Connect with us

BUCĂTĂRIE

Supă cremă cu dovleac

Postat acum

on

Supa crema de dovleac este optiunea pentru o supa de sezon. Dulce si aromata, rapida si gustoasa – supa aceasta o sa va placa cu siguranta.

INGREDIENTE:

500 g pulpa dovleac
800 ml supa pui/legume
100 ml lapte (poate fi si de soia)
1 ceapa mare
2 linguri ulei masline
1 frunza de dafin
1 praf de nucsoara
1/4 lingurita ghimbir

Pentru servit:
crutoane cu usturoi
seminte de dovleac
smantana

PREPARARE:

Dovleacul curatat de seminte si decojit, il radem. Calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa, apoi punem dovleacul si le calim impreuna pana se moaie acesta.

Turnam supa peste dovleac, adaugam laptele, frunza de dafin, ghimbirul si nucsoara. Lasam sa fiarba 20 minute la foc mediu.

Luam supa de pe foc, o lasam sa se raceasca putin si o pasam. Condimentam cu sare si piper.
Servim supa in boluri, punand crutoane de paine cu usturoi, smantana si seminte de dovleac prajite putin.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BUCĂTĂRIE

Conopidă cu cașcaval la cuptor

Postat acum

on

De către

Ingrediente pentru rețeta conopidă la cuptor: O conopidă; 400 g smântână; 250 g cașcaval; 2 ouă; Unt; Ceapă; Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Conopida se curăță, se spală și se taie cubulețe. Un vas încăpător se pune pe foc cu apă și sare, iar când apa începe să fiarbă se adaugă conopida pentru 10 minute. Conopida nu trebuie să se înmoaie foarte mult. Între timp, se amestecă cașcavalul, ouăle, smântâna și ceapa tăiată cubulețe. Se scoate conopida de la fiert și se lasă la scurs. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Conopida se așează într-un vas ceramic uns în prealabil cu unt, iar deasupra se adaugă compoziția lichidă, Se amestecă totul și se pune la cuptor pentru 40 – 45 de minute, până când conopida se rumenește.

 

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Senin
06:3920:13 EEST
Se simt: 0°C
Vânt : 0km/h SW
Umiditate : 87%
Presiunea aerului: 1019.3mbar
Indexul UV: 0
SâmbătăSunLuni
14/6°C
9/5°C
13/5°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR