Connect with us

COMUNITATE

Transportul școlar, monitorizat atent de primarul municipiului Motru!

Postat acum

on

Reînceperea școlii s-a realizat la Motru pe scenariul verde, contrar afirmațiilor conducerii IȘJ Gorj că două unități de învățământ nu vor începe școala luni, fiind în scenariul roșu. O singura grădiniță cu program prelungit și o creșă sunt pe învățământ on line. Pentru buna desfășurare a actului de învățământ, luni autoritatea municipală a monitorizat de la transportul elevilor, făcut atât cu microbuzul școlar cat și cu autobuzul, și până la prezența la școală a elevilor și a preșcolarilor dae și interacțiunea lor cu cadrele didactice.

Primarul Cosmin Morega a monitorizat, personal, reînceperea școlii, prezentându-se personal în unitățile de învățământ și vizitând fiecare clasă în parte.

Edilul s-a declarat mulțumit de organizare, cu două excepții. Acesta a menționat că nu poate trece cu vederea că la două școli din localitate, organizarea nu a fost cum se aștepta, copiii nefiind așteptați de către profesori la începerea primei ore, ei fiind singuri în clase, asta, în timp ce căile de acces nu erau supravegheate. „Le-am atras atenția celor responsabili și sper ca acest lucru, constatat astăzi, sa nu se mai întâmple”, a declarat primarul Cosmin Morega.

În această dimineață, polițiștii, polițiștii locali dar și jandarmii au asigurat fluidizarea traficului și ordinea publică în apropierea școlilor.

,,De marți, eu sper ca lucrurile să fie mult mai bune, copiii și părinții fiind acum obișnuiți cu regulile. Le transmit însă tuturor să fie prudenți și atenți, toți trebuie să respectăm regulile de aerisire ale claselor, dezinfectarea băncilor, folosirea măștilor dar și distanțarea fizică, acolo unde acest lucru permite”, a menționat edilul local.

Din discuțiile purtate de primarul Morega cu asistenții repartizați școlilor, deocamdată nu există copii cu simptome de răceală. ,,I-am rugat sa fie foarte atenți la triajul efectuat și să nu facă rabat de la reguli deoarece totul contribuie la buna desfășurare a procesului de învățământ. Suntem pe scenariul verde dar suntem pregătiți și de ore on-line daca exista părinți care cer asta pentru copiii lor afectați de boli ori sensibili”, a subliniat Cosmin Morega.

Edilul a cerut, în acest context, și ca folosirea sălilor de sport de către elevi să se facă numai în prezența profesorului, cu cerință ca, după fiecare oră, sala sa fie aerisită, spalată și dezinfectă în zonele utilizate de elevi.

„Legat de transportul elevilor, au fost mici probleme azi, nefiind corelate întocmai orele cu privire la sosirea și plecarea școlarilor din stații. Luând legătură cu operatorul și directorii de școli i-am rugat sa se pună de acord, sa anunțe programul de sosiri-plecari pentru ca elevii să ajungă la timp și la școală și acasă”, a mai spus primarul municipului.  Angajații primăriei vor monitoriza, de altfel, în continuare, activitățile legate de reînceperea școlii pe raza municipiului.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

250 de luptători K1, în ring la Târgu Jiu! Campionatul Național de Kickboxing, Cupa României, în desfășurare

Postat acum

on

De către

250 de sportivi, fete și băieți, de la 19 cluburi de lupte din țară participă, acum, la Târgu Jiu, la Campionatul Național de Kickboxing, aflat la prima ediție în județul nostru. Competiția implică confruntări K1 Style, desfășurate în ring, dar și pe tatami: PF, LV, KL.

Evenimentul are loc în sala de sport a Colegiului Economic Virgil Madgearu.

Federația Națională de Arte Marțiale de Contact a fost reprezentată la acest eveniment chiar de președintele Departamentului All Stylles(Kickboxing), Mircea Mitroescu.

Competitorii au vârste cuprinse între 6 și 18 ani, sunt bine antrenați și siguri pe victorie. Fiecare sportiv va juca mai multe meciuri, în funcție de vârstă, greutate și experiență.

19 sportivi reprezintă CS V.Dragon, organizatorul competiției, cu șanse mari de a ajunge pe podium.

Trofee, cupe, diplome și medalii au fost pregătite de organizatori pentru numeroșii sportivi bine pregătiți înscriși în această competiție de talie națională.

Aceasta este a treia competiție de nivel național organizată în municipiu de Gabriel Voicu, deținătorul clubului sportiv V. Dragon din Târgu Jiu.

 

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Senatorul Iordache a mai oferit încă o mână de ajutor: Ochelari, pentru membrii familiei din Slivilești

Postat acum

on

De către

Senatorul de Gorj, Ion Iordache, le-a mai oferit încă un sprijin membrilor familiei de la Slivilești căreia i-a ridicat, în luna octombrie, o locuință nouă, în localitate.

O parte dintre copiii familiei Cârstenoiu  dar și mama acestora au beneficiat, vineri, de un control oftalmologic de specialitate la unitatea deschisă, în septembrie, în Târgu Jiu de către Ioana Țîrcomnicu, inginer optometrist. Cei trei nu doar că au aflat ce probleme oftalmologice au ci vor primi și ramele și lentilele necesare pentru o vedere corectă.

Reamintim că parlamentarul Ion Iordache le-a construit o casă membrilor acestei familii care trăiau în condiții improprii. De la finalul lunii trecute, cei patru copii, împreună cu părinții lor se bucură de o locuință adevărată.

Ion Iordache spunea că a dat naștere unui proiect numit ”Toți copiii merită o casă!”, pentru că fiecare copil merită să aibă condiții mai bune de viață și un mediu în care să se dezvolte sănătos. Pentru că dintotdeauna a crezut în puterea exemplului, Ion Iordache a fost cel care a construit prima casă din cadrul acestui proiect.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

FOTO. Ninge la Rânca!

Postat acum

on

De către

Ninge în zona de munte din județul Gorj, iar utilajele de deszăpezire intervin. Echipe de drumari împrăștie materiale antiderapante în zona Rânca și Godeanu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR