Connect with us

COMUNITATE

Summitul Tinerilor 8.0, până astăzi la Târgu Jiu

Postat acum

on

Cea de-a 8-a ediţie a Summitului Tinerilor 8.0, cel mai ambiţios eveniment de învăţare dedicat tinerilor cu vârsta între 16 şi 35 de ani, se desfăşoară până duminică la Târgu Jiu, actuala Capitală a Tineretului, sub conceptul „Abilitate/Agilitate”.

Potrivit organizatorilor, cei peste 300 de participanţi locali şi naţionali vor avea oportunitatea să asiste la zeci de evenimente de învăţare şi dezbatere, sesiuni plenare şi ateliere, mese rotunde şi Summit Talks, ale căror gazde vor fi personalităţi din rândul structurilor publice, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, care au înregistrat contribuţii notabile în dezvoltarea şi implementarea programelor de tineret, şi formatori de opinie din sfera publică.

„Summitul Tinerilor 8.0 este dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani, care sunt implicaţi în comunităţile din care provin. În cadrul Summitului Tinerilor 8.0 ‘Abilitate/Agilitate, discuţiile vor fi abordate prin prisma conceptului care defineşte Capitala Tineretului din România în 2023: URL: UnLearn (Dezvăţare), Relearn (Reînvăţare), Learn (Învăţare). Materialele necesare pentru desfăşurarea activităţilor, cazarea şi mesele de pe parcursul zilelor din cadrul Summitului Tinerilor 8.0 sunt asigurate de către organizatori. De asemenea, anul acesta, bugetul evenimentului permite alocarea unui sprijin pentru decontarea transportului pentru 50 de participanţi”, au transmis organizatorii.

Summitul Tinerilor este cel mai ambiţios eveniment de învăţare, dezbatere, decizie şi celebrare al mişcării de tineret din România şi este organizat anual în Capitala Tineretului din România de către Guvernanţa programului – Consiliul Tineretului din România, Federaţia Tinerilor din Cluj, Grupul PONT, Banca Comercială Română, în parteneriat cu Federaţia START şi Primăria Municipiului Târgu Jiu – comanagerii programului Târgu-Jiu – Capitala Tineretului din România.

Evenimentul este finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, Ministerul Tineretului, Familiei şi Egalităţii de Şanse prin Casa de Cultură a Studenţilor Craiova şi Banca Comercială Română.

Organizatorii au anunţat, de asemenea, că Summitul Tinerilor 8.0 va găzdui, în data de 18 noiembrie, Gala Tineretului din România, organizată de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, în cadrul căreia va fi anunţat oraşul care va purta titlul „Capitala Tineretului din România” în anul 2025.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Aproape o sută de târgujieni, plătiți să scape de rable

Postat acum

on

De către

98 de târgujieni vor beneficia de prima de casare de 3.000 de lei pentru mașinile vechi, după ce s-au înscris în Programul Rabla Local, derulat de primărie în colaborare cu Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Cei mai mulți bani sunt de la instituția centrală, municipalitatea contribuind cu 600 de lei.
Programul a inclus, inițial o sută de beneficiari din Târgu Jiu, însă doi dintre aceștia au ieșit din schema de subvenționare, pentru că, între timp, și-au casat mașinile vechi.
Peste 30.000 de autoturisme vechi și poluante urmează să fie eliminate din circulație prin intermediul programului „Rabla Local”, derulat de către Administrația Fondului pentru Mediu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Agnes, secretara șefă a Facultății de Științe Medicale și Comportamentale a UCB, a decedat!

Postat acum

on

De către

Agnes Iacob, în vârstă de 56 de ani, a plecat printre îngeri, anunță, cu mari regrete, decanul Facultății de Științe Medicale și Comportamentale, decesul secretarului șef al instituției.

Este vorba despre persoana care a ocupat acest post important în cadrul UCB Târgu Jiu, de peste 20 de ani! De altfel, la jumătatea lunii trecute, conducerea UCB făcea apel către studenți să doneze sânge pentru Agnes Iacob, care se află internată la Terapie Intensivă, în cadrul SJU Târgu Jiu. Agnes Iacob a pierdut însă acum lupta pentru viață.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Primăria Bumbești Jiu a achitat pentru câinii comunitari 80.000 de lei! Pentru cadourile copiilor nu sunt bani

Postat acum

on

De către

Primăria Bumbești Jiu a achitat, în perioadă martie-noiembrie 2023, Asociației „Adăpostul meu din Alba Iulia”, un ONG care se ocupă cu capturarea câinilor fără stăpân, suma de peste 80.000 de lei cu TVA inclus, pentru capturarea a doar 57 de patrupede din oraș.

Din păcate, orașul este plin de câini fără stăpân, iar primăria deține un padoc, plătit din bani publici și acest contract dezavantajos pentru comunitate

Pentru copiii din localitate, primarul Constantin Bobaru a anunțat, în schimb, la ultima ședință de Consiliul Local din Bumbești Jiu, că nu se vor acorda pachete. Asta urmare a ordonanței austerității care nu ar permite astfel de cadouri de final de an. Unul dintre consilieri, profesor in localitate, a anunțat părinții pe grupul de WhatsApp, că primăria nu mai face acest gest la final de an, că nu este voie.

Reprezentanții ONG-ului „Centrul Civic Valea Sadului” au fost însă în audiență la primar și i-au cerut să găsească totuși soluții pentru acordarea pachetelor copiilor din oraș.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!