Home / CULTURĂ-MEDIA / Tinerețe fără bătrânețe și viață fără… Coronavirus? Brehuță a adunat 200 de spectatori la Teatrul Dramatic din Târgu-Jiu

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără… Coronavirus? Brehuță a adunat 200 de spectatori la Teatrul Dramatic din Târgu-Jiu

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat duminică mai multe măsuri de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului. Printre acestea – interzicerea activităților care presupun adunarea a mai mult de 1.000 de persoane sau jucarea meciurilor de fotbal fără spectatori. Pentru activitățile cu un număr mai mic de persoane, măsurile aparțin autorităților locale, mai exact DSP care poate aproba astfel de întruniri, evenimente, spectacole, a mai spus Arafat. La Târgu-Jiu, autoritățile încă iau însă în  glumă coronavirusul, dovadă că directorului Teatrului Dramatic Elvira Godeanu, Cosmin Brehuță, i s-a permis organizat în incinta instituției de cultură, duminică, a unui spectacol de 8 Martie. Altul este programat luni și al treilea marți. În sala teatrului au fost 200 de spectatori care au urmărit ,,Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, după Petre Ispirescu. Mulțimea durând-o în cot de Coronavirus.

Activităţile publice la care participă mai mult de 1.000 de persoane, fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private, sunt interzise începând de duminică până la 31 martie, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat. Autoritățile locale pot interzice și adunări de mai mică amploare, prin hotărâri la nivel local. „Măsura vizează atât evenimentele publice, cât și cele private desfășurate în interior și evenimentele în aer liber. E o măsură preventivă, dar necesară”, a declarat Raed Arafat.

În cazul adunărilor mai mici, secretarul de stat Horațiu Moldovan, de la Ministerul Sănătății a explicat că „se va lua în considerare densitatea mulțimii și spațiul în care se găsesc participanții. Va fi luată în vedere natura evenimentului și a contacților, e vorba de tipuri, dacă e vorba de copii, adulți, etc. De asemenea, dacă participanții sunt înregistrați sau nu. Vom lua în vedere posibile expuneri la coronavirus anterior acestui eveniment. Vom lua în considerare vârsta pacienților. Foarte important e și scopul sau tipul acestei activități existând diferențe între manifestările de tip religios, sportiv, politic. E luat în calcul modul călătoriei prin care vin participanții”.

Nu se știe dacă autoritățile au fost întrebate cumva de spectacolul din această seară de la Teatrul Dramatic din Târgu-Jiu, dar se știe că în sală au fost 200 de persoane care au venit acolo fără vreo teamă de virusul, în mai multe cazuri, mortal. Deocamdată, la Gorj cu prevenția stăm mai prost, deși autoritățile dau în bâlbâieli când trebuie să aplice legea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *