Breaking News
Home / ACTUALITATE / Târgu Jiu: Orele predate în clase, transmise live elevilor de acasă

Târgu Jiu: Orele predate în clase, transmise live elevilor de acasă

Autoritățile locale din Târgu Jiu fac scenarii pentru începerea anului școlar, iar una dintre variante ia în calcul cursurile online. Municipalitatea vrea să doteze clasele cu sisteme de transmitere a cursurilor, în timp real.

Începerea anului școlar este o necunoscută, deoarece nu se știe cum va evolua situația cazurilor Covid. Autoritățile locale se pregătesc și pentru cazul în care cursurile ar trebui să se predea online. Primarul Marcel Romanescu s-a întâlnit azi cu directorii de școli, pentru a face o radiografie a situației sălilor.

Romanescu vrea să doteze clasele cu camere și microfoane, asftel încât elevii să poată vedea și auzi, de acasă, ceea ce se predă la școală. „Dacă mergem pe scenariul galben, vom avea un anumit număr de clase, dotate cu toată aparatura necesară, astfel încât profesorul care rămâne la catedră să poată predea și elevilor din clasă, dar și celor de acasă. De aceea ne gândim să dotăm sălile cu camere ultra-performante și un sistem cu lavaliere, astfel încât sistemul să transmită semnalul și celor din fața tabletei sau calculatorului”, a declarat primarul Romanescu.

În prezent, Târgu Jiu se află la limita scenariului galben, iar elevii ar putea face cursuri și în școală, dar și online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *