Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Terenul de sub parcul nou de la Coloană, revendicat de familia Raffa

Postat acum

on

Situație complicată pentru autoritatea municipală din Târgu Jiu după ce familia unui târgujian care locuiește în cartierul Romanești a anunțat municipalitatea că terenul ce a fost donat orașului de Fundația Infinit i-ar aparține lui și familiei sale.

De altfel, Raffa Florin Armega din Romanești deține acte care indică faptul că familia sa a obținut acest teren în anul 1924, în schimbul unei sume de bani, mai exact a 46.000 de lei, cu care a fost împrumutat, la aceea vreme, industriașul Adrian Dumitrescu Bumbaru, din județul Caraș Severin.

Prin actul de mai sus, industriașul lăsa gaj terenul situat pe Strada Tudor Vladimirescu, cu vecinii stipulați in document, daca nu va restitui lui C.Raffa, bunicul reclamantului, banii în cauză.

De asemenea, acesta se obliga să plătească o dobândă de șase la sută pe an pentru banii împrumutați. Terenul în cauză, susține Raffa Florin Armega, este același care ar fi fost donat acum municipalității prin Fundația Infinit, reprezentată de fostul ministru al Justiției, Valeriu Stoica și de soția acestuia, teren care, daca nu ar fi fost cu probleme, putea fi înstrăinat, de proprietară, o pensionară stabilită în America, cu o sumă mare de bani.

Cel puțin asta susține târgujianul care a avertizat Primăria Targu Jiu, încă din primăvară, să nu construiască nimic pe acest teren deoarece proprietatea ar avea alți proprietari de drept.

Nu a fost luat în considerare, primăria continuând să edifice parcul cerut de donatoarea din USA, folosind bani publici. Florin Raffa susține, de altfel, că acest teren, in mod suspect, a fost scos la vânzare printr-o agenție imobiliară ce ființa în Hotel Gorj din Târgu Jiu. „Am contactat agenția, am incercat să dau de presupusul vânzător dar persoana când i-am cerut acte pentru teren a dat bir cu fugiții. Asta mai ales că am susținut că sunt acte de proprietate pe această parcelă situată lângă Parcul Coloanei din Târgu Jiu”, a mai precizat bărbatul.

,,Prin metode pe care încă nu le cunosc aceasta vârstnică, stabilită în America, ar fi intrat în posesia terenului pe care eu l-am revendicat la primărie cu ani în urmă. Solicitarea mea a dispărut din arhiva instituției, în schimb, a apărut această fundație care a încercat să bată palma cu fosta administrație Cârciumaru dar proiectul propus a picat. Este agreata însă această donație cu acest parc. Mie totul mi se pare cusut cu ață albă”, susține Armega care bănuiește înțelegeri pe care fundația le-ar fi avut cu municipalitatea, necunoscute opiniei publice.

Cetățeanul povestește că, luni, a fost în audiență la primarul municipiului, Marcel Romanescu iar edilul i-ar fi spus că are o singură soluție, aceea de a da în judecată pentru revendicarea terenului iar în cazul în care va câștiga la instanță, municipalitatea îi va da o altă suprafață în oraș. Raffa Florin nu este însă de acord cu o eventuală primirea unei alte suprafețe de teren și anunță că va iniția demersul în instanță dar va face și o plângere penală în acest sens.

Legat de actul de proprietate deținut de Fundația Infinit pe terenul donat primăriei acest document nu a fost făcut public de municipalitate. Deși a fost cerut de Raffa Florin Armega, printr-o cerere pe 544, primăria i-ar fi transmis solicitantului că nu ar deține acest act. 

Edificarea parcului a stârnit un val de opinii negative în spațiul public iar reacția primarului Marcel Romanescu a fost următoarea:

„Cum arăta terenul de lângă Parcul Coloanei Infinitului înainte și cum arată acum. Să înțeleagă și acei părerologi și comentatori profesioniști de pe Facebook, care sunt foarte nemulțumiți acum.Terenul NU a fost al primăriei. A fost donat de doamna Maria Banu Ertegun, prin Fundația Infinitul, municipiului Târgu Jiu cu o condiție: să fie amenajat un mic parc.

Patrimoniul municipiului Târgu Jiu crește, astfel, cu valoarea foarte mare a terenului situat în vecinătatea Coloanei Infinitului, dar și cu valoarea pe care o dă noua investiție. Știu, este rău că facem lucruri bune pentru oraș. Este rău că recuperăm bunuri ale orașului și le punem în valoare. Este rău că ne dezvoltăm ca municipiu. Le reamintesc părerologilor că există și locuri de parcare. Suficiente! Chiar lângă Colegiul Economic și vizavi, în spatele fostei fabrici de confecții. La aproximativ 100 de metri”.

 

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gheo

    11 decembrie 2022 at 09:22

    PRIMARE O FACUSI IAR DE OAIE…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Avarie la excavatorul 07 de la Cariera Tismana!

Postat acum

on

De către

O nouă avarie de proporții s-a petrecut în cadrul uneia dintre carierele Complexului Energetic Oltenia. De data aceasta este vorba despre Cariera Tismana și de excavatorul 07. Incidentul a avut loc vineri seara dar a fost bine acoperit de companie, în așa fel încât să nu afle presa.

Prin ruperea unor cabluri, benzile de la excavatorul de 1400, cu numărul 07, au căzut pe sol.

Este a doua avarie în mai puțin de o săptămână în CEO. Din fericire sunt doar pagube materiale.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Elevă de a VIII-a de la Școala Gimnazială Bărbătești, amenințată la clasă de liderul AUR Jupânești

Postat acum

on

De către

O situație fără precedent a avut loc astăzi la Școală Gimnazială Bărbătești, o elevă de clasa a VIII-a din Jupânești fiind amenințată de un adult, la sala de clasă. Incidentul s-a petrecut chiar la ușa clasei, în timp ce eleva ar fi fost scoasă afară de la oră de către directorul școlii, care astfel a răspuns unor amenințări venite de la viceprimarul comunei Jupânești. Cel care a venit în școală să amenințe minora este liderul AUR Jupânești.

De ce acest abuz? Asta este ușor de explicat. Minora eleva ar fi pus un comentariu pe Facebook pe pagina reprezentantului AUR Jupânești, Bengulescu Dumitru. Eleva, practic a luat apărarea astfel primarului de Jupânești, fără să jignească în comentariul său pe nimeni.

Primarul de Jupânești auzind de incidentul de la școala din Bărbătești a anunțat poliția din comună și s-a prezentat personal astăzi, împreună cu agenții de poliție, la unitatea de învățământ. Polițiștii au anchetat incidentul, fata fiind găsită tremurând și foarte afectată de cele întâmplate.

Șocant este că și părinții minorei ar fi fost amenințați de către viceprimarul Bușe Constantin care este un fel de Gică Contra, în tot ceea ce întreprinde edilul local.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj nu a avut încă o reacție pe acest incident petrecut în incinta Școlii Gimnaziale Bărbătești.

Primarul comunei Jupânești a relatat incidentul chiar pe pagina sa de Facebook pentru că un incident similar să mai aibă loc în comună sau în cea vecină, astfel:

Drag cetățeni, dragi prieteni, cred că unele persoane din această comună au inceput deja campania electorală, de aceea, vă rog insistent dacă sunteți amenințați sau şantajați de unele persoane care se luptă în această campanie pentru putere să mă informați personal sau să anunțați organele de poliție. Nu stați cu teama că pot să vă facă rău, așa niciodată nu vom putea evolua pentru o lume mai bună. Chiar azi a fost amenințată o fată de 15 ani din comuna Jupânești care este elevă la școala generală Bărbătești că o să i se scadă media la purtare și o să i se taie bursa de merit pentru un comentariu pus de fetiță pe facebook. Dacă s-a ajuns atât de departe ca să se amenințe un copil, îmi dau seama de ce sunt în stare acești oameni. Încă odată vă rog, nu suportați aceste amenințări și anunțați organele competente să ia măsuri”.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Exclusiv ! Agentul „Spider-Man”! Un polițist s-a urcat cu picioarele pe capota unei mașini pe care a oprit-o în trafic, la Scoarța!

Postat acum

on

De către

Incident mai puțin obișnuit, în Gorj, la Scoarța! Protagonist, agentul de poliție Vasile Tunaru, care a oprit, în trafic, o camionetă care transporta lemn și, pentru a avea o perspectivă asupra dimensiunii „prejudiciului”, s-a urcat cu picioarele pe cabina acesteia.

Totul s-a întâmplat, joi, 2 februarie a.c., când un șofer care transporta lemn a fost oprit în trafic, la un control de rutină, de către un echipaj de poliție chiar în apropierea Postului de Poliție Scoarța. Tânărul spune că a prezentat documentele, iar polițistul s-a urcat în camionetă, cu picioarele pe cabina acesteia, iar mai apoi i-a transmis să aștepte până va veni un pădurar să cubeze lemnele, pentru a se stabili dacă ceea ce era consemnat în avizul de transport corespunde cu cantitatea din camionetă. Șoferul i-a atras atenția agentului de poliție că nu e normal să se urce cu picioarele pe mașină. Această remarcă l-a costat patru ore de așteptare în mașină, în fața postului de poliție. În final, mașina a fost escortată la Ocolul Silvic Tg-Cărbunești, unde s-a constatat de către un lucrător silvic că aceasta transporta 0,6 mc de lemn din altă esență fată de cea consemnată în documente. Șoferul a fost amendat cu 1.000 de lei. Acesta consideră că polițistul a comis un abuz împotriva sa și e decis să sesizeze superiorii acestuia și organele judiciare.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR