ACTUALITATE
Sute de societăți verificate pentru prevenirea răspândirii SARS COV 2

La nivelul județului Gorj în ultimele 7 zile, în coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare, cu efective mărite, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, cu privire la verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.
La activităţile desfăşurate au participat poliţiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanţi ai ISU, ANPC, ANSVA, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii.
Astfel, au fost verificate 848 de societăți comerciale, fiind aplicate 321 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 181.072 lei.
Dintre acestea, 108 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în contextul COVID 19, în valoare de 5.500 lei.
În decursul acțiunilor, a fost identificata o societate comerciala care nu respecta masurile de diminuare a impactului riscurilor privind organizarea de activități în spațiul public, pentru care au fost instituite restricții și aplicate sancțiuni în valoare de 1.200 lei.
Nereguli au fost constatate și în ceea ce privește nerespectarea Ordonanței de urgență nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, doua societăți comerciale fiind sancționate cu amenzi de 3.000 lei.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent, în această perioadă, activităţi de verificare, cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.
Sîrbu Andreea
ACTUALITATE
Uite cum arată secția Spitalului Județean Târgu Jiu, după reabilitare

Secția de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a fost reabilitată.
Lucrările au fost efectuate la 14 saloane și rezerve, cabinetele medicilor, grupuri sanitare și băi, sala de tratamente.
„Secţia Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie funcționează cu 56 de paturi și asigură internarea pacienților în vederea efectuării investigațiilor în scop de diagnostic și tratament. În prezent, toate cele 56 de paturi sunt ocupate. De la începutul acestui an și până în prezent, au fost internați în această secție peste 650 de pacienți”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu.
ACTUALITATE
Câți gorjeni sunt șomeri

Oficial, Gorjul stă bine în statistici, în ceea ce privește șomajul. Numărul persoanelor aflate în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă este puțin peste 3.600, ceea ce înseamnă un procent de 3,02%. În zona Olteniei, cei mai mulți șomeri sunt în Dolj, care are o populație de două ori mai mare decât Gorjul. Județul nostru stă cel mai bine dintre județele din regiune, având cel mai mic procent de șomaj.
La Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă există continuu locuri disponibile, iar unii administratori se plâng de faptul că nu găsesc persoane care să vrea să se angajeze. În realitate, salariile foarte mici i-au făcut pe gorjeni să aleagă calea străinătății, unde muncesc fie sezonier, fie perioade de câțiva ani.
ACTUALITATE
Patru containere modulare, în dotarea Serviciului de Ambulanță Gorj

Banii pentru această investiție au venit de la Ministerul Sănătății. Aceste module vor fi amplasate la Târgu-Cărbunești, Bumbești-Jiu și Târgu-Jiu, la substațiile SJA. Au o valoare de 50.000 de lei, pe bucată. De asemenea a mai fost achiziționat un sterilizator modern.
SJA a mai achiziționat doua tărgi și echipament de protecție pentru toți salariații, a anunțat Tibi Tătaru, directorul SJA Gorj.