Connect with us

EVENIMENTE

Târgu Jiul iese din codul galben, amenzile rămân

Postat acum

on

Numărul cazurilor Covid a scăzut, în Târgu Jiu, astfel încât municipiul scapă și de codul galben, intrând în cel verde. Cu toate acestea, târgujienii nu scapă de purtarea măștii de protecție, care este obligatorie, indiferent de rata de infectare, deoarece a fost prelungită starea de urgență, la nivel național. Unii dintre gorjeni au renunțat la măști și au fost amendați de oamenii legii.  În doar 24 de ore, peste o sută de persoane au fost sancționat. 260 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică, terase și mijloace de transport în comun. „În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 1.250 de persoane și 280 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 105 sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020”, arată IPJ Gorj.

Poliția atrage atenția că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor. În continuare, se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise sau deschise, publice sau private.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

63 deținuți și doi polițiști, confirmați cu Covid

Postat acum

on

De către

63 de deţinuţi au fost confirmați cu Covid, în urma unei testări în masă, efectuată la la Penitenciarul Bistriţa. Reprezentanţii penitenciarului au declarat presei că primele două cazuri au apărut în data de 13 octombrie, după care, în zilele de 14 şi 15 octombrie, persoanele private de libertate au fost testate în masă, 63 de deţinuţi fiind confirmaţi cu COVID-19. În urma testărilor, au fost depistaţi pozitiv și  doi poliţişti de penitenciare.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Bistriţa, starea de sănătate a deţinuţilor este bună, aceştia urmând a fi transferaţi.

„Deţinuţii confirmaţi pozitiv au fost repartizaţi în camere separate, fiind supravegheaţi în permanenţă de către personalul medical al unităţii. Starea de sănătate a deţinuţilor confirmaţi pozitiv este bună, majoritatea fiind asimptomatici. Menţionăm că procentul de vaccinare al deţinuţilor este de 88%”, au comunicat reprezentanții Penitenciarului.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident la Roșiuța, mașină ieșită în decor

Postat acum

on

De către

Un autoturism a ajuns, astăzi, la câteva zeci de metri de carosabil, grav avariat. Accidentul cu motive necunoscute a avut loc la Roșiuța, iar un utilaj a făcut eforturi să mute mașina ajunsă pe deal, la distanță de carosabil. Traficul în zonă a fost paralizat, motiv pentru care circulația a fost oprită.

 

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Bărbat atacat de urs. Era la vânătoare

Postat acum

on

De către

Un bărbat a fost atacat de un urs, în timpul unei partide de vânătoare, în județul Neamț. Bărbatul rănit a fost transportat de spital, cu numeroase plăgi. „Din primele verificări efectuate, a reieşit faptul că un bărbat, în vârstă de 71 de ani, din Gârcina, care participa la o vânătoare colectivă, autorizată, pe raza fondului cinegetic Cuejdi Almaş, gestionat de AJVPS Neamţ, ar fi fost atacat de un urs”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Ramona Ciofu.
Poliţiştia a demarat cercetări, pentru a stabili cum s-a petrecut incidentul și dacă partida de vânătoare, la care participa bărbatul rănit, se desfășura legal.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR