Breaking News
Home / EVENIMENTE / Suspiciuni! Mai mulți doctori și asistenți ai SJU Târgu-Jiu au intrat, neprotejați, în contact cu pensionarul infectat

Suspiciuni! Mai mulți doctori și asistenți ai SJU Târgu-Jiu au intrat, neprotejați, în contact cu pensionarul infectat

Panică în rândul cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, după ce, la finalul săptămânii trecute, s-a constat că pensionarul de 66 de ani din Timana, ajuns la UPU cu probleme cardiace, și apoi declarat suspect de coronavirus, a murit din cauza COVID-19. Doar două asistente de la ATI sunt izolate acum la domiciliu, în timp ce pacientul ar fi intrat în contact și cu doctorița Puiu Crăciun, la UPU, care i-ar fi făcut ecograf fără să aibă un echipament de protecție, dar și cu cardiologul Mălăescu. Contact ar fi existat și cu asistenți și cu infirmieri. Dr. Daniela Crețu este singura care l-a suspicionat însă pe pensionar de coronavirus, lucru confirmat după deces.

Pensionarul din Tismana, Nelu Pau, decedat de coronavirus spun reprezentanții unității medicale din Târgu-Jiu, ar fi fost ținut trei ore la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU, fără ca vreunul dintre medicii care l-au văzut să considere că omul ar putea avea coronavirus. O spun cadre medicale ce l-au văzut, la rândul lor, pe pacient în UPU, și care susțin că penionarului i s-a făcut ecograf, doctorița Puiu Crăciun așezându-se chiar lângă bolnav pe pat, fără să poarte echipament de protecție adecvat.
Mai mult, pacientul ar fi fost văzut și de cardiologul Mălăescu, fără ca doctorul să știe că bolnavul ar putea avea coronavirus. Și în acest caz, echipamentul de protecție adecvat ar fi lipsit. Pe la căpătâiul pacientului, în trei ore s-au mai plimbat și alte cadre medicale, asistenți și infirmieri. Singura care l-a suspicionat pe bolnav de coronavirus a fost dr.Crețu care a dat și semnalul de alarmă.

Se cere testare sau izolare
Câteva zile mai târziu, adică pe 7 aprilie, Nelu Pau era mort, iar pe 9 aprilie rezultatul a șocat pe toată lumea. Au început discuțiile, când doar două asistente la ATI au intrat în izolare.
Sunt destui medici din spital care se tem că epidemiologul unității nu a făcut o anchetă ca la carte, personalul care a avut contact în UPU la SJU nefiind luat în calcul, multe semne de întrebare fiind la adresa celor doi doctori care l-au consultat pe pacient.
Se cer explicații și asigurări că medicii și personalul din UPU din aceea zi, nu au coronavirus, solicitându-se  neoficial testarea celor implicați, pentru a opri un eventual focar. Mai mult, testarea celor implicați ar fi un prilej de liniște în SJU, unitate care se teme de infectarea, din neglijență, a întregului personal din spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *