Connect with us

ACTUALITATE

Sună sirenele în tot județul. Vezi motivul

Postat acum

on

Toate sirenele vor suna pe 1 martie în tot județul Gorj și în țară în cadrul unui exercițiu de alarmare.
De asemenea,în perioada 27 februarie – 3 martie, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Lt.col. Dumitru Petrescu” al Județului Gorj vor fi organizate activităţi informativ-educative dedicate sărbătoririi „Săptămânii Protecţiei Civile”, desfășurate sub sloganul “ÎMPREUNĂ MAI PREGĂTIȚI”.
Luni și marți, în datele de 27 și 28 februarie, între orele 10:00 – 14:00, în incinta Shopping City Târgu Jiu, dar și în Piața Mare și Piața Mică din municipiul Târgu Jiu, vor fi amplasate puncte mobile de informare preventivă unde reprezentanții ISU vor purta discuții cu cetățenii cu privire la regulile care trebuie respectate și măsurile care trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență.
De asemenea, în perioada 27 februarie – 03 martie, toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Lt,col. Dumitru Petrescu” al județului Gorj își vor deschide porțile pentru a desfăşura activităţi specifice, în cadrul programului Zilele Porţilor Deschise, dând posibilitatea celor interesaţi să cunoască misiunile salvatorilor profesioniști şi tehnica de intervenţie din dotarea pompierilor militari.
„În acestă perioadă, mai multe unități școlare au ales să-și organizeze Programul „Școala Altfel”. Ne bucurăm că rămânem o prioritate pentru unitățile școlare atunci când vorbim despre Programul „Școala Altfel”, iar în săptămâna dedicată Zilei Protecției Civile din România, vom desfășura activități de informare preventivă în mai multe unități școlare de pe raza județului. Un comportament preventiv este esențial încă de la vârste fragede, iar prin discuțiile noastre cu elevii și cadrele didactice sperăm să-i facem să se familiarizeze cu modul de comportare într-o situație de urgență.
Trebuie subliniat faptul că, miercuri, 01 martie 2023, se va relua exercițiul național de alarmare publică, denumit generic „Miercurea Alarmelor”, prin care sunt verificate echipamentele dedicate de înștiințare, avertizare, și alarmare a populației, precum și gradul de acoperire acustică al acestora.”, potrivit lui Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii au confiscat peste 7 tone de azotat

Postat acum

on

De către

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj au confiscat, la două societăți comerciale, cantitatea de 7,738 kilograme azotat de amoniu depozitat în spații deschise, expuse în mod direct intemperiilor, nerespectând obligația de a-l depozita într-un spațiu protejat. „În ambele cazuri, polițiștii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice în locuri protejate.
La aceeași dată, în urma verificărilor efectuate, la două societăți comerciale de pe raza orașului Rovinari și comunei Bâlteni, polițiștii au identificat 55 de kilograme de produse fito-sanitare expuse la vânzare, ale căror termene de valabilitate erau expirate”, arată reprezentanții IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Rectorul UCB, alături de studenți, a donat sânge!

Postat acum

on

De către

Studenți și cadre didactice de la Universitatea Constantin Brancusi din Târgu Jiu s-au alăturat campaniei „Sângele înseamnă viață” și au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguina Gorj.

Inclusiv rectorul UCB, Luminița Popescu, a făcut acest gest care salvează vieți.

Campania a fost realizată împreună cu Liga Studentilor din Universitatea „Constantin Brancusi” din Targu Jiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A decedat fostul director Petrom, Viorel Tîrziu

Postat acum

on

De către

Reprezentanții Hidroconstructia anunța, cu regret, trecerea în neființă a lui Viorel Tîrziu. „Vrem sa transmitem sincere condoleanțe și compasiune familiei, prietenilor si celor care l-au cunoscut si apreciat pe omul si profesionistul Viorel Tîrziu”, spun cei de la Hidroconstrucția.

Cine a fost Viorel Tîrziu:

Născut la 15 decembrie 1959 în comuna Dănciulești, absolvent din 1983 al ISE Craiova Fac. Finanțe Contabilitate a urmat și parcurs un drum al carierei prin inceperea activității ca economist în cadrul Trustului de Petrol Tg. Jiu în 1983, din 1990 a devenit Director în cadrul Petrom R.A. si S.N.P. Petrom (1999-2003, Director General). Incepand cu 2005 si pana in 2009 a condus din pozitia de Director General Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Bucuresti iar din 2009 pana in 2015 a activat in pozitia de Director economic – Hidroconstructia S.A. si Administrator. A fost membru al Camerei Auditorilor din Romania; Camera Nationala a Practicienilor in Organizare si Lichidare. Doctor in Economie Internationala.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR