Connect with us

COMUNITATE

Târgu Jiu: Amendă uriașă aplicată de polițiști pentru un gest banal

Postat acum

on

Polițiștii locali au sancționat contravențional un bărbat din județul Olt, cu amendă în valoare de 500 lei, pentru scuiparea și aruncarea de resturi de țigarete pe scara Bisericii „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Târgu Jiu.

În conformitate cu prevederile noului regulament de gospodărire al Municipiului Târgu Jiu, aprobat prin H.C.L. nr. 337 din 26 iunie 2023, persoanele fizice și juridice au obligația de a păstra curățenia pe străzi, alei, căi de acces în incinte, trotuare, terenuri aparținând domeniului public sau privat al municipiului Târgu Jiu, fiind strict interzisă scuiparea, aruncarea gunoiului de orice fel (ambalaje de alimente, cutii, sticle, hârtii, resturi alimentare, țigarete sau resturi de țigarete etc.) în aceste zone.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 1000 lei pentru persoanele fizice și de la 1000 la 2000 lei pentru persoanele juridice.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Prăpăd pe Zambilelor! Locatarii nu au apă de trei zile, copiii se spală la sticle

Postat acum

on

De către

Nu este apă, deja de trei zile, pe strada Zambilelor din Târgu Jiu. Locatarii blocurilor din zonă sunt disperați că singurele surse de apă din zonă sunt doar niste cișmele stradale.

De aici iau apă pentru mâncare, de aici iau apă, în sticle, pentru spălat. Oamenii dau vina însă pe Aparegio pentru lipsa acestei utilități, considerând că societatea uită că au copii la școală.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Barul „La Academie”, amendat de DSV pe linia igienei

Postat acum

on

De către

Barul „La Academie” din Motru a fost călcat de inspectorii sanitar veterinari. Aceștia au găsit în unitate probleme pe linia igienei, considerate de verificatori drept precară. Sancțiunea primită de unitate a fost cuprinsă între 2000-10.000 de lei. Societatea care deține barul nu are autorizație de funcționare de la primărie. Cu toate acestea a încasat din activități de alimentație publică în ultimele două luni aproape 300.000 de lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Publicul este invitat la o mare sărbătoare în Rânca

Postat acum

on

Festivalului de folk și poezie „Printre Nori” are loc în  perioada 22 – 24 septembrie, la Rânca, în județul Gorj. Evenimentul a ajuns la a patra ediție. Participă artiști cunoscuți la nivel național, precum: Narcis Tran Korsar, Adrian Beznă, Mircea Vanca, Dan Vană și Daniel Cosma. Organizatori sunt: Eden, Cetina Rânca și Lupii Râncii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR