Connect with us

SPORT

Transfer de senzație reușit de echipa de baschet CSM Târgu Jiu

Postat acum

on

CSM Târgu Jiu a reușit perfectarea unui nou transfer pentru echipa de baschet. Oficialii grupării gorjene s-au înțeles cu pivotul bosniac Arsenije Vuckovik. Baschetbalistul a evoluat sezonul trecut pentru KK Gostivar, în Macedonia de Nord. În cariera sa, Arsenije Vuckovik a mai evoluat în campionatul din țara natală, în Bosnia Herțegovina, dar și în Cehia și Muntenegru. Noul pivot al grupării gorjene, care este la primul angajament în România, a semnat un contract valabil pentru sezonul 2023-2024.

Arsenije Vuckovik s-a născut pe 16 august 1998, la Banja Luka, în Bosnia și Herțegovina. A început baschetul în orașul natal, la Borac Banja Luka. Datorită staturii sale atletice și a jocului prestat a fost remarcat de marile cluburi din Bosnia încă din perioada junioratului. A fost cooptat în 2015 de gruparea de primă ligă din Bosnia, Mladost Mrkonjic Grad, echipă la care a și debutat la nivel de seniori la doar 17 ani. A petrecut două sezoane la Mladost, în perioada 2015-2017. În ultimul sezon la Mladost a avut medii de 11,8p/meci, 5,8 recuperări și 1,5 pase decisive pe meci. În 2017 a trecut la campioana Bosniei, Student Mostar, unde a evoluat în sezonul 2017-2018. La Mostar, Arsenije Vuckovik a avut medii de 9,7p, 7,1 recuperări și 0,8 pase decisive pe meci. După experiența de la campioana Bosniei, Vuckovic a schimbat echipa, dar și campionatul. A trecut în 2019 în Macedonian Superleague, campionatul din Macedonia de Nord, unde a evoluat în prima parte a campionatului la echipa KK Gostivar. Pentru partea a doua a sezonului a trecut, tot în prima ligă din Muntenegru, la gruparea KK Teodo Tivat. În 2021 și-a încheiat contractul cu echipa din Muntenegru. A trecut în vara lui 2021 în prima ligă din Cehia, la Olomoucko Prostejov, unde a fost unul dintre cei mai buni jucători. A avut medii de 14,9p / 6,4 recuperări și 1,6 pase decisive pe meci. Pe finalul sezonului 2021-2022 a trecut și pe la gruparea cehă BK JIP Pardubice. În 2022 a revenit la KK Gostivar, în campionatul din Macedonia de Nord. În sezonul 2022-2023, la Gostivar, a avut medii de 12.4p, 6,1 recuperări și o pasă decisivă pe meci. Din vara lui 2023, Arsenije Vuckovik, care poate evolua pe pozițiile 4/5, este jucătorul CSM Târgu Jiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SPORT

CSM Târgu Jiu: Luptătorii Istrătescu și Mitoi, la finalele Campionatului Național Individual de Lupte Libere

Postat acum

on

De către

Luptătorii gorjenii încep toamna în forță, anunță CSM Târgu Jiu! Sportivii pregătiți de Mădălin Gorjanu vor participa în această săptămână la Finalele Campionatului Național Individual de lupte libere U15 și U20. Octavian Mitoi va intra pe saltea la U20, la categoria 74 de Kg, iar Amelian Istrătescu, la U15, la categoria 75 de Kg. ”Am încredere mare că cei doi sportivi vor merge să lupte din nou pentru medalii, așa cum au făcut și la precedentele competiții”, a declarat antrenorul Mădălin Gorjanu. Competiția se va desfășura în perioada 21-24 septembrie, la Târgu Mureș.

Timp de trei zile, orașul Târgu Mureș va găzdui cei mai buni luptători din țară la categoriile de vârstă U20 și U15. Turneul din Ardeal se anunță unul extrem de puternic, pentru că la startul competiției se vor alinia sute de luptători din întreaga țără. Printre aceștia se numără și cei doi sportivi medaliați cu bronz la Cupa României din acest an, Octavian Mitoi și Amelian Istrătescu.

La Cupei României destinată sportivilor sub 20 de ani, desfășurată în luna mai, la Constanța, tânărul luptător Octavian Mitoi, sportiv pregătit de Mădălin Gorjanu, a urcat pe podium la categoria 74 de Kg. El a cucerit medalia de bronz, deși a trebuit să lupte împotriva unor sportivi cu un an sau chiar doi ani mai mari decât el. Situația stă la fel și în cazul turneului de la Târgu Mureș, Octavian fiind unul dintre cei mai mici sportivi, ca vârstă, care intră la categoria U20. Chiar și în aceste condiții, Octavian Mitoi merge în Ardeal cu gândul la o nouă medalie. Mădălin Gorjanu are încredere în sportivul său că va reuși să intre lupta pentru o nouă medalie.

La U15, CSM Târgu Jiu va fi reprezentat de Amelian Istrătescu, care va intra pe saltea la categoria 75 de Kg. Talentatul sportiv gorjean este medaliat cu bronz la categoria lui de greutate, la Cupa României, competiție desfășurată în primăvara acestui an, la Piatra Neamț. Sportivul pregătit de Mădălin Gorjanu merge la Târgu Mureș cu gândul la o nouă medalie. Amelian are însă de tras tare până la cântarul oficial. Mădălin Gorjanu este convins că elevul său va fi apt pentru competiția de la Târgu Mureș.

Continuă să citeşti

SPORT

Ce se decide azi la Asociația Județeană de Fotbal Gorj

Postat acum

on

Miercuri, 20 septembrie, de la ora 12,00, la sediul Asociației Județene de Fotbal Gorj se va desfășura tragerea la sorți a meciurilor contând pentru 16-imile Cupei României, faza județeană. Partidele se vor disputa pe 27 septembrie, de la ora 16,30.

Continuă să citeşti

SPORT

Publicul este chemat în număr mare la Sala Sporturilor din Târgu Jiu

Postat acum

on

Handbalistele CSM Târgu Jiu revin pe teren propriu după două săptămâni de pauză. Fetele au reușit două rezultate extrem de importante și, alături de public, țintesc a treia victorie consecutivă. Sâmbătă de la ora 18,00, la Sala Sporturilor, va avea loc meciul din etapa a V-a din Liga Florilor. Față în față vor fi fetele de la CSM Târgu Jiu și handbalistele de la Gloria Buzău.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR