Connect with us

ACTUALITATE

Trei salariați de la centre pentru copii, sancționați cu 10.000 de lei

Postat acum

on

0 Shares

Trei salariați ai unor centre pentru copii, din județul Gorj au fost sancționați de conducerea Direcției pentru Protecția Copilului, deoarece nu respectau normele privind gestionarea deșeurilor medicale și sterilizarea instrumentarului. Directorul instituției spune că, în urma controalelor efectuate în unitățile direcției județene, nu au fost descoperite nereguli. ”În perioada 11 – 13.07.2023, au fost controlate de către comisiile mixte desemnate prin Ordin de Prefect, 34 de centre/servicii sociale din cadrul DGASPC Gorj. Nu a fost constatată, prin procesele verbale de control, nicio situație prin care beneficiarii – vârstnici, adulți, copii, să nu fie bine îngrijiți. Nu au fost constatate forme de abuz, neglijare sau exploatare a beneficiarilor – vârstnici, adulți, copii. Astfel, în data de 11.07.2023, au fost controlate 17 centre/servicii destinate copiilor și un număr de 2 centre destinate persoanelor adulte cu dizabilități, constatându-se 3 deficiențe, care au fost remediate în timpul controlului, dar pentru care 3 salariați au fost sancționați cu amenzi contravenționale în cuantum total de 10.000 lei pentru gestionarea/manipularea necorespunzătoare a deșeurilor medicale, respectiv pentru sterilizarea neconformă a instrumentarului medical”, a transmis directorul DGASPC Gorj, Laurențiu Diaconescu.
De asemenea, la un centru s-a constatat că acesta nu este dotat cu grup electrogen, însă conducerea Direcției susține că unitatea respectivă se află în proces de închidere. ”Precizăm că centrul respectiv nu este dotat cu grup electrogen, deoarece în perioada imediat următoare va fi închis, copiii urmând a fi relocați pe două case, achiziționate recent de DGASPC Gorj, prin înființarea a două noi servicii sociale destinate acestora”, a mai adăugat directorul DGASPC Gorj.
Miercuri, au fost controlate 5 centre pentru persoanele adulte cu dizabilități, la care au fost constatate deficiențe precum: lipsa de indicatoare de securitate și avertizare la depozitul de lemne al unui centru; necesitatea efectuării de lucrări de întreținere la clădirea unui centru; neaplicarea corespunzătoare a normelor tehnice de sterilizare de către personalul medical, motiv pentru care o angajată a fost sancționată cu amendă în cuantum de 6000 lei; au fost identificate 2 medicamente cu termen de valabilitate expirat, în aparatul de urgență, la un centru, fiind aplicată, unui cadru medical, o amendă în cuantum de 2000 lei.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Cătunele: Incendiu puternic la o anexă gospodărească

Postat acum

on

De către

Pompierii gorjeni au intervenit, ieri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din satul Dealul Viilor, comuna Cătunele.

„Am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o anexă gospodarească în comuna Catunele, satul Dealul Viilor.
La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Motru, echipajele de intervenție constatând că incendiul se manifesta violent pe o suprafață de aproximativ 60 de mp cu posibilitate de propagare la construcțiile învecinate.
Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar colegii noștri au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului evitând propagarea acestuia la construcțiile învecinate.
Cauza probabilă de producere a incendiului o reprezintă efectul termic al curentului electric, mai exact un cablu electric defect sau neizolat corespunzator.”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Culturi distruse de furtună. Autoritățile evaluează pagubele

Postat acum

on

De către

Furtuna de săptămâna trecută a făcut pagube, în mai multe localități din Gorj. Zeci de hectare de culturi de păioase, porumb și chiar solarii au fost distruse, în doar câteva ore. Autoritățile fac acum evaluări, ca să stabilească valoarea calamităților.

 

Se inventariază pagubele cauzate de furtuna de săptămâna trecută, când vântul puternic și grindina au distrus sute de hectare de culturi. Afectate au fost păioasele, pe care gorjenii se pregăteau să le recolteze, în această perioadă.

Reprezentanții Direcției pentru Agricultură Gorj spun că evaluările vor fi înaintate ministerului de resort, pentru a se propune acordarea de despăgubiri.

Grindina și vijelia au făcut pagube și în orașe, unde au distrus autoturisme, acoperișuri și au rupt copaci.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Un sindicalist crede că CEO se va închide la anul. „Alegerile mai țin în viață mineritul”

Postat acum

on

De către

„Odată închis, nu mai poate porni. Asta e soarta Complexului Energetic Oltenia”. O spune liderul de sindicat Nicu Bunoaica. Acesta crede că, de anul viitor, capacitățile vor fi trecute în rezervă tehnică, adică un fel de închidere mascată.

 

Soarta Complexului Energetic Oltenia este pecetluită, spune liderul Sindicatului Solidaritatea. Nicu Bunoaica susține că, de anul viitor, majoritatea capacităților de producție vor trece în rezervă de capacitate, ceea ce, în opinia sindicalistului, este o închidere mascată.

Problemele de la Complexul Energetic Oltenia au fost evitate în ultimele luni, care au coincis cu campania electorală pentru alegerile locale. Politicienii au evitat subiectul, destul de sensibil și care risca să le scadă din voturi.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!