Connect with us

ACTUALITATE

Sună sirenele în tot județul. Vezi motivul

Postat acum

on

0 Shares

Toate sirenele vor suna pe 1 martie în tot județul Gorj și în țară în cadrul unui exercițiu de alarmare.
De asemenea,în perioada 27 februarie – 3 martie, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Lt.col. Dumitru Petrescu” al Județului Gorj vor fi organizate activităţi informativ-educative dedicate sărbătoririi „Săptămânii Protecţiei Civile”, desfășurate sub sloganul “ÎMPREUNĂ MAI PREGĂTIȚI”.
Luni și marți, în datele de 27 și 28 februarie, între orele 10:00 – 14:00, în incinta Shopping City Târgu Jiu, dar și în Piața Mare și Piața Mică din municipiul Târgu Jiu, vor fi amplasate puncte mobile de informare preventivă unde reprezentanții ISU vor purta discuții cu cetățenii cu privire la regulile care trebuie respectate și măsurile care trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență.
De asemenea, în perioada 27 februarie – 03 martie, toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Lt,col. Dumitru Petrescu” al județului Gorj își vor deschide porțile pentru a desfăşura activităţi specifice, în cadrul programului Zilele Porţilor Deschise, dând posibilitatea celor interesaţi să cunoască misiunile salvatorilor profesioniști şi tehnica de intervenţie din dotarea pompierilor militari.
„În acestă perioadă, mai multe unități școlare au ales să-și organizeze Programul „Școala Altfel”. Ne bucurăm că rămânem o prioritate pentru unitățile școlare atunci când vorbim despre Programul „Școala Altfel”, iar în săptămâna dedicată Zilei Protecției Civile din România, vom desfășura activități de informare preventivă în mai multe unități școlare de pe raza județului. Un comportament preventiv este esențial încă de la vârste fragede, iar prin discuțiile noastre cu elevii și cadrele didactice sperăm să-i facem să se familiarizeze cu modul de comportare într-o situație de urgență.
Trebuie subliniat faptul că, miercuri, 01 martie 2023, se va relua exercițiul național de alarmare publică, denumit generic „Miercurea Alarmelor”, prin care sunt verificate echipamentele dedicate de înștiințare, avertizare, și alarmare a populației, precum și gradul de acoperire acustică al acestora.”, potrivit lui Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Radiologul Eugen Lăcătușu deschide clinica EcoScan, lângă spitalul 700. Medici de renume se alătură echipei

Postat acum

on

De către

Dr. Eugen Lăcătușu este un medic specialist în radiologie și imagistică medicală, activând în Târgu Jiu. El este cunoscut pentru competențele sale în tomografie computerizată (CT) și rezonanță magnetică (RMN).

Dr. Lăcătușu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și a participat la diverse cursuri de perfecționare anuală. Este recunoscut pentru profesionalismul și deschiderea sa către noile tehnologii medicale, precum și pentru modul calm și răbdător în care interacționează cu pacienții.

Lăcătușu este recunoscut atât la nivel local cât și național. Câteva spitale mari din București de stat trimit pentru diagnostice precise către doctorul Lăcătușu.

Radiologul Lăcătușu a deschis clinica EcoScan, având alături o echipă de profesioniști. Printre aceștia se numără Dr. Cristian Nedelcuță, medic primar urolog, doctor în Științe Medicale.


Dr. Cristian Nedelcuță

Echipei Doctorului Lăcătușu se alătură și un cunoscut medic gastroenterolog dar și un medic specialist în pneumologie. În viitor, în cadrul clinicii se vor oferi consultații și pe partea de chirurgie generală de către un cunoscut chirurg din capitală.

Clinica se găsește pe strada 23 August, lângă Spitalul 700.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Romanescu: “Am preluat noile mandate după câștigarea alegerilor locale”

Postat acum

on

De către

Mandatele pentru Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu au fost ridicate, astăzi, de candidații PSD, AUR și Partidul Verde, iar mandatele consilierilor PNL au fost ridicate de reprezentantul partidului în Circumscripția Municipală Nr. 1 Târgu Jiu, Eduard Berca.

Pe rețelele sociale, primarul Marcel Romanescu, câștigătorul alegerilor locale din 9 iunie, a anunțat că noile mandate au fost preluate. Acesta a postat inclusiv un filmuleț pe platforma Tik Tok pentru a transmite acest lucru.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

240 de preșcolari, vizitați de polițiști

Postat acum

on

De către

Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit ”Mihai Eminescu” Târgu Jiu au primit azi în vizită polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Biroul Siguranța Școlară, Serviciul Rutier și Serviciul Criminalistic.

Copiii au învățat regulile de circulaţie dar şi semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere ce-i privesc pe pietoni și au experimentat amprentarea, despre care au învățat că este o tehnică folosită de polițiști pentru identificarea anumitor categorii de persoane.

Totodată, ei au avut ocazia să se întâlnească cu câinele de urmă ”Vas”, din rasa ciobănesc german, folosit în activitățile de căutare specifice muncii de poliție, care, împreună cu conducătorul lui, a făcut mici exerciții demonstrative, spre deliciul copiilor care l-au răsplătit cu aplauze.

La întâlnirea cu polițiștii, discuțiile cu preșcolarii au vizat și promovarea unui comportament antivictimal și conștientizarea riscurilor la care se expun prin neglijarea normelor de conduită.

Prin intermediul acestui tip de activități, copiii înțeleg care este rolul polițistului în societate și sunt încurajați să aibă încredere în polițiști și în instituția poliției.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!