Connect with us

SPORT

Transfer de senzație reușit de echipa de baschet CSM Târgu Jiu

Postat acum

on

0 Shares

CSM Târgu Jiu a reușit perfectarea unui nou transfer pentru echipa de baschet. Oficialii grupării gorjene s-au înțeles cu pivotul bosniac Arsenije Vuckovik. Baschetbalistul a evoluat sezonul trecut pentru KK Gostivar, în Macedonia de Nord. În cariera sa, Arsenije Vuckovik a mai evoluat în campionatul din țara natală, în Bosnia Herțegovina, dar și în Cehia și Muntenegru. Noul pivot al grupării gorjene, care este la primul angajament în România, a semnat un contract valabil pentru sezonul 2023-2024.

Arsenije Vuckovik s-a născut pe 16 august 1998, la Banja Luka, în Bosnia și Herțegovina. A început baschetul în orașul natal, la Borac Banja Luka. Datorită staturii sale atletice și a jocului prestat a fost remarcat de marile cluburi din Bosnia încă din perioada junioratului. A fost cooptat în 2015 de gruparea de primă ligă din Bosnia, Mladost Mrkonjic Grad, echipă la care a și debutat la nivel de seniori la doar 17 ani. A petrecut două sezoane la Mladost, în perioada 2015-2017. În ultimul sezon la Mladost a avut medii de 11,8p/meci, 5,8 recuperări și 1,5 pase decisive pe meci. În 2017 a trecut la campioana Bosniei, Student Mostar, unde a evoluat în sezonul 2017-2018. La Mostar, Arsenije Vuckovik a avut medii de 9,7p, 7,1 recuperări și 0,8 pase decisive pe meci. După experiența de la campioana Bosniei, Vuckovic a schimbat echipa, dar și campionatul. A trecut în 2019 în Macedonian Superleague, campionatul din Macedonia de Nord, unde a evoluat în prima parte a campionatului la echipa KK Gostivar. Pentru partea a doua a sezonului a trecut, tot în prima ligă din Muntenegru, la gruparea KK Teodo Tivat. În 2021 și-a încheiat contractul cu echipa din Muntenegru. A trecut în vara lui 2021 în prima ligă din Cehia, la Olomoucko Prostejov, unde a fost unul dintre cei mai buni jucători. A avut medii de 14,9p / 6,4 recuperări și 1,6 pase decisive pe meci. Pe finalul sezonului 2021-2022 a trecut și pe la gruparea cehă BK JIP Pardubice. În 2022 a revenit la KK Gostivar, în campionatul din Macedonia de Nord. În sezonul 2022-2023, la Gostivar, a avut medii de 12.4p, 6,1 recuperări și o pasă decisivă pe meci. Din vara lui 2023, Arsenije Vuckovik, care poate evolua pe pozițiile 4/5, este jucătorul CSM Târgu Jiu.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Echipa CS Vulturii Fărcășești, premiată de AJF Gorj

Postat acum

on

De către

Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Gorj a premiat, astăzi, echipa campioană a Ligii a 4 a, CS Vulturii Fărcășești. La festivitatea de premiere a participat și susținătorul numărul unu al echipei, primarul localității Constantin Drăgoescu.

,,Multă baftă în meciurile de baraj și ne dorim cu toții o nouă promovare în Liga a 3 a”, au transmis reprezentanții AJF Gorj.

Continuă să citeşti

SPORT

Adrian Zorlescu: Sportul gorjean necesită un sprijin constant!

Postat acum

on

De către

Adrian Zorlescu candidatul AUR la Președinția Consiliului Județean Gorj a asistat la meciurile de handbal ale fetelor sale. A tras ușor următoarea concluzie: „sportul, la nivelul județului Gorj, necesită un sprijin constant și investiții semnificative pentru a asigura copiilor noștri oportunitatea de a participa la cât mai multe competiții de acest gen. Aceste evenimente nu doar că dezvoltă abilitățile fizice și mentale ale tinerilor, dar și întăresc spiritul de echipă și comunitate”.

Politicianul a menționat că copiii săi îl fac mândru, subliniind că este necesar că sportul la nivel județean sa fie susținut.

„Sunt profund mândru de fetele mele și de efortul lor pe teren. Performanțele lor sunt o dovadă clară a muncii și dedicării de care dau dovadă. În calitate de părinte și susținător al sportului, îmi reafirm angajamentul de a fi alături de ele și de a le sprijini în continuare. Îmi doresc ca prin inițiativele și eforturile noastre comune să putem crea și extinde oportunitățile sportive în județul Gorj. Este esențial să investim în infrastructura sportivă și să organizăm evenimente care să le permită tinerilor noștri să-și exploreze și să-și valorifice potențialul. Viitorul sportului în Gorj depinde de sprijinul și implicarea noastră.

 

 

Continuă să citeşti

SPORT

Festivalul Regional de Dans și Arte Marțiale „Măiastra” – Un eveniment de succes la Târgu-Jiu

Postat acum

on

De către

Municipiul Târgu-Jiu a fost, la finalul săptămânii trecute, gazda primei ediții a Festivalului Regional de Dans și Arte Marțiale „Măiastra”.

Organizat de Palatul Copiilor din Târgu-Jiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Primăria Municipiului Târgu-Jiu, festivalul a reunit un număr impresionant de participanți, peste 500, multe echipe de dans și de karate din toată țara, oferind un adevărat spectacol de mișcare și voie bună. Dintre aceștia, peste 200 de copii și juniori, practicanți de karate kyokushin de la Palatul Copiilor și cluburi sportive, s-au întrecut pe tatami în probele de kata și kumite.

Evenimentul a fost marcat de prezența unor oficialități locale de seamă, inclusiv primarul Municipiului Târgu-Jiu, care a subliniat importanța susținerii activităților culturale și sportive în comunitate. De asemenea, au fost prezenți inspectori școlari și profesori de la palatele și cluburile copiilor, precum și antrenori sau instructori de karate kyokushin, care au asistat cu mândrie la evoluțiile elevilor lor.

Festivalul „Măiastra” a fost mai mult decât o competiție, a fost o sărbătoare a talentului și a pasiunii, un prilej de a aduce împreună copii și tineri, într-o atmosferă de camaraderie și respect. Acest eveniment a demonstrat încă o dată că prin colaborare și dedicare, putem oferi tinerilor noștri oportunități valoroase de dezvoltare și afirmare.

„Mulțumim pentru invitația la festival, mulțumim tuturor participanților, organizatorilor si susținătorilor, care au făcut posibilă această minunată manifestare. Așteptăm cu nerăbdare edițiile viitoare ale Festivalului „Măiastra” și continuarea tradiției de excelență în dans și arte marțiale”, a transmis Dorin Dumitru, reprezentantul unuia dintre cele mai cunoscute cluburi de karate din municipiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!