Connect with us

SĂNĂTATE

Tatăl unui tânăr ospătar din Turcinești are nevoie urgentă de ajutor

Postat acum

on

0 Shares

Un bărbat de 55 de ani din Turcinești a fost depistat recent cu o tumoră pe colon. Fiul său, ospătar in Târgu Jiu, solicită ajutor comunității din județ pentru tatăl său care încă nu știe de ce boală gravă suferă.

„Tatăl meu are o tumoară pe colon și mai multe complicații, vreau din tot sufletul meu sa îmi fac tatăl bine, nu vreau sa cred ca nu mai există nicio speranță pentru el, va rog din toată inima mea să ma ajutați, pentru că doar voi puteți sa îi mai dați o șansă la viață. Am fost azi la medic și veștile nu sunt tocmai bune pentru noi. Am mare nevoie de ajutorul vostru nu știu ce sa mă mai fac deoarece nu mai am puteri, ajutați-mă va rog din suflet mai dați o șansă tatălui meu de a trai fără voi nu mai este nicio speranță”, a transmis Claudiu Ionuț Bălășoiu.

Tatăl tânărului este internat, în prezent, la Dobrița, el suferind și de alte boli. Colegii de pe pagina Ospătari Evenimente Gorj îl susțin în demersul său pe Claudiu Ionuț Bălășoiu. 

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

SĂNĂTATE

64.600: Gorjul, pe locul 20 pe țară la certificate medicale

Postat acum

on

De către

Peste 3,3 milioane de certificate medicale au fost eliberate anul trecut, la nivel național. Gorjul ocupa locul 20 în această statistică a CNAS, cu 64.600 de certificate eliberate pentru salariații bolnavi.

În top 10 al județelor cu cele mai multe certificate de concediu medical acordate în 2023 apar, pe lângă București și județele cele mai populate, precum Cluj, Iași sau Timiș, și județele Prahova (locul 3 la nivel național la certificate de concediu medical), Mureș (locul 5 la nivel național), Sibiu (locul 7 la nivel național), Argeș (locul 9) și Brașov (locul 10).

La polul opus, județele cu cele mai puține certificate de concediu medical acordate sunt Călărași, Ialomița, Tulcea, Vaslui și Caraș, însă trebuie ținut cont și de faptul că în aceste județe, și numărul de locuitori este mai mic decât în județele din top.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Cabinetele de Psihiatrie și Oftalmologie din Ambulatoriul Integrat al SJU Târgu Jiu vor funcționa și după amiaza

Postat acum

on

De către

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-JIu a luat decizia revenirii la programul Ambulatoriului Integrat anterior pandemiei la două dintre cabinetele cu adresabilitate mare. Din luna aprilie, activitatea la cabinetele de Psihiatrie și Oftamologie din Ambulatoriul Integrat al unității medicale se va desfășura în intervalul orar 07:00 – 14:00 și 14:00 – 21:00.

În cursul anului trecut au beneficiat de consultații la Cabinetul de Psihiatrie 6.114 pacienți, iar de la începutul acestui an și până în prezent s-au prezentat 1.672 pacienți, marea lor majoritate în baza unui bilet de trimitere (consultații decontate de CASJ Gorj, conform contractului încheiat cu unitatea sanitară).

Cele mai frecvente afecțiuni de care suferă cei care se adresează Ambulatoriului sunt: depresie, schizofrenie, anxietate, tulburare bipolară, demența, dependența de alcool etc. Deși sunt frecvent întâlnite, tulburările de sănătate mintală sunt dificil de recunoscut, diagnosticat și tratat. Sunt pacienți care vin să ceară ajutorul unui medic psihiatru după ce încearcă singuri să găsească rezolvarea stărilor psihice pe care le experimentează. Medicii psihiatrie îndeamnă pacienții ca atunci când simt că au probleme emoționale și psihice, să se adreseze unui medic specialist.

Pacienții cu probleme oftalmologice se pot adresa medicilor de la cabinetul de Oftalmologie din Ambulatoriul Integrat. În luna aprilie, la acest cabinet activitatea se va desfășura în intervalul orar 07:00 – 14:00, iar două zile pe săptămână (luni și miercuri) și în intervalul orar 14:00 – 21:00.

În cursul anului 2023, la acest cabinet medical au beneficiat de consultații și investigații specifice 5.620 pacienți, iar de la începutul acestui an și până în present-1.495 pacienți. Și la acest cabinet adresabilitatea este mare.

Prezentarea pacienților în cabietele de specialitate din Ambulatoriul Integrat se face în baza unei programări prealabile.

Programările se fac telefonic și online https://programari.spitalgorj.ro/Appointments/IndexAppointments https://programari.spitalgorj.ro/Appoin…/IndexAppointments

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Post scos la concurs la Spitalul Novaci

Postat acum

on

De către

Spitalul Orășenesc Novaci a scos la concurs un post, cu normă întreagă, de medic specialist, specialitatea obstetrică- ginecologie la Compartimentul Obstetrică -Ginecologie. Depunerea dosarelor de participare la concurs se va face din data de 26.03.2024 până la data 08.04.2024.

Cei care sunt interesați de acest post trebuie să îndeplinească o serie de condiții specifice, printre care: să dețină diplomă de licență în domeniul medicină, specializarea medicină generală și certificat de medic specialist în specialitatea obstetrică – ginecologie. Selecţia dosarelor va avea loc în data de 9 aprilie. Proba scrisă este programată pe 16 aprilie, iar susţinerea probei clinice sau practice va avea loc în data de 22.04.2024.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!