Connect with us

COMUNITATE

Transportul școlar, monitorizat atent de primarul municipiului Motru!

Postat acum

on

Reînceperea școlii s-a realizat la Motru pe scenariul verde, contrar afirmațiilor conducerii IȘJ Gorj că două unități de învățământ nu vor începe școala luni, fiind în scenariul roșu. O singura grădiniță cu program prelungit și o creșă sunt pe învățământ on line. Pentru buna desfășurare a actului de învățământ, luni autoritatea municipală a monitorizat de la transportul elevilor, făcut atât cu microbuzul școlar cat și cu autobuzul, și până la prezența la școală a elevilor și a preșcolarilor dae și interacțiunea lor cu cadrele didactice.

Primarul Cosmin Morega a monitorizat, personal, reînceperea școlii, prezentându-se personal în unitățile de învățământ și vizitând fiecare clasă în parte.

Edilul s-a declarat mulțumit de organizare, cu două excepții. Acesta a menționat că nu poate trece cu vederea că la două școli din localitate, organizarea nu a fost cum se aștepta, copiii nefiind așteptați de către profesori la începerea primei ore, ei fiind singuri în clase, asta, în timp ce căile de acces nu erau supravegheate. „Le-am atras atenția celor responsabili și sper ca acest lucru, constatat astăzi, sa nu se mai întâmple”, a declarat primarul Cosmin Morega.

În această dimineață, polițiștii, polițiștii locali dar și jandarmii au asigurat fluidizarea traficului și ordinea publică în apropierea școlilor.

,,De marți, eu sper ca lucrurile să fie mult mai bune, copiii și părinții fiind acum obișnuiți cu regulile. Le transmit însă tuturor să fie prudenți și atenți, toți trebuie să respectăm regulile de aerisire ale claselor, dezinfectarea băncilor, folosirea măștilor dar și distanțarea fizică, acolo unde acest lucru permite”, a menționat edilul local.

Din discuțiile purtate de primarul Morega cu asistenții repartizați școlilor, deocamdată nu există copii cu simptome de răceală. ,,I-am rugat sa fie foarte atenți la triajul efectuat și să nu facă rabat de la reguli deoarece totul contribuie la buna desfășurare a procesului de învățământ. Suntem pe scenariul verde dar suntem pregătiți și de ore on-line daca exista părinți care cer asta pentru copiii lor afectați de boli ori sensibili”, a subliniat Cosmin Morega.

Edilul a cerut, în acest context, și ca folosirea sălilor de sport de către elevi să se facă numai în prezența profesorului, cu cerință ca, după fiecare oră, sala sa fie aerisită, spalată și dezinfectă în zonele utilizate de elevi.

„Legat de transportul elevilor, au fost mici probleme azi, nefiind corelate întocmai orele cu privire la sosirea și plecarea școlarilor din stații. Luând legătură cu operatorul și directorii de școli i-am rugat sa se pună de acord, sa anunțe programul de sosiri-plecari pentru ca elevii să ajungă la timp și la școală și acasă”, a mai spus primarul municipului.  Angajații primăriei vor monitoriza, de altfel, în continuare, activitățile legate de reînceperea școlii pe raza municipiului.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Drum asfaltat cu picioarele la Târgu Jiu! Edilitara face anchetă

Postat acum

on

De către

O stradă din Târgu Jiu a fost asfaltată cu picioarele de salariați ai firmei Edilitara Public. Cetățenii care locuiesc pe strada în cauză au privit șocați cum asfaltul era bătătorit cu încălțările a doi angajați și nicidecum cu un utilaj, cum ar fi fost normal.

Cert este că Edilitară a anunțat că a fost formată o comisie care analizează dacă a fost respectată sau nu procedura de aplicare a asfaltului.
Dacă se va constata că cei care s-au ocupat de această lucrare nu au respectat procedura, vor fi introduși într-o comisie de disciplină care, cel mai probabil, îi va sancționa.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Activitate sistată de ITM Gorj pentru angajatorul din Plopșoru. Plus amendă

Postat acum

on

De către

Doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă s-au deplasat în comuna Plopșoru, județul Gorj, în vederea efectuării cercetării inițiale a evenimentului produs astăzi, 26.01.2023, în urma căruia doi muncitori au fost prinși sub un mal de pământ. În urma acestui eveniment Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a sistat activitatea desfășurată de către angajator la locul de muncă unde s-a produs evenimentul, pe raza comunei Plopșoru.

Angajatorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform legislației în vigoare, pentru nerealizarea măsurilor dispuse de către inspectorii de muncă în urma unui control anterior, respectiv neasigurarea mijloacelor de protecție colective împotriva surpării terenului.

 

 

 

 

 

 

Compartimentul Comunicare

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Târgu Jiu: Un polițist aflat în timpul liber a prins un hoț aflat în exercițiul funcțiunii

Postat acum

on

De către

Un ofițer de poliție din cadrul IPJ Gorj, aflat în timpul liber, a surprins, săptămâna trecută, un individ care fura produse dintr-un supermarket din Târgu Jiu. Polițistul l-a dat pe făptaș pe mâna colegilor săi.

„La data de 20 ianuarie a.c., un ofiter de poliție din cadrul IPJ Gorj, aflat în timpul liber, a surprins în flagrant delict, un bărbat de 59 de ani, din orașul Târgu-Cărbunești, în timp ce sustrăgea mai multe produse alimentare dintr-un supermarket din municipiul Târgu-Jiu. Polițistul a procedat la urmărirea bărbatului, l-a imobilizat și a luat legătura cu patrula de siguranță publică din cadrul Biroului de Ordine Publică, iar cu ocazia efectuării controlului bagajelor, asupra bărbatului au fost identificate produsele sustrase. Bunurile au fost predate reprezentantului societății comerciale. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, a transmis Biroul de Presă al IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR