Connect with us

EDUCAȚIE

Toate școlile din Turceni rămân închise

Postat acum

pe

Nicio școală din orașul Turceni nu se va redeschide, de luni. Localitatea află în scenariul roșu, iar acest lucru înseamnă că școlile rămân închise, pentru toți elevii. Toate cursurile se vor desfășura doar online. Autoritățile au aprobat trei scenarii, în funcție de numărul de infectări cu Covid: până la 1 caz la mia de locuitori, este scenariu verde, între unu și trei este scenariu galben, iar peste 3 cazuri la mia de locuitori este scenariu roșu. În prezent, localitatea Turceni are 3,38 cazuri la mia de locuitori.

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Manta: Desființarea unor clase s-a făcut abuziv

Postat acum

pe

Deputatul PSD, Claudiu Manta, a sesizat ministrul Educației, cu privire la desființarea unor clase, din diverse școli din județ. Parlamentarul acuză faptul că unele dintre clase au fost închise abuziv. “A fost o întreagă temă de dezbatere, referitor la desființarea de clase, pentru că în anumite cazuri, s-a făcut abuziv. Întrebarea mea se referă la o situație din Baia de Fier, unde o clasă a fost desființată. Acolo exista numărul de copii necesar, liceul are toate acreditările, este implicat în programe Erasmus. În zonă sunt copii din medii defavorizate, care poate nu au posibilitățile financiare să se ducă la alte școli, din alte localități, iar asta poate duce la creșterea abandonului școlar”, a declarat Claudiu Manta. Deputatul social-democrat spune că aceeași problemă este și la nivel național, unde s-a hotărât desființarea a mii de clase.

Continuă să citești

EDUCAȚIE

Schimbare la Inspectoratul Școlar Gorj

Postat acum

pe

Inspectoratul Școlar Județean Gorj are o nouă conducere. Maria Cochină a fost înlocuită cu Dana Constantinescu. Anunțul a fost făcut public de primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, pe pagina de socializare.  „Salut noua conducere a Inspectoratului Școlar Județean Gorj! Sunt convins că Dana Constantinescu, inspector general, și adjuncții Marius Stroe și Marian Staicu vor contribui la dezvoltarea învățământului la nivelul întregului județ”, a fost mesajul lui Marcel Romanescu.

Continuă să citești

EDUCAȚIE

Se înmulțesc protestele la școli

Postat acum

pe

Se înmulțesc protestele, după decizia Inspectoratului Școlar Gorj, de a închide mai multe clase, din anul școlar 2021-2022. După ce profesorii și părinții elevilor de la Liceul de Arte din municipiul Târgu Jiu au ieșit în stradă, zile la rând, pentru a opri desființarea clasei de arhitectură, și profesorii de la Liceul Teologic se răzvrătesc, după ce s-a anunțat desființarea clasei de filologie. Părinții elevilor înscriși aici susțin și ei demersurile cadrelor didactice. Numeroase declarații de susținere au fost depuse de aceștia. Din toamna acestui an, în școlile din județ vor funcționa cu 22 de clase mai puțin , explicația reprezentanților din Învățământul gorjean fiind că reducerea numărului de clase s-a făcut proporțional cu reducerea numărului de elevi. Șefii ISJ Gorj nu au explicat, însă, și care au fost criteriile în stabilirea specializărilor de la care au fost făcute „tăierile”.

Continuă să citești

Târgu Jiu
18°
Însorit
07:0018:16 EET
Se simt: 18°C
Vânt : 3km/h SSW
Umiditate : 20%
Presiunea aerului: 1028.11mbar
Indexul UV: 0
JoiVineriSâmbătă
17/0°C
15/3°C
7/-2°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI