Connect with us

COMUNITATE

Turburea: Garda de Mediu Gorj se face că nu vede dejecțiile animale de pe proprietatea lui Dragomirescu

Postat acum

on

Două echipe de comisari de la Garda de Mediu Gorj au verificat, pentru a doua oară, sesizarea făcută de Constantin Mănescu și de alți zece cetățeni ai comunei Turburea, sat Turburea de Sus, vizavi de adăposturile de animale, realizate fără autorizație, ale lui Marian Dragomirescu, fermier de ovine, caprine și cabaline.

Nici se data aceasta, verificatorii nu au văzut că dejecțiile animale se scurg în pârâul care se varsă apoi în Gilort. Potrivit comisarilor, ” la data și ora verificărilor in teren, nu existau indicii că dejecțiile animaliere(gunoi de grajd) ar putea să ajungă în râul Gilort prin intermediul ogașului care la data controlului era înierbat”.

Reclamanții susțin că nu se opresc aici și vor face reclamații până la vârful Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, deoarece dejecțiile se simt olfactiv și se vad la baza fermei situată vizavi de casa fermierului. Oamenii nu își explică însă de ce reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj se fac că nu văd și nu miros cele sesizate de cetățenii din Turburea de Sus.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Prăpăd pe Zambilelor! Locatarii nu au apă de trei zile, copiii se spală la sticle

Postat acum

on

De către

Nu este apă, deja de trei zile, pe strada Zambilelor din Târgu Jiu. Locatarii blocurilor din zonă sunt disperați că singurele surse de apă din zonă sunt doar niste cișmele stradale.

De aici iau apă pentru mâncare, de aici iau apă, în sticle, pentru spălat. Oamenii dau vina însă pe Aparegio pentru lipsa acestei utilități, considerând că societatea uită că au copii la școală.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Barul „La Academie”, amendat de DSV pe linia igienei

Postat acum

on

De către

Barul „La Academie” din Motru a fost călcat de inspectorii sanitar veterinari. Aceștia au găsit în unitate probleme pe linia igienei, considerate de verificatori drept precară. Sancțiunea primită de unitate a fost cuprinsă între 2000-10.000 de lei. Societatea care deține barul nu are autorizație de funcționare de la primărie. Cu toate acestea a încasat din activități de alimentație publică în ultimele două luni aproape 300.000 de lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Publicul este invitat la o mare sărbătoare în Rânca

Postat acum

on

Festivalului de folk și poezie „Printre Nori” are loc în  perioada 22 – 24 septembrie, la Rânca, în județul Gorj. Evenimentul a ajuns la a patra ediție. Participă artiști cunoscuți la nivel național, precum: Narcis Tran Korsar, Adrian Beznă, Mircea Vanca, Dan Vană și Daniel Cosma. Organizatori sunt: Eden, Cetina Rânca și Lupii Râncii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR