DEZVĂLUIRI LOCALE
Târgu Jiu: Părinți amendați de poliție, după ce trei minori au fost prinși cu un cuțit asupra lor

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au depistat azi-noapte trei minori de 9 ani, 11 ani, respectiv 13 ani, care exercitau fapte de vagabondaj pe strada Victoriei din municipiul Târgu Jiu, asupra unuia dintre ei fiind găsit un cuțit cu lama de circa 10 centimetri. Minorii au fost conduși la sediul Poliției Locale Târgu Jiu în vederea stabilirii identității, dar și pentru identificarea părinților și luarea măsurilor legale ce se impun. Părinții respectivilor copii au fost sancționați contravențional, potrivit Legii nr. 61 din 1991 Republicată, pentru neluarea măsurilor necesare de a-i împiedica de la fapte de vagabondaj, iar cuțitul a fost predat, pe baza de proces-verbal, părintelui minorului asupra căruia s-a găsit respectivul cuțit, deoarece acesta nu a facut obiectul vreunei infracțiuni.
„Reiterăm că neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârstă de până la 16 ani sau care au în îngrijire un alienat ori debil mintal a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerşetorie sau prostituţie, constituie contravenție, dacă nu a fost comisă în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracțiune, și se sancționează în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991.”, potrivit Poliției Locale Târgu Jiu.
DEZVĂLUIRI LOCALE
Vaccinare la chiuvetă: Opt persoane, trimise în judecată în dosarul de la Ionești

Opt persoane au fost trimise în judecată într-un dosar de luare de mită, întocmit de anchetatori la Ionești. Este vorba despre mită încasată pentru vaccinări fictive anti Covid practicate la un cabinet medical din Ionești, în 2021.
Dosarul se afla la judecată la Tribunalul Gorj încă din februarie anul trecut dar procesul efectiv a început recent. De altfel, la termenul de ieri s-a stabilit o nouă amânare pentru 20 decembrie.
Cap de afiș în dosar este asistenta medicală Uță Florentina care elibera adeverinţe false de vaccinare anti-COVID pe care le vindea cu sume cuprinse între 500 şi 1.500 de lei.
DEZVĂLUIRI LOCALE
Prefectul verifică deszăpezirea făcută manual la Mătăsari

Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, s-a sesizat astăzi în cazul deszăpezirii făcute rudimentar pe drumurile comunale din Mătăsari. Asta, după ce un filmuleț care a devenit viral pe rețelele de socializare arată că un salariat al firmei Consiliului Local Mătăsari execută manual, în spatele unui utilaj, o așa-zisa deszăpezire, pe un drum plin de zăpadă.
Omul aruncă sare cu nisip cu pumnul în spatele utilajului, procedura fiind ieșită din comun pentru 2023. Daca mai punem la socoteală că firma CL Mătăsari execută lucrările de deszăpezire pentru suma de 1.500.000 de lei pentru cinci ani realizam că vorbim nu doar de o bătaie de joc ci de o delapidare a banilor publici.
Siguranță șoferilor este grav pusă în pericol, spune prefectul Popescu.
DEZVĂLUIRI LOCALE
Un polițist cu reacție întârziată! A ”cercetat” două luni…o zgârietură!

În vremea regimului comunist au ajuns în structurile statului și persoane fără prea multă școală sau fără o minimă pregătire în domeniu, doar la recomandarea vreunui șef de partid sau de CAP. În mediul cazon, dar mai ales pentru milițieni, exista expresia că a fost făcut ”la apelul bocancilor”.
Acea expresie e la fel de actuală, după mai bine de trei decenii de la Revoluție, când în Poliția Română intră tot felul de specimene, școlite pe la universitățile de apartament, sub pretextul așa ziselor ”angajări din sursă externă” și transformate în polițiști după un stagiu ”intensiv” la școlile de profil ale MAI. În acest fel, o recunosc chiar cei din sistem, se deprofesionalizează, constant Poliția Română.
Un incident minor care a avut loc pe 4 octombrie, în Tg-Jiu, în parcarea Prefecturii Gorj, de pe strada Crișan, relevă, fără echivoc, că logica unui polițist din cadrul Biroului Poliției Rutiere Tg-Jiu , făcut ”la apelul bocancilor”, bate orice banc cu polițiști, ba chiar și seria ”Academia de poliție”, cea mai spumoasă comedie despre polițiști.
Concret: în acea parcare super aglomerată pe parcursul fiecărei zile, o șoferiță și-a abandonat mașina, parcată neregulamentar, în fața șirului de autoturisme parcate pe locurile marcate, blocând practic calea de rulare din acea parcare. Un tânăr din Tg-Jiu căreia șoferița îi blocase autoturismul soției a sunat-o pe femeie de mai multe ori pentru a-i solicita să-și mute mașina din acel loc, însă aceasta nu a răspuns la telefon. După două ore de așteptare, tânărul s-a urcat la volanul autoturismului soției și a reușit, totuși, să-și facă loc printre acea mașină și cele parcate regulamentar, însă a zgâriat, aproape insesizabil, acel autoturism și, implicit, pe al său. Inițial, proprietara mașinii a fost de acord că a parcat neregulamentar, că vina îi aparține și ei în egală măsură și fiecare să-și repare stricăciunile minore, adică un polish auto și zgârietura era ”reparată”. Ulterior, s-a răzgândit și a căzut la înțelegere cu tânărul târgujian ca acesta să suporte o parte din cheltuiala cu ”reparația” mașinii și a acceptat că 100 de lei sunt suficienți.
A doua zi însă, femeia l-a sunat pe tânăr și l-a anunțat că-i returnează banii și va merge la poliție.
Intră în scenă agentul ”000”
”Cazul” a fost preluat de agentul Florin Ungureanu de la Biroul Poliției Rutiere Tg-Jiu care a investigat ”zgârietura”, a solicitat imagini de pe camerele de supraveghere ale Instituției Prefectului Județul Gorj pentru a constata în mod direct cum s-a produs ”coliziunea”. Cum Prefectura Gorj i-a răspuns polițistului că acele camere de supraveghere montate pe sediul instituției nu sunt funcționale, ”ancheta” s-a blocat. Cel mai probabil, agentului Ungureanu i-a trecut prin cap să ceară chiar și o expertiză medico-legală pentru a vedea dacă, în urma zgârieturii, autoturismul a sângerat sau i-a fost pusă viața în pericol. Dar n-a făcut-o. A mai așteptat ceva vreme. După aproape două luni de investigații aprofundate, agentul Ungureanu a făcut o psihanaliză și a ajuns la concluzia că tânărul este unicul vinovat pentru acel incident, așa că, marți, 28 noiembrie a.c., a întocmit un proces-verbal prin care l-a sancționat pe acesta cu 8 puncte amendă, adică cu 1.160 de lei, plus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. (?!)
Motivul: ”În ziua de 05.10.2023 (incidentul a avut loc pe 4 octombrie – n.r.)…nu s-a asigurat în mod corespunzător la efectuarea virajului la dreapta și a acroșat autoturismul VW Golf (…) care se afla parcat/oprit neregulamentar (!!!) Totodată acesta nu s-a prezentat în termen de 24 de ore la sediul Poliției Mun. Tg-Jiu pentru declararea evenimentului rutier”.
Adică agentul Ungureanu a pitrocit o ”mega-anchetă”, timp de aproape două luni, pentru o zgârietură, ca să ajungă la o inepție. Potrivit logicii agentului Ungureanu, care interpretează legea într-un mod cel puțin bizar, orice șofer care încearcă să se strecoare pe lângă autoturismele parcate neregulamentar și atinge vreunul, riscă să rămână fără permisul de conducere, plus amendă de aproape 1.200 de lei, iar cel care parchează neregulamentar e protejat în fața legii! În acest context, Ungureanu e adeptul ”Legii junglei” – adică scapă cine poate!