutat și de autoritățile județene care cunosc că și Gorjul a avut un sistem performant de irigații, dar acesta a fost distrus. O mare parte din componentele vechiului sistem au fost, de asemenea, furate.

”O fabrică pentru producția echipamentelor de irigare se va deschide în Gorj. După mai multe discuții purtate în ultima perioadă, un holding recunoscut la nivel mondial, unul dintre cei mai mari producători de sisteme de irigare din Europa de Est, compania ucraineană Variant Irrigation, a ales municipiul Târgu-Jiu pentru a deschide o fabrică pentru producția echipamentelor de irigare. Doresc să le mulțumesc pentru că au ales județul nostru pentru a-și dezvolta afacerea, asigurându-i de tot sprijinul Consiliului Județean; un sprijin de care, de altfel, s-au bucurat și se vor bucura toți investitorii dornici să pună umărul la dezvoltarea economică a județului Gorj”, a transmis șeful județului, Cosmin Popescu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Autobuze electrice, la Rânca. Când intră în circuit

Postat acum

on

De către

Patru autobuze electrice urmează să ajungă la Novaci, pentru a fi introduse în circulație, pe traseul spre Rânca. Investiția în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, de modernizare a transportului public în comun în orașul Novaci, a ajuns la un procent de realizare de 30%. Proiectul prevede amenajarea a două autogări și o autobază. Primarul Dumitru Leuștean spune că autobuzele electrice trebuie să ajungă în Novaci, la finalul acestui an, iar cursele vor începe de anul viitor, atunci fiind și termenul de finalizare a proiectului de cinci milioane de euro.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Penitenciarul Târgu Jiu: 120 de angajați refuză munca suplimentară

Postat acum

on

De către

Se strâng semnături la Penitenciarul Târgu Jiu împotriva muncii suplimentare. Deja 120 de angajați au semnat pentru acțiunile de protest care vor urma, salariații fiind pregătiți pe 31 mai sa nu mai intre la muncă.

De altfel, prima acțiune a SNPP va fi pe 31 mai – încetarea activității (refuzul muncii suplimentare în toată Politia Penitenciară).

Acțiunea va fi declanșată de SNPP – organizația sindicală majoritară din Poliția Penitenciară (filiale în 45 de unități) și celelalte sindicate afiliate la Federația PUBLISIND (Penitenciarele Iași, Pelendava, Satu-Mare, Brăila, Mărgineni). Federațiile sindicale FSSP și FPP intră alături de SNPP în acțiune. Efectivele de membri de sindicat implicați: peste 8000 de polițiști de penitenciare dintr-un total de 12500. „Toate organizațiile sindicale precum și salariații nesindicalizați se pot asocia în scopul unei acțiuni comune – SNPP pune la dispoziție în mod transparent documentația necesară”, transmit sindicaliștii din Penitenciarul Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Foto: Canalizarea din fața Mall-ului nu a făcut față unui ropot de ploaie

Postat acum

on

De către

Trecerea de pietoni din zona mall-ului din Târgu Jiu dar și sensul giratoriu au fost inundate după un ropot de ploaie care s-a manifestat în zonă, în urmă cu scurt timp.

Cetățenii care au trecut prin zonă au remarcat că nu mai pot trece prin zonă dar și că s-a înfundat canalizarea.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR