Connect with us

COMUNITATE

Transportul școlar, monitorizat atent de primarul municipiului Motru!

Postat acum

on

Reînceperea școlii s-a realizat la Motru pe scenariul verde, contrar afirmațiilor conducerii IȘJ Gorj că două unități de învățământ nu vor începe școala luni, fiind în scenariul roșu. O singura grădiniță cu program prelungit și o creșă sunt pe învățământ on line. Pentru buna desfășurare a actului de învățământ, luni autoritatea municipală a monitorizat de la transportul elevilor, făcut atât cu microbuzul școlar cat și cu autobuzul, și până la prezența la școală a elevilor și a preșcolarilor dae și interacțiunea lor cu cadrele didactice.

Primarul Cosmin Morega a monitorizat, personal, reînceperea școlii, prezentându-se personal în unitățile de învățământ și vizitând fiecare clasă în parte.

Edilul s-a declarat mulțumit de organizare, cu două excepții. Acesta a menționat că nu poate trece cu vederea că la două școli din localitate, organizarea nu a fost cum se aștepta, copiii nefiind așteptați de către profesori la începerea primei ore, ei fiind singuri în clase, asta, în timp ce căile de acces nu erau supravegheate. „Le-am atras atenția celor responsabili și sper ca acest lucru, constatat astăzi, sa nu se mai întâmple”, a declarat primarul Cosmin Morega.

În această dimineață, polițiștii, polițiștii locali dar și jandarmii au asigurat fluidizarea traficului și ordinea publică în apropierea școlilor.

,,De marți, eu sper ca lucrurile să fie mult mai bune, copiii și părinții fiind acum obișnuiți cu regulile. Le transmit însă tuturor să fie prudenți și atenți, toți trebuie să respectăm regulile de aerisire ale claselor, dezinfectarea băncilor, folosirea măștilor dar și distanțarea fizică, acolo unde acest lucru permite”, a menționat edilul local.

Din discuțiile purtate de primarul Morega cu asistenții repartizați școlilor, deocamdată nu există copii cu simptome de răceală. ,,I-am rugat sa fie foarte atenți la triajul efectuat și să nu facă rabat de la reguli deoarece totul contribuie la buna desfășurare a procesului de învățământ. Suntem pe scenariul verde dar suntem pregătiți și de ore on-line daca exista părinți care cer asta pentru copiii lor afectați de boli ori sensibili”, a subliniat Cosmin Morega.

Edilul a cerut, în acest context, și ca folosirea sălilor de sport de către elevi să se facă numai în prezența profesorului, cu cerință ca, după fiecare oră, sala sa fie aerisită, spalată și dezinfectă în zonele utilizate de elevi.

„Legat de transportul elevilor, au fost mici probleme azi, nefiind corelate întocmai orele cu privire la sosirea și plecarea școlarilor din stații. Luând legătură cu operatorul și directorii de școli i-am rugat sa se pună de acord, sa anunțe programul de sosiri-plecari pentru ca elevii să ajungă la timp și la școală și acasă”, a mai spus primarul municipului.  Angajații primăriei vor monitoriza, de altfel, în continuare, activitățile legate de reînceperea școlii pe raza municipiului.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Pregătiri pentru Festivalul Lavandinne

Postat acum

on

De către

În perioada 17-18 iunie 2023, la căsuța Lavandinne Store se va desfășura ediția a IV-a a Festivalului Lavandinne. Vor fi două zile pline de culoare, veselie, voie bună, creativitate din plin, toate intr-un decor mov de poveste!

În colaborare cu Le Charme, Happy Kids SmartStart Club&Afterschool, Lavandinne va organiza trei ateliere diferite (fiecare cu activități multiple în funcție de vârsta celor înscriși) în care fiecare dintre participanți vor avea ocazia să-și dezvolte latura creativă, să creeze diferite lucruri handmade, să picteze sau să confecționeze obiecte pe care le vor lua ca amintire acasă. De asemenea, copiii vor fi pictați pe fețe, vor exista mascote și multe, multe baloane mov ce se vor înălța spre cer.

„Produsele noastre cu lavandă vă așteaptă și ele, gătite ca de sărbătoare, să vă încânte simțurile si să vă parfumeze casele. Nu ne temem de soare, deoarece limonada cu sirop de lavanda și înghețata vor fi prietenele noastre și, desigur, când este vorba de copii spunem clar și dulceeee… Nu vă dăm toate detaliile, vă lăsăm să descoperiți singuri surprizele. Cei care sunt inspirați de locul nostru de poveste vor avea ocazia să-și procure plante ornamentale de grădină pentru a-și putea crea acasa propriul lor colțișor de rai. Vă așteptăm cu porțile deschise pe toți, pitici, și mari și mici, să vă creați cele mai frumoase amintiri în lanul cu lavandă”, transmite Lavandinne.

Programul de desfășurare pentru cele

2 zile:

-vizitare 17-18 iunie 2023 intre 11⁰⁰-19⁰⁰

-ateliere creative: 17-18 iunie 2023 orele

11.⁰⁰-13.³⁰

14.⁰⁰-15.³⁰

17.⁰⁰-18.³⁰

Biletul de intrare la festival se achiziționează la locație = 15 lei vizitare-fotografii in decor, etc.

GRATUIT pentru copiii sub 7 ani(nu include participarea la ateliere, care se plătește separat, la fiecare atelier, la înscrierea copilului la activitatea dorită).

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Renumit meșter din Gorj, premiu de excelență la un cunoscut concurs

Postat acum

on

Un renumit meșter popular din Gorj a fost premiat la un cunoscut concurs. Este vorba de Târgul ceramicii populare de la Horezu, județul Vâlcea, care a avut loc recent. Ion Rătezeanu a primit premiul pentru originalitatea, îndemânarea, măiestria și pasiunea dovedite întru păstrarea artei strămoșești tradiționale a modelării lutului.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Oază de relaxare: O nouă căsuță Tiny House, deschisă în apropierea Transalpinei

Postat acum

on

De către

Proiectul Tiny House continuă. Proprietarii anunță că au deschis o nouă căsuța în cadrul proiectului Tiny House Transalpina.

Aceasta căsuța este o oaza de relaxare în mijlocul naturii, construită cu dragoste și atenție la detalii. Situată in apropierea Transalpinei, locația este la doar câțiva pași de unul dintre cele mai impresionante drumuri montane din țară.

Pandemia a rescris regulile în turism. Din ce în ce mai mulți oameni preferă tihna unei căsuțe dichisite, în mijlocul naturii. Este, aşa numitul concept „tiny house” importat din Occident. Căbănuţele au doar câţiva metri, dar cu toate astea nu le lipseşte confortul unui hotel de trei sau patru stele.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR