Connect with us

ACTUALITATE

Trei salariați de la centre pentru copii, sancționați cu 10.000 de lei

Postat acum

on

Trei salariați ai unor centre pentru copii, din județul Gorj au fost sancționați de conducerea Direcției pentru Protecția Copilului, deoarece nu respectau normele privind gestionarea deșeurilor medicale și sterilizarea instrumentarului. Directorul instituției spune că, în urma controalelor efectuate în unitățile direcției județene, nu au fost descoperite nereguli. ”În perioada 11 – 13.07.2023, au fost controlate de către comisiile mixte desemnate prin Ordin de Prefect, 34 de centre/servicii sociale din cadrul DGASPC Gorj. Nu a fost constatată, prin procesele verbale de control, nicio situație prin care beneficiarii – vârstnici, adulți, copii, să nu fie bine îngrijiți. Nu au fost constatate forme de abuz, neglijare sau exploatare a beneficiarilor – vârstnici, adulți, copii. Astfel, în data de 11.07.2023, au fost controlate 17 centre/servicii destinate copiilor și un număr de 2 centre destinate persoanelor adulte cu dizabilități, constatându-se 3 deficiențe, care au fost remediate în timpul controlului, dar pentru care 3 salariați au fost sancționați cu amenzi contravenționale în cuantum total de 10.000 lei pentru gestionarea/manipularea necorespunzătoare a deșeurilor medicale, respectiv pentru sterilizarea neconformă a instrumentarului medical”, a transmis directorul DGASPC Gorj, Laurențiu Diaconescu.
De asemenea, la un centru s-a constatat că acesta nu este dotat cu grup electrogen, însă conducerea Direcției susține că unitatea respectivă se află în proces de închidere. ”Precizăm că centrul respectiv nu este dotat cu grup electrogen, deoarece în perioada imediat următoare va fi închis, copiii urmând a fi relocați pe două case, achiziționate recent de DGASPC Gorj, prin înființarea a două noi servicii sociale destinate acestora”, a mai adăugat directorul DGASPC Gorj.
Miercuri, au fost controlate 5 centre pentru persoanele adulte cu dizabilități, la care au fost constatate deficiențe precum: lipsa de indicatoare de securitate și avertizare la depozitul de lemne al unui centru; necesitatea efectuării de lucrări de întreținere la clădirea unui centru; neaplicarea corespunzătoare a normelor tehnice de sterilizare de către personalul medical, motiv pentru care o angajată a fost sancționată cu amendă în cuantum de 6000 lei; au fost identificate 2 medicamente cu termen de valabilitate expirat, în aparatul de urgență, la un centru, fiind aplicată, unui cadru medical, o amendă în cuantum de 2000 lei.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ministrul Intotero, la Târgu Jiu: Am crezut și cred în „Pactul pentru tineri”!

Postat acum

on

De către

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Natalia Intotero a participat, vineri la Târgu Jiu, oraş desemnat anul acesta „Capitala Tineretului”, la o dezbatere despre reducerea abandonului şcolar, fenomenul mamelor minore, eradicarea consumului de droguri în rândul tinerilor, diminuarea fenomenului de bullying, dar şi a violenţei de orice fel în şcoli, fenomene care s-au intensificat foarte mult în ultima perioadă.

„Am crezut și cred în “𝙋𝙖𝙘𝙩𝙪𝙡 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙩𝙞𝙣𝙚𝙧𝙞”, un proiect național inițiat anul trecut de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, cu atât mai mult cu cât evenimentul, la care am participat astăzi, s-a desfășurat la Târgu Jiu, oraș desemnat pentru acest an “𝐂𝐚𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐚 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢””, a declarat ministrul Natalia Intotero, o data cu prezenta sa, ieri, la Târgu Jiu.

„Felicit CONAF pentru această lădabilă inițiativă pentru că ne demonstrează că munca în echipă dă întotdeauna roade. Discuțiile de astăzi s-au axat în principal pe reducerea abandonului școlar, fenomenul mamelor minore, eradicarea consumului de droguri în rândul tinerilor, diminuarea fenomenului de bullying, dar și a violenței de orice fel în școli, fenomene care s-au intensificat foarte mult în ultima perioadă. Am vorbit și despre Clasa M, un proiect care a luat naștere anul trecut, și care a fost primul pas în colaborarea mea cu CONAF. Acest proiect a pus bazele modificărilor legislative, astfel încât mamele minore să primească acea sumă de 700 de lei ca sprijin material, dacă își continuă studiile, iar copiii lor au prioritate la creșele și grădinițele de stat”, a transmis ministrul.

„Un alt proiect la care țin foarte mult este înființarea, cu ajutorul fondurilor europene, a centrelor de tratare a adicției.Mulțumesc Cristinei Chiriac, președinte CONAF pentru invitația de a participa la această dezbatere, dar mai ales pentru contribuția concretă pe care o are în ceea ce privește reducerea cu 1% a numărului copiilor care abandonează școala”, a transmis ministrul pe pagina sa de Facebook.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Rovinari: Bărbat de 28 de ani, prins drogat la volan!

Postat acum

on

De către

În noaptea de 22/23 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Rovinari au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor rutiere, în vederea reducerii riscului rutier pe drumurile publice și pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei rutiere.

La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Rovinari au depistat în trafic, un bărbat de 28 de ani, din orașul Rovinari, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Școlii din localitate, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului condus de bărbat, precum și al controlului corporal, polițiștii au găsit mai multe fragmente vegetale de culoare verde-maroniu, un recipient ce conținea fragmente vegetale de culoare verde-maroniu, fiind ridicate și înaintate structurilor competente pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Ce artiști vin la Festivalul Sarmalelor, din Peștișani

Postat acum

on

De către

Festivalul piftiilor, ce se organizează pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Peștișani, aduce, în acest an, artiști cunoscuți la nivel național. Cap de afiș este Ștefan Bănică.
„Ștefan Bănică vine sâmbătă seara, pe 30 septembrie, în Nucet la Peștișani. Motivul-Festivalul Sarmalelor și Piftiilor”, anunță organizatorii.
Seara va fi deschisă de recitalurile susținute de Emeric Imre -nominalizat la titlul de ”Cel mai bun artist Folk” și Florin Chilian cu ale sale celebre piese ”Zece” și ”Chiar dacă”-melodie cu care a primit Premiul „Romanian Music Awards Best Male“ 2008.
Duminică, 1 octombrie, atmosfera va fi întreținută de Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR