Home / ACTUALITATE / Sute de societăți verificate pentru prevenirea răspândirii SARS COV 2

Sute de societăți verificate pentru prevenirea răspândirii SARS COV 2

La nivelul județului Gorj în ultimele 7 zile, în coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare, cu efective mărite, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, cu privire la verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat poliţiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanţi ai ISU, ANPC, ANSVA, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii.

Astfel, au fost verificate 848 de societăți comerciale, fiind aplicate 321 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 181.072 lei.

Dintre acestea, 108 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în contextul COVID 19, în valoare de 5.500 lei.

În decursul acțiunilor, a fost identificata o societate comerciala care nu respecta masurile de diminuare a impactului riscurilor privind organizarea de activități în spațiul public, pentru care au fost instituite restricții și aplicate sancțiuni în valoare de 1.200 lei.

Nereguli au fost constatate și în ceea ce privește nerespectarea Ordonanței de urgență nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, doua societăți comerciale fiind sancționate cu amenzi de 3.000 lei.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent, în această perioadă, activităţi de verificare, cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Sîrbu Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *