Connect with us

ACTUALITATE

Turismul, dezvoltat cu bani europeni la Peștișani. Constantin Brâncuși, pus la loc de cinste

Postat acum

on

Primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, dorește să dezvolte turismul în comuna pe care o administrează. Pigui a explicat într-un interviu pentru emisiunea „Europa. Mi-e bine, ți-e bine”  cum are de gând să valorifice de acum încolo potențialul acestui loc special pentru cultura românească.

„În perioada următoare, pentru finanțările 2021-2027, în condițiile în care finanțarea pentru infrastructură este aproape rezolvată, mă voi concentra foarte mult pe partea de turism și Constantin Brâncuși. Avem cel mai mare brand românesc de aici din comună. În perioada imediat următoare urmează să ne transfere Consiliului Județean casa-muzeu Constantin Brâncuși, întrucât în cadrul proiectelor europene trebuie să fim proprietari ca să putem să depunem documentațiile”, a declarat primarul Cosmin Pigui.

Primarul Cosmin Pigui este hotărât să pună în valoare, cu bani europeni, obiectivele cu un potențial turistic imens din zona pe care o administrează.

„În primul rând, avem un parc la Hobița pe care vrem să-l amenajăm și să facem un centru de informare, un muzeu virtual cu cafenea artistică, punct de vânzare de suveniruri. De asemenea, mai avem peștera Cioarei, cea mai veche așezare umană din Europa. Cele mai vechi vestigii de pe acest continent, cele mai vechi podoabe cioplite de om, de acum 30.000 de ani, au fost descoperite într o grotă, aici, pe Valea Bistricioarei, și cele mai vechi urme de Ursus peleus, de acum 120 000 de ani. În apropiere, unde deținem un teren, vom crea un muzeu al evoluției omului în care vom simula viața din peșteră cu realitate augumentativă, cu hi-tehnologie, ca să atragem turiștii și să arătăm că pe meleagurile oltenești, românești, a fost prima așezare umană din Europa și să vadă cum trăiau, cum aprindeau focul, cum ciopleau, toate acestea din realitate augmentată și alte tehnologii moderne de ultimă oră”, a mai declarat Cosmin Pigui.

În comuna Peștișani, mai exact în satul Hobița, din județul Gorj, s-a născut Constantin Brâncuși.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Medic al spitalului Rovinari, promovat manager la o unitate din Craiova

Postat acum

on

De către

Un medic de la spitalul din Rovinari este noul manager al Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova. Mădălina Lăpădat a fost angajată, în ultimii trei ani, ca epidemiolog la unitatea din Rovinari. „Începând de luni, doamna doctor epidemiolog Mădălina Lăpădat, colega noastră, alături de care am petrecut timp de aproape trei ani, omul cu care am reușit să învingem lupta cu pandemia, este managerul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova. Îi dorim să rămână același om corect și drept pe care l-am cunoscut. Suntem siguri că Spitalul „Sfântul Ştefan” Rovinari a pierdut un bun profesionist, iar Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova a câștigat unul. Mult succes, Mădălina!”, a transmis conducerea Spitalului „Sfântul Ștefan” din Rovinari.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Sol poluat in Gorj, amendă de 50.000 de lei

Postat acum

on

De către

Un nou control al Gărzii de Mediu, la operatorii care exploatează resursele de hidrocarburi din subsolul terenului din județul Gorj, a adus în prim plan alte neconformități în desfășurarea activității. Pentru poluarea solului, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat o altă sancțiune contravențională în valoare de 50 000 lei și au stabilit măsuri imediate de ecologizare a terenului.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Campioana la canotaj, Denisa Tâlvescu, semnează pictura ce i-a fost dedicată, pe un autobuz

Postat acum

on

De către

Campioana la canotaj, Denisa Tâlvescu, este prezentă în centrul municipiului Târgu Jiu, unde semnează o pictură cu propriul nume, realizată pe unul dintre autobuzele de transport în comun din oraș. Pictura a fost realizată în cadrul festivalului StradArt, de Sergiu Georgian Mazerschi.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR