Connect with us

COMUNITATE

Tineri din Novaci, calificați la show-ul „Românii au talent”

Postat acum

on

0 Shares

Grupului vocal „Nedeia”, din Novaci, va apărea în emisiunea Românii au talent de la Pro TV, după ce a trecut de preselecții. Copiii au fost recent în Capitală unde au trecut cu brio de etapa preliminară.
„Au trecut de preselecție „Talentații copii ai novăcenilor, membri ai GRUPULUI VOCAL „NEDEIA” din NOVACI – secție externă a Școlii Populare de Arte „C- tin Brâncuși” din Tg. JIU, care activează în cadrul Casei de Cultură Novaci, coordonat de d-na prof. ELENA BALAN, au reprezentat cu succes folclorul păstoresc novăcean în fața juraților de la preselecția organizată de PRO TV, în cadrul emisiunii Românii au talent! Felicitări, Elena Balan pentru dăruirea și implicarea de care dai dovadă în pregătirea și promovarea tinerelor talente din zona noastră, în domeniul folclorului păstoresc! Este bine de știut că profesoara, Elena Balan, fostă membră a Ansamblului Folcloric „Nedeia”, solistă talentată, care promovează muzica populară ciobănească are o înclinație deosebită pentru lucrul cu copiii, pentru modelarea talentelor. Domnia sa este una dintre VOLUNTARELE de nădejde ale Școlii de Vară Novaci. Anul acesta a lucrat ca voluntar, toată vacanța de vară, în cadrul unui curs de deźvoltare personală prin muzică, iar rezultatele sunt pe măsura muncii sale. Numărul solicitărilor pentru cursul dumneaei reprezintă dovada seriozității cu care muncește și a susținerii instituțiilor de cultură. Implicarea sa în viața culturală a orașului, precum și faptul că provează folclorul local, sunt aspecte pentru care se bucură de aprecierea conducerii Casei de Cultură Novaci și a părinților. Copiii și tinerii, iubitori de muzică populară, care lucrează la Novaci cu profesoara Elena Balan, au fericirea de a beneficia de un curs GRATUIT de un inteteres extraordinar pentru lansarea lor solistică. Meritul aparține S.P.A. „C-tin Brâncuși” Tg. Jiu pentru calitatea angajaților săi și pentru strategia de a repartiza în teritoriu oameni potriviți cu specificul comunităților unde lucrează și Primăriei Orașului Novaci, instituție preocupată de cultura novăceană, de păstrarea și promovarea folclorului, de cultivarea talentelor tinerilor novăceni, de păstrarea copiilor în instituțiile de învățământ locale, de dezvoltarea turismului cultural. Mulțumiri și felicitări părinților. Extraordinari, părinți avem la Novaci când este vorba de susținerea talentelor! Ceea ce se întâmplă în orașul nostru, poartă un nume 《COMUNITATE SĂNĂTOASĂ!”, potrivit profesoarei Elena Basarabă, coordonator al activității Casei de Cultură Novaci.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

COMUNITATE

Maraton: 4811 porumbei din Gorj, Dolj și Mehedinți, la linia de start

Postat acum

on

De către

La prima etapă de Maraton a Filialelor Dolj, Mehedinți și Gorj, Lubartow (Polonia), în data de 29.06.2024, au participat 4811 porumbei aparținând unui număr de 432 de columbofili din cele trei județe.Tandemul Frații Scorțar (Dolj) a obținut Locul 1 în Clasamentul General al Porumbeilor cu yearlingul 0167172. Acest excepțional porumbel(foto)a sosit în prima zi cu viteza medie de 1.014,45 metri pe minut.

Adrian Iordache (Dolj) a ocupat Locul 1 în Clasamentul General al Crescătorilor cu 7 porumbei clasați din tot atâția îmbarcați. Primii porumbei de la echipă au venit pe locul 20, respectiv 22 pe concurs, transmit organizatorii.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

S-a tipărit primul bilet pentru noile autobuze electrice din Motru

Postat acum

on

De către

Autobuzele electrice din Motru urmează să fie puse în mișcare pentru a transporta cetățenii din zonă pe rutele stabilite de autoritatea locală. Astăzi s-a și tipărit primul bilet iar personalul a fost instruit pentru inceperea activității.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Gioncani: Lucrările la canalizarea din Albeni, criticate de cetățeni

Postat acum

on

De către

Drum îngust, curbă și pod! Cu toate acestea, în acest loc, la Gioncani, în comuna Albeni, se amplasează stația de pompare, la investiția de canalizare. Asta, în drum, pe asfalt deși este loc suficient în afara părții carosabile.

Constructorul a ales acest loc, în opinia cetățenilor, nepotrivit, dar nu a acceptat alte sugestii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!