Connect with us

COMUNITATE

Tineri din Novaci, calificați la show-ul „Românii au talent”

Postat acum

on

Grupului vocal „Nedeia”, din Novaci, va apărea în emisiunea Românii au talent de la Pro TV, după ce a trecut de preselecții. Copiii au fost recent în Capitală unde au trecut cu brio de etapa preliminară.
„Au trecut de preselecție „Talentații copii ai novăcenilor, membri ai GRUPULUI VOCAL „NEDEIA” din NOVACI – secție externă a Școlii Populare de Arte „C- tin Brâncuși” din Tg. JIU, care activează în cadrul Casei de Cultură Novaci, coordonat de d-na prof. ELENA BALAN, au reprezentat cu succes folclorul păstoresc novăcean în fața juraților de la preselecția organizată de PRO TV, în cadrul emisiunii Românii au talent! Felicitări, Elena Balan pentru dăruirea și implicarea de care dai dovadă în pregătirea și promovarea tinerelor talente din zona noastră, în domeniul folclorului păstoresc! Este bine de știut că profesoara, Elena Balan, fostă membră a Ansamblului Folcloric „Nedeia”, solistă talentată, care promovează muzica populară ciobănească are o înclinație deosebită pentru lucrul cu copiii, pentru modelarea talentelor. Domnia sa este una dintre VOLUNTARELE de nădejde ale Școlii de Vară Novaci. Anul acesta a lucrat ca voluntar, toată vacanța de vară, în cadrul unui curs de deźvoltare personală prin muzică, iar rezultatele sunt pe măsura muncii sale. Numărul solicitărilor pentru cursul dumneaei reprezintă dovada seriozității cu care muncește și a susținerii instituțiilor de cultură. Implicarea sa în viața culturală a orașului, precum și faptul că provează folclorul local, sunt aspecte pentru care se bucură de aprecierea conducerii Casei de Cultură Novaci și a părinților. Copiii și tinerii, iubitori de muzică populară, care lucrează la Novaci cu profesoara Elena Balan, au fericirea de a beneficia de un curs GRATUIT de un inteteres extraordinar pentru lansarea lor solistică. Meritul aparține S.P.A. „C-tin Brâncuși” Tg. Jiu pentru calitatea angajaților săi și pentru strategia de a repartiza în teritoriu oameni potriviți cu specificul comunităților unde lucrează și Primăriei Orașului Novaci, instituție preocupată de cultura novăceană, de păstrarea și promovarea folclorului, de cultivarea talentelor tinerilor novăceni, de păstrarea copiilor în instituțiile de învățământ locale, de dezvoltarea turismului cultural. Mulțumiri și felicitări părinților. Extraordinari, părinți avem la Novaci când este vorba de susținerea talentelor! Ceea ce se întâmplă în orașul nostru, poartă un nume 《COMUNITATE SĂNĂTOASĂ!”, potrivit profesoarei Elena Basarabă, coordonator al activității Casei de Cultură Novaci.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Orchestra de Cameră „Lyra Gorjului”, concert la Veneția

Postat acum

on

Orchestra de Cameră „Lyra Gorjului”, din Târgu Jiu, va susține un concert la Veneția, dedicat Zilei Naționale a României. Concertul va fi susținut pe 29 noiembrie, de la ora 19,30, la sala de festivități a unei școli din orașul Veneția.

„O mare onoare pentru Orchestra de Cameră „Lyra Gorjului”, pentru orașul Târgu Jiu și pentru județul Gorj! Mulțumim pentru invitație! „La mulți ani”, România!”, „La mulți ani, români de pretutindeni!”, a anunțat Florin Berculescu, dirijorul Orchestrei de Cameră „Lyra Gorjului”.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Avertizare de ceață în județul Gorj

Postat acum

on

Se înregistrează ceață în majoritatea localităților din Gorj. Pe anumite drumuri vizibilitatea este de sub 50 de metri. Conducătorii auto sunt sfătuiți să folosească farurile de ceață și să circule atent. Există pericolul producerii de evenimente rutiere.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Campanie de donare de sânge DONAREA TA, SALVAREA MEA!, la Târgu Jiu

Postat acum

on

DONAREA TA, SALVAREA MEA! o campanie națională de donare de sânge va avea loc la Târgu Jiu la începutul lunii decembrie. Echipa „Donează sânge, fii erou!” – Târgu Jiu organizează în perioada 4-8 decembrie o campanie de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu, pe strada 22 Decembrie 1989 numărul 28.

Voluntarii proiectului, elevi ai Școlii postliceale sanitare „Ion Mincu”, vor fi prezenți la Centrul de Transfuzie de luni până vineri, între orele 7:30-13:30, asistând personalul și oferind donatorilor surprize gastronomice de la restaurantul VIVA OMV Târgu Jiu. De asemenea, donatorii obțin bonuri de masă în valoare de 67 de lei, o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă/unitatea de învățământ și o reducere de 50% la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun.

Prin campania de donare organizatorii își propun să promoveze donarea de sânge în rândul populației și să contribuie la ameliorarea acestei probleme de sănătate publică.

„Invităm astfel toți donatorii să își arate iubirea pentru comunitate și să doneze sânge!  Este necesar un flux constant de donatori de sânge, deoarece lipsa acestuia este o importantă problemă a sistemului medical din România, sângele neavând un substitut. Transfuziile sanguine sunt esențiale pentru pacienții care suferă de boli precum anemii severe sau diferite forme de cancer și cei implicați în accidente.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge:

-vârsta: 18-60 ani;

-greutate: peste 50 kg;

-să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli

infecțioase, etc.);

-să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)

-să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;

-să nu urmați vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);

-să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;

-să nu fiți în perioada menstruală (sau cu 5 zile înainte sau după);

-să nu consumați alcool și alimente bogate în grăsimi cu 48h înaintea donării.”, conform organizatorilor.

Donează sânge, fii erou! este un proiect al organizației studenților mediciniști Cluj-Napoca, parte a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH) din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations. Proiectul este susținut de către Ministerul Sănătății, Institutul Național de Transfuzie Sanguină ”Prof. Dr. C. T. Nicolau” și de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Date de contact: Alex-Gheorghe Ciuncanu, coordonator local Donează sânge, fii erou! +40728061105; Ilinca Ciuruș, coordonator național Donează sânge, fii erou! [email protected]

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!