Connect with us

ULTIMA ORĂ

TELEFON MOBIL FURAT, RECUPERAT DE POLIȚIȘTI. PERSOANA BĂNUITĂ A FOST ȘI AMENDATĂ PENTRU NERESPECTAREA ORDONANȚELOR MILITARE

Postat acum

on

La data de 29 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Poliției Orașului Târgu Cărbunești au fost sesizaţi de un bărbat, de 35 de ani, din orașul Târgu Cărbunești, cu privire la faptul că, autori necunoscuți i-au sustras telefonul mobil.Din primele cercetări efectuate de polițiști la faţa locului, s-a stabilit faptul că, în timp ce bărbatul se afla într-o magazie, din orașul Târgu Cărbunești, un bărbat necunoscut i-ar fi sustras telefonul mobil, din haina pe care o lăsase nesupravegheată.În urma activităților desfășurate de polițiști, a fost identificat un bărbat, de 34 de ani, din comuna Baia de Fier, ca fiind bănuit de furt. Acesta a fost condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale.Telefonul mobil a fost recuperat, de către polițiști și predat persoanei vătămate.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.De asemenea, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a bărbatului, din comuna Baia de Fier, conform art. 28, coroborat cu art. 9, alin. 1, din OUG.1/1999, rap. la art. 1 din OM 3/ 2020, întrucât nu respectase restricțiile prevăzute de ordonanțele militare.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CEO rămâne de azi doar cu 5 grupuri energetice

Postat acum

on

Complexul Energetic Oltenia rămâne de astăzi doar cu 5 grupuri energetice. Au fost închise grupul energetic numărul 3 de la Termocentrala Rovinari și grupul energetic 7 de la Termocentrala Turceni. Un lider sindical din CEO se întreabă cum vor rezista cei peste 11.000 de salariați doar din vânzările de energie ale grupurilor rămase în prezent la companie.

„Încă două grupuri energetice pe cărbune, închise de la 1 iunie 2023!
Iată cum SISTEMUL/PUTEREA POLITICĂ prin Guvernul României, merge înainte cu închiderea activității de producere a energiei electrice pe bază de cărbune, precum un tanc sovietic!
Țin să vă reamintesc că începând cu cel puțin din anul 2012, atunci când a fost creat Complexul Energetic Oltenia, s-au închis 7 grupuri și s-au pierdut aproximativ 9 mii de locuri de muncă, fără să fie emisă nici măcar o decizie de pensionare pe legea nr.197/2021! Asta pentru a combate trompetele SISTEMULUI care o țin langa cu manipularea precum că legea care recunoaște condițiile de muncă în care și-au desfășurat activitățile salariații din subunitățile de producție ale C.E.Oltenia, este o lege care închide compania!
Oameni buni și stimați colegi, treziți-vă măcar acum când suntem deja pe marginea prăpastiei și conștientizați faptul că începând de mâine rămânem aproximativ 11.200 de salariați care va trebui să muncim doar pe 5 grupuri energetice, în cel mai fericit caz!
Guvernul României nu ne oferă nici cea mai mică alternativă, din punct de vedere social și economic, alternativă care să meargă în paralel cu acest PROGRAM DE ÎNCHIDERE !
Nici măcar legea nr.197/2021 nu vor să o respecte și să o aplice, cu toate că este o lege CONSTITUȚIONALĂ, publicată în Monitorul Oficial și reconfirmată printr-o DECIZIE de aplicare a Înaltei Curți de Casație și Justiție!
Voi chiar continuați să îi mai credeți pe cei care continuă să vă mintă și să vă manipuleze spunându-vă să stați liniștiți că totul o să fie bine în ceea ce privește viitorul nostru în această activitate!?”, conform lui Manu Tomescu, lider sindical în cadrul Termocentralei de la Rovinari.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Reacția unui medic apreciat, în scandalul cardiologilor care au demisionat din Spitalul Tg-Jiu! ”Asta nu e medicină, e ghicitoare!”

Postat acum

on

De către

Roxana Hotoboc, unul dintre cei mai buni medici români din Anglia, distinsă pentru excelență de St Thomas Hospital, cel mai mare spital din Londra, a făcut unele remarci, pe o pagină de socializare, cu privire la situația de la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu, unde mai mulți cardiologi au decis să demisioneze din cauză că erau suprasolicitați în orele de gardă, cu pacienți direcționați de la Unitatea de Primiri Urgențe pentru consult de specialitate, dar și din cauza tarifelor mici plătite pentru orele de gardă.

Fosta șefă a Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, Roxana Hotoboc, muncește de mai bine de 15 ani în spitalele din Anglia și a explicat și cum funcționează sistemul de primiri urgențe acolo.

”Am înțeles din mass-media că UNII doctori de la UPU Tg-Jiu au abuzat de serviciile cardiologilor de gardă solicitând consulturi cardiologice în mod nejustificat, cauzând supraaglomerarea acestora în gărzi. E de înțeles că pentru toți medicii de spital, a sta la serviciu aproximativ 30 de ore, pentru a face programul de 2 zile plus garda între ele, este epuizant. Iar când în gardă trebuie să consulți pacienți care nu prezintă urgențe de specialitate, ci sunt trimiși de UPU pentru a….ce?, este cu atât mai greu!

Acei UNII medici de la UPU care trimit abuziv pacienții la consulturi de specialitate, nu cred că știu care e fișa postului unui medic de UPU!

Dragii mei colegi de la UPU Tg-Jiu, ( că am făcut și eu câteva gărzi la acel UPU când eram în țară, iar acum lucrez exact la un UPU englezesc, bine, la un Departament de Urgență, nu la o Unitate PU ), dragi colegi, deci, permiteți-mi să vă amintesc că sarcina, serviciul unui medic de UPU este să facă investigațiile PARACLINICE ale bolnavului venit la UPU, să stabilească un diagnostic de prezumptie și apoi să refere pacientul unei specialități, în funcție de diagnosticul pe care, medicul de UPU, îl stabilește sau îl ” bănuiește „, să zic așa!

În Anglia, specialiștii primesc referatele la telefon sau online, și acceptă sau nu să vadă pacientul doar dacă medicul de urgență ( UPU ) a făcut toate investigațiile paraclinice, (care exclud consulturile de specialitate), iar rezultatele acelor investigații conduc spre diagnosticul pentru care bolnavul este prezentat specialistului.

A trimite un bolnav la consulturi de specialitate doar pentru a exclude diverse posibile condiții, pe bâjbîite, asta nu e medicină, e ghicitoare, e..dat în cărți, e orice, numai medicină nu e!!!”, a scris medicul.

Roxana Hotoboc este de părere că un spital ar trebui manageriat de un medic și face referire la un aspect extrem de sensibil din SJU Tg-Jiu: la spitalul de pe Tudor Vladimirescu, acolo unde este Unitatea de Primiri Urgențe, sunt două secții de Chirurgie, însă Cardiologia și Neurologia nu au loc în acel pavilion al unității medicale și bolnavii sunt transportați pentru consult de specialitate la spitalul 700 din strada Progresului.

”Mă întreb cum conducerea Spitalului de Urgență Tg-Jiu nu a sesizat aceste aspecte???

Sau dânșii…economiști, juriști, ingineri, etc…ce să știe de cum trebuie să fie activitatea medicală, că n-au nici în clin nici în mânecă cu asta!!

De asta ziceam, la un spital, conducerea trebuie să fie asigurată de medici, care au gândire medicală, nicidecum de alte profesii…politice!

Și mai e o problemă ce se perpetuează de ani și ani de zile, pornită de la opoziția chirurgilor să lucreze la Spitalul 700, când s-a dat în folosință Spitalul de pe Tudor ( eram acolo, lucram în Chirurgie, așa că știu!): urgență trebuie făcută acolo unde ai toate specialitățile, sau cel puțin pe cele principale! Nu le enumăr, că cei avizați le știu! Bolnavii nu trebuie plimbați de la un spital la altul doar pentru că nimeni din cei care trebuie nu își pun problema lor, a bolnavilor! Și revenind la hotărârea cardiologilor de a nu mai face gărzi, sper să se fi găsit o soluție că bolnavii să nu fie prejudiciați de un consult atât de important cum e cel cardiologic, pentru cei cu urgențe de cardiologie!”, a adăugat medicul care spune că este revoltător ce se întâmplă la unitatea medicală.

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Arde o mașină la Scoarța

Postat acum

on

De către

Un autoturism arde pe marginea drumului, pe raza localității Copăcioasa. Participanții la trafic au trecut pe lângă autoturismul care ardea că o torță, fără să își explice ce s-a întâmplat. Mașina se afla la mică distanță de o societate comercială care se ocupă de dezmembrări auto. Proprietarul nu era în apropiere și nici cineva care sa fi încercat să stingă incendiul.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR