Connect with us

ACTUALITATE

Târgu Jiu: Orele predate în clase, transmise live elevilor de acasă

Postat acum

pe

Autoritățile locale din Târgu Jiu fac scenarii pentru începerea anului școlar, iar una dintre variante ia în calcul cursurile online. Municipalitatea vrea să doteze clasele cu sisteme de transmitere a cursurilor, în timp real.

Începerea anului școlar este o necunoscută, deoarece nu se știe cum va evolua situația cazurilor Covid. Autoritățile locale se pregătesc și pentru cazul în care cursurile ar trebui să se predea online. Primarul Marcel Romanescu s-a întâlnit azi cu directorii de școli, pentru a face o radiografie a situației sălilor.

Romanescu vrea să doteze clasele cu camere și microfoane, asftel încât elevii să poată vedea și auzi, de acasă, ceea ce se predă la școală. „Dacă mergem pe scenariul galben, vom avea un anumit număr de clase, dotate cu toată aparatura necesară, astfel încât profesorul care rămâne la catedră să poată predea și elevilor din clasă, dar și celor de acasă. De aceea ne gândim să dotăm sălile cu camere ultra-performante și un sistem cu lavaliere, astfel încât sistemul să transmită semnalul și celor din fața tabletei sau calculatorului”, a declarat primarul Romanescu.

În prezent, Târgu Jiu se află la limita scenariului galben, iar elevii ar putea face cursuri și în școală, dar și online.

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Casă în flăcări la Drăgoieni! Bărbat de 79 de ani, mort în locuință

Postat acum

pe

Un incendiu la o locuință din Dragoieni a fost sesizat în urmă cu scurt timp la 112. O autospecială a ISU Gorj dar și un echipaj de politie este deja la fața locului. Pompierii intervin pentru reducerea pagubelor din gospodăria afectată, spun participanți la trafic, martori ai evenimentului.

În locuința care a luat foc a fost găsit mort un bărbat de 79 de ani, probabil intoxicat cu monoxid de carbon. Politia a deschis dosar penal.

Continuă să citești

ACTUALITATE

Pandemia a scăzut numărul turiștilor cu 22%

Postat acum

pe

Turismul a fost lovit de pandemie și în județul Gorj. Proprietarii de hoteluri, pensiuni și cabane au înregistrat, la finalul anului trecut, cu peste 20% mai puține cazări, față de aceeași perioadă a anului trecut. Datele statistice arată că gradul de utilizare, în ultimele luni ale lui 2020, a fost cu puțin peste 15%. “În luna decembrie 2020, în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare existente în județul Gorj, s-a înregistrat un număr de 7416 sosiri ale turiștilor, cu un total de 13.336 înnoptări ale turiștilor (-22,2%), rezultând un indice de utilizare netă a locurilor de cazare de 16,8%. Pe tipuri de structuri de primire turistică, din numărul total al sosirilor, 66,0% au fost în hoteluri, 6,2% în moteluri, 2,5% în vile turistice, 5,3% în cabane turistice, 45,7% în pensiuni turistice, 46,3% în pensiuni agroturistice şi 10,9% în alte structuri de primire turistică, iar din numărul total al înnoptărilor, 32,0% au fost în hoteluri, 3,2% în moteluri, 2,0% în vile turistice, 2,5% în cabane turistice, 25,4% în pensiuni turistice, 31,2% în pensiuni agroturistice şi 3,7% în alte structuri de primire turistică”, se arată într-un comunicat emis de Direcția de Statistică.

Continuă să citești

ACTUALITATE

Un subofițer al Poliției Stoina, accidentat în drum spre serviciu

Postat acum

pe

Un polițist din cadrul IPJ Gorj a fost victima unui accident rutier care a avut loc, în urmă cu scurt timp, pe Calea București, în municipiul Târgu Jiu. Evenimentul este considerat drept accident de muncă deoarece agentul se deplasa spre serviciu. La fața locului au ajuns polițiștii de la Rutieră și o ambulanță deoarece victima acuză dureri la o mână.

Continuă să citești

Târgu Jiu
20°
Fair
07:0718:11 EET
Feels like: 20°C
Wind: 6km/h SW
Humidity: 30%
Pressure: 1019.64mbar
UV index: 3
SunMonTue
12/0°C
11/0°C
12/0°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI