ACTUALITATE
Toni Greblă, noul șef de la AEP, a încasat în ultimul an financiar peste 410.000 de lei

Gorjeanul Toni Greblă, noul președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP) a avut încasări uriașe din indemnizațiile primite, urmare a funcțiilor deținute. Ultima deținută înainte de AEP a fost de prefect al capitalei. Cumulând veniturile, conform ultimei declarații de avere de la jumătatea anului trecut, Greblă demonstrează ca a încasat, în ultimul an financiar, peste 410.000 de lei, din trei indemnizații și două pensii.
Toni Greblă a fost senator PSD, judecător la Curtea Constituțională între 2013 și 2015, secretar general în Guvernul Dăncilă, prefect al Capitalei și acum președinte al AEP. Greblă a fost senator PSD în legislatura 2008-2012 din partea PSD și reales la alegerile legislative din 2012 ca senator de Gorj. A fost numit de Senat judecător al Curții Constituționale, în decembrie 2013, pentru terminarea mandatului judecătoarei Iulia Motoc, care a demisionat pentru a deveni judecător CEDO.
În 2015, Toni Greblă a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă (trei infracţiuni). Greblă, din postura de senator și ulterior judecător la Curtea Constituţională (2013 – 2015), ar fi pretins şi primit de la un om de afaceri un autoturism marca BMW Seria 5, în echivalent de 56.070 de euro, susținea DNA. În 2018, fostul judecător al Curţii Constituţionale a fost achitat, în primă instanță, de Înalta Curte. Instanţa a decis şi ridicarea sechestrului dispus de procurori în acest caz, iar în 2019 a fost achitat definitv.
În perioada 2018-2019, a fost secretar general al Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Ultimele funcții publice deținute au fost cea de președinte a Consiliului Legislativ, secția de Drept Privat și prefect al capitalei. Asta până la numirea sa în fruntea AEP.
Veniturile obținute de Greblă au fost mari, și a ajuns să cumuleze nu mai puțin de trei indemnizații și două pensii. Cea mai mare indemnizație este cea de 272.000 de lei pe Legea 341/2004.
Este vorba despre legea recunoștinței față de eroii martiri și luptători la Revoluția din 1989. Pe aia de stat este însă cumulată de 14.200 de lei.
ACTUALITATE
Primarul din Albeni, revocat de prefect, ținut în șah de instanță

Primarul din Albeni, trimis în judecată pentru mită și revocat din funcție, încă este ținut ”agățat” de instituția publică, deoarece instanța nu a dat motivarea, care ar rezolva situația. Decizia de revocare a fost dată de Prefectura Gorj. Prefectul Iulian Popescu spune că legea a permis revocarea edilului Ionuț Stan, deoarece acesta nu a mai putut să desfășoare activitatea în istituție, din cauza restricțiilor puse de magistrați.
Încă nu există o hotărâre definitivă în acest caz, primarul putând contesta decizia, însă fără drept de recurs. Clarificarea situației de la Albeni trenează, deoarece instanța nu a dat încă motivarea în acest caz. Atribuțiile primarului Ionuț Stan au fost preluate de viceprimar.
ACTUALITATE
Protest: Avocații din Baroul Gorj, cu banderole albe pe braț

Instanțele din Gorj, paralizate, în această dimineață urmare a protestului avocaților din baroul județean. La instanțe se mai judecă doar urgențele, cauzele penale și ordonanțele președințiale.
„Nu suntem în prezența unui protest clasic, ci într-o campanie de conștientizare a rolului și importanței avocatului în apărarea drepturilor și libertăților cetățenești, o zi destinată la nivel național pentru mediatizarea problemelor cu care se confruntă avocatura, justițiabilii, și, implicit, întregul sistem judiciar. Această campanie debutează cu o zi de întrerupere a activității avocațiale in totalitatea formelor sale și pe întreg teritoriul țării, cu excepția cauzelor urgente privind anumite măsuri preventive s-au asiguratorii și orice alte cauze cu caracter de urgență, de natură a pune în pericol drepturi și libertăți fundamentale”, a precizat decanul Baroului Gorj, avocatul Constantin Groza.
Avocații prezenți la protestul de la Tribunalul Gorj au purtat peste robe, banderole albe pe brațe.
ACTUALITATE
Criză de butelii

Buteliile, cândva nelipsite din casa fiecărei familii, au ajuns la mare căutare. Gorjenii care încă folosesc acest tip de alimentare pentru aragaz au alergat, în ultimele zile, să caute un centru care încă mai are pe stoc. De la punctele din oraș, oamenii au fost direcționați către centrele din comune, în speranța că au noroc și găsesc acolo butelii. Problema a apărut în momentul în care stațiile GPL au refuzat să mai încarce recipientele goale, aduse de oameni, după tragedia de la Crevedia, care a fost urmată de controale.