Connect with us

CULTURĂ-MEDIA

Troiță resfințită la Târgu Jiu!

Postat acum

on

Astăzi a avut loc resfințirea troiței din fața Bisericii ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Târgu Jiu, Calea Eroilor, ridicată în memoria eroilor români, anunță reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Troiţa, din lemn de stejar, a fost realizată după un proiect aparţinând profesorului Grigore Haidău. Această troiţă este un semn de cinstire şi omagiu pentru jertfa eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial şi din Revoluţia din 1989.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CULTURĂ-MEDIA

Teatrul din Târgu Jiu, închis de Ziua Mondială a Teatrului

Postat acum

on

27 martie este Ziua Mondială a Teatrului, ziua în care se recunoaște forța de comunicare pe care o are teatrul, dincolo de toate frontierele culturale sau politice. Majoritatea teatrelor din România organizează diferite evenimente pentru a celebra această zi, doar pe la Târgu Jiu cam bate vântul.

„Din păcate, la noi Teatrul este închis, până spre finalul anului, scandalurile se țin lanț de această instituție de cultură și colac peste pupăză majoritatea celor din primărie se feresc să explice unde sunt banii primiți de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” de la Ministerul Dezvoltării. Eu unul bănuiesc că au ceva de ascuns, atât timp cât nu spun clar unde sunt acești bani și ce s-a făcut cu ei.

Dacă prin alte orașe Teatrul este respectat, pe la noi prin Târg cei care conduc acum administrația publică locală și-au cam bătut joc de el. Păcat…”, conform lui Luis Popa, consilier local în Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Fiica unui cunoscut politician din Gorj, la un concurs internațional din SUA

Postat acum

on

Fiica unui cunoscut politician din Gorj va participa la un concurs internațional în Statele Unite ale Americii, dedicat tinerilor. Este vorba de Dalia Florescu, fiica fostului prefect de Gorj, Ciprian Florescu, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj. Fiica lui Ciprian Florescu a câștigat mai multe concursuri de profil.

„Dalia Maria Florescu, în vârstă de 18 ani, va reprezenta România în Statele Unite ale Americii, la cel mai mare concurs din lume-World Championships of Performing Arts. Dalia face parte din MoveArt Project Academy și va participa la categoria senior modeling.”, conform lui Ciprian Florescu, actual șef în administrația centrală.

Continuă să citeşti

CULTURĂ-MEDIA

Elementele portului gorjenesc, iar pe podium! Sub semnătură artiștilor Negrău&Ciuncanu

Postat acum

on

De către

Meșterul popular Gheorghe Ciuncanu din Tismana și designerul de modă Dorin Negrău au creat noi ținute contemporane cu influente tradiționale găsite în portul popular gorjenesc. Piesele vestimentare sunt un deliciu, pornind de la pantaloni, fuste sau rochii, extrem de moderne deși poartă broderii pe care le regăsim în portul schileresc.

Negrău a lansat și anul trecut o colecție vestimentară cu broderii din portul tradițional din Bihor.

Creatiile designerului au fost și sunt vândute în Europa, în lanțurile de magazine și în boutique-uri dedicate designerilor din SUA, Maroc, Brazilia, Franța, Germania, Rusia, Țările Baltice, Orientul Mijlociu și Asia.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR