Connect with us

EVENIMENTE

Ucigașul interlopului „Caiac”, eliberat din Penitenciarul Târgu Jiu, cu cinci ani mai devreme

Postat acum

on

Cătălin Mavrichie, cel care l-a ucis pe interlopul craiovean Mihai Pîrvu, zis Caiac, a fost eliberat condiționat din penitenciarul din municipiu, conform deciziei Judecătoriei Tîrgu-Jiu. Decizia nu a fost atacată de procurori deși condamnatul ar fi trebuit să iasă pe poarta închisorii pe 18 martie 2025.

Mavrichie a fost condamnat în 2009 la 18 ani de puşcărie pentru omor calificat. Este cel care în august 2008 l-a împuşcat pe un important lider al lumii interlope: Mihai Pârvu, zis „Caiac”. Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, criminalul şi victima ar fi jucat poker. Acuzând victima că ar fi avut cărţile măsluite, motiv pentru care a pierdut 48.000 de euro, Mavrichie şi-a făcut singur dreptate. L-a împuşcat pe „Caiac”, acesta decedând în spital, la scurt timp de la atac.

Caiac a ajuns la spital cu o plagă împușcată în zona toracelui. Și Mavrichie a ajuns la spital cu o tăietură la mână, însă medicii au reușit să-l salveze. Caiac este înmormântat la Cimitirul Sineasca din Craiova, la doi pași de locul de veci al lui Ilie Balaci.

Familia interlopului s-a constituit parte civilă în proces şi a cerut 800.000 de euro, precizând că doar pomenile şi cheltuielile de înmormântare au costat la acea vreme 2.200.000 de lei. O înmormântare faraonică, nota presa la acea vreme. Una care a ţinut prima pagină a ziarelor şi nu numai. 2.000 de participanţi l-au condus, la sfârşitul lui august 2008, pe „Caiac” pe ultimul drum. Printre ei, Rudel Obreja, Florin Salam, Ştefan de la Bărbuleşti şi Adrian Minune. Au fost şi mulţi poliţişti, jandarmi, la vedere sau sub acoperire, pentru că autorităţile s-au temut de un război care ar fi putut să izbucnească în orice clipă în Craiova. Jurnaliştii care au relatat de la faţa locului au povestit că au fost agresaţi, scuipaţi şi înjuraţi.

Caiac a fost unul dintre întemeietorii Grupării infracționale „Frăţia“ din Craiova.

Omul care l-a ucis cu un foc de armă pe legendarul ”Caiac” (interlopul care deținea supremația în Craiova la începutul anilor 2000) a fost eliberat condiționat în urmă cu câteva zile, după 11 ani petrecuți în spatele gratiilor. Cătălin Mavrichie a fost pus în libertate după ce Judecătoria Târgu Jiu i-a admis cererea de liberare condiționată, iar procurorii din Craiova nu au mai atacat decizia cu apel. Mavrichie fusese inițial condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor.

 

 

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENTE

Mașină răsturnată în șanț la Romanești

Postat acum

on

De către

Un autoturism marca Volkswagen s-a răsturnat, astăzi, pe plafon într-un șanț, pe raza localității Romanești, aparținând municipiului Târgu Jiu. IPJ Gorj anunță că evenimentul a fost o banală tamponare fără victime. La fața locului s-au adunat însă numeroși localnici, accidentul fiind unul spectaculos. Oamenii se mirau cum șoferul autoturismului ajuns în șanț a scăpat cu viață.

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Dubiță în șanț, la Copăcioasa!

Postat acum

on

De către

O dubită a ajuns, astăzi, în afara părții carosabile. Mașină era grav avariată în partea din față, în urma unui accident rutier care a avut loc pe raza comunei Scoarța, la Copăcioasa. Accidentul nu a fost cu victime.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

BMW accidentat la Pișteștii din Deal

Postat acum

on

De către

Un autoturism BMW a fost implicat într-un accident rutier care a avut loc, în urmă cu scurt timp, la Pișteștii din Deal, pe raza comunei Scoarța. Participanții la trafic au semnalat mașina avariată și circulația îngreunată din zonă. Nu se cunosc, deocamdată, cauzele evenimentului rutier.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR