Connect with us

ACTUALITATE

Turismul, dezvoltat cu bani europeni la Peștișani. Constantin Brâncuși, pus la loc de cinste

Postat acum

on

Primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, dorește să dezvolte turismul în comuna pe care o administrează. Pigui a explicat într-un interviu pentru emisiunea „Europa. Mi-e bine, ți-e bine”  cum are de gând să valorifice de acum încolo potențialul acestui loc special pentru cultura românească.

„În perioada următoare, pentru finanțările 2021-2027, în condițiile în care finanțarea pentru infrastructură este aproape rezolvată, mă voi concentra foarte mult pe partea de turism și Constantin Brâncuși. Avem cel mai mare brand românesc de aici din comună. În perioada imediat următoare urmează să ne transfere Consiliului Județean casa-muzeu Constantin Brâncuși, întrucât în cadrul proiectelor europene trebuie să fim proprietari ca să putem să depunem documentațiile”, a declarat primarul Cosmin Pigui.

Primarul Cosmin Pigui este hotărât să pună în valoare, cu bani europeni, obiectivele cu un potențial turistic imens din zona pe care o administrează.

„În primul rând, avem un parc la Hobița pe care vrem să-l amenajăm și să facem un centru de informare, un muzeu virtual cu cafenea artistică, punct de vânzare de suveniruri. De asemenea, mai avem peștera Cioarei, cea mai veche așezare umană din Europa. Cele mai vechi vestigii de pe acest continent, cele mai vechi podoabe cioplite de om, de acum 30.000 de ani, au fost descoperite într o grotă, aici, pe Valea Bistricioarei, și cele mai vechi urme de Ursus peleus, de acum 120 000 de ani. În apropiere, unde deținem un teren, vom crea un muzeu al evoluției omului în care vom simula viața din peșteră cu realitate augumentativă, cu hi-tehnologie, ca să atragem turiștii și să arătăm că pe meleagurile oltenești, românești, a fost prima așezare umană din Europa și să vadă cum trăiau, cum aprindeau focul, cum ciopleau, toate acestea din realitate augmentată și alte tehnologii moderne de ultimă oră”, a mai declarat Cosmin Pigui.

În comuna Peștișani, mai exact în satul Hobița, din județul Gorj, s-a născut Constantin Brâncuși.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spitalul Târgu Jiu caută șefi

Postat acum

on

De către

Spitalul Județean din Târgu Jiu caută șefi de secții. Conducerea unității medicale scoate la concurs mai multe posturi de conducere. Reprezentanții spitalului spun că sunt vacante posturile de șef de la șase secții, respectiv: Boli Infecțioase, Neonatologie, Radiologie, Medicală I, Ortopedie și Gastroenterologie. Chiar și în directoratul unității este nevoie de șefi. În momentul de față, posturile de director medical și director de îngrijiri sunt ocupate de interimari.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

ANI: Consilier local de la Crușeț, în conflict de interese administrativ! Contracte de locațiune cu afini

Postat acum

on

De către

Sabin Diaconu, consilier local în cadrul CL al comunei Cruşeţ, judeţul Gorj, a fost găsit în conflict de interese administrativ de inspectorii de integritate, care au decis sesizarea Camerei de Comerţ Gorj, după ce în perioada exercitării mandatului de consilier local a participat la adoptarea Hotărârii CL din data de 18 decembrie 2020 privind prelungirea contractelor de locaţiune pentru închirierea unor imobile aflate în domeniul privat al comunei Cruşeţ. Asta fără că alesul să anunţe la începutul şedinţei interesul personal avut în problema respectivă, anunță ANI.

În baza Hotărârii, Primăria Cruşeţ a încheiat cu trei afini ai persoanei evaluate acte adiţionale prin care a fost prelungită valabilitatea contractelor de locaţiune. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) şi alin. (2)-(5) din O.U.G. nr. 57/2019.

De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Camera de Conturi Gorj în vederea exercitării controlului asupra modului de formare şi administrare a resurselor financiare ale unităţii administrativ-teritoriale Cruşeţ, privind posibila încălcare a legislaţiei contravenţionale şi penale.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Trei polițiști din Târgu Jiu, recompensați pentru prinderea autorului unei tâlhării

Postat acum

on

De către

Astăzi, trei polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu – Biroul de Ordine Publică, au fost recompensați pentru contribuția decisivă în prinderea bănuitului unei tâlhării, la scurt timp de la comiterea faptei, în data de 21 decembrie 2022.

În noaptea de 20/21 decembrie 2022, în jurul orei 01:00, agent șef principal Burciu Mihai, agent șef adjunct Vătafu Marian și agent de poliție Cotojman Antonio se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza municipiului Târgu-Jiu, când au fost direcționați de către dispecerul Poliției Municipiului Târgu-Jiu să se deplaseze pe strada Săvinești, la locuința unei tinere din județul Alba.Tânăra de 18 ani le-a declarat polițiștilor că s-a întâlnit cu un bărbat a cărui identitate nu o cunoaște și în urma unor discuții contradictorii, acesta a agresat-o fizic și i-a sustras geanta în care avea 3600 de lei, 50 de euro, un card bancar și documentele de identitate, după care a părăsit imobilul.

„La câteva străzi distanță, polițiștii au observat un bărbat care corespundea semnalmentelor descrise de tânără și au procedat la interceptarea sa, moment în care acesta a luat-o la fugă. Colegii noștri au pornit în urmărirea sa, acesta fiind prins si imobilizat la scurt timp. Procedând la efectuarea controlului corporal al bărbatului, a fost găsită asupra sa suma de bani sustrasă. Le mulțumim colegilor pentru profesionalismul și implicarea de care au dat dovadă în vederea identificării cu operativitate a bărbatului bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie”, a transmis IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR