Connect with us

ACTUALITATE

Sute de locuri de muncă în Germania la dispoziția gorjenilor

Postat acum

on

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj anunţă persoanele interesate pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate că în această perioadă prin serviciul EURES sunt disponibile 250 locuri în Germania. Locurile de muncă sunt disponibile în meseria de tăietor de carne și lucrător în producție, prin Agenția Federală de Muncă – Serviciile de Plasare Internaționala ZAV, ca reprezentant al angajatorului german, două companii specializate în prelucrarea cărnii de porc și de vită cu sediul în Landul Renania de Nord – Westfalia, localitatea Münster, respectiv Rheda-Wiedenbrück.

Activitatea presupune: sacrificarea de la drive-in la depozitul frigorific; dezosarea și tăierea cărnii în funcție de cerințele clientului; ambalarea bucăților de calitate superioară, alte activități de producție, tăierea bucăților de carne (numai ca tăietor de carne); ajutor în producția de alimente; preluarea și ambalarea produselor.

Cerințele pentru aceste locuri de muncă sunt: constituie avantaj calificarea profesională în industria alimentară, în special ca măcelar, experiență profesională în domeniu și permisul de conducere categoria B; rezistența fizică, toleranță la frig și umiditate; disponibilitate de a lucra în schimburi (inclusiv în ture de noapte); manipularea conștientă și responsabilă a mărfurilor și alimentelor; respectarea normelor de igienă și a metodelor de lucru.

Cunoștințele de limba germană constituie un avantaj, dar nu sunt obligatorii. Salariul oferit pornește de la 9,75/10 euro brut/oră, la care se adaugă un bonus de prezență de 1 euro/oră, care se plătește și în cazul concediului aprobat, plus alte beneficii în funcție de postul ocupat, calificare și experiența profesională.

Alte beneficii:

  • sprijin intern în vederea integrării;
  • angajatorul pune la dispoziție o persoană de contact care vorbește limba română;
  • se acordă sprijin și asistență în ceea ce privește formalitățile necesare în relațiile cu autoritățile,
  • deschiderea unui cont bancar, îngrijirea copiilor, transportul public etc.;
  • asistența în timpul formării și instruirii în procedurile de operare;
  • se asigură cazare în apartamente mobilate (max. 6 persoane/apartament, cu 1-2 persoane/cameră) contra cost – aprox. 230 euro/lună, cu totul inclus;
  • angajatorul oferă haine/echipament de lucru;
  • dacă este necesar, se poate oferi serviciu contra cost de transport la locul de muncă (aprox. 85 euro/lună);
  • se poate lua masa la cantina companiei;
  • se asigură măsuri de protecție împotriva coronavirusului: ofertă de vaccinare, teste gratuite în mod regulat, plata continuă a salariilor, precum și îngrijire în caz de carantina (de exemplu, furnizarea de pachete cu alimente, cazare separată).

Durata contractului este pe perioadă determinată, de 12 luni, cu posibilitatea de angajare permanentă ulterior. Programul de lucru este cu normă întreagă, de 40 ore/săptămânp. Este posibilă efectuarea de ore suplimentare.Termenul limită pentru aplicare: 30-09-2021. Persoanele care doresc să aplice pentru aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj, str Lt. Col. D. Petrescu, nr 1, telefon 0253211568.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Tânăr din Scoarța, înecat în Dunăre

Postat acum

on

De către

La finalul acestei luni ar fi împlinit 33 de ani dar și-a pierdut viața în timp ce se afla în vacanță, la Dunăre. Este vorba despre Cristinel Vîrjan din Bobu, comuna Scoarța, ce a fost înghițit de apa într-o zonă în care erau mai multe persoane și propria sa soție care nu a mai putut face nimic pentru acesta. Bărbatul a fost scos din Dunăre în timp ce inima încă îi bătea dar a murit pe patul de spital, în Craiova, scurt timp mai târziu.

Cristinel Vârjan era căsătorit civil de mai puțin de doi ani de zile. Cei doi soți nu aveau copii.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Firmă din Drăguțești amendată de Gardă de Mediu

Postat acum

on

De către

O altă firma care desfășoară activitate autorizata de dezmembrări auto a încălcat legislația specifică în domeniu. Este vorba de o societate care desfășoară activitate pe raza localității Drăguțești. Pentru încălcarea legislației de mediu, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 17500 lei.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Târgu Jiu: Iresponsabilitate și vandalism, pompe stradale distruse

Postat acum

on

De către

„Iresponsabilitate și vandalism. Sunt cuvintele ce caracterizează comportamentul unor semeni, care, în ultimele zile, și-au bătut joc de munca unor oameni, de banii publici și de locuitorii din Târgu Jiu. Aceste pompe stradale, pe care le vedeți in imagini, doar ce fuseseră înlocuite sau recondiționate. Pentru ca cetățenii să aibă acces la surse de apă, în această perioadă caniculară, dar și pentru a stopa risipa de apă, am înlocuit vechile pompe, cu unele care rămân pornite atâta timp cât este ținută apăsată clapeta. Din păcate, munca și investiția au fost distruse”, transmite viceprimarul municipiului, Bogdan Bejinaru.

Fenomenul s-a repetat aproape în fiecare noapte, în ultima săptămână, iar aceste fapte nu pot rămâne nepedepsite, completează alesul local.

„Fac apel la Poliția Locală și la cea națională, să verifice modul în care au fost distruse pompele din municipiu și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați. Trebuie să conștientizăm că, fără responsabilitate, nu putem avea un oraș decent”, a completat vicele.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR