Connect with us

EVENIMENTE

Strâng semnături, să interzică gunoaiele din alte județe

Postat acum

pe

Fostul viceprimar din Târgu Jiu, Adrian Tudor, plecat la Partidul Verde, strânge semnături, să interzică importul de deșeuri, din alte județe. La groapa de gunoi de la Târgu Jiu sunt aduse deșeuri din Alba Iulia, lucru aprobat tot printr-o hotărâre a Consiliului Local Tg Jiu. Motivația folosită de aleșii locali, care au susținut aducerea de gunoaie din alte județe, la vremea respectivă, a fost că Gorjul nu asigură cantitatea de gunoi stipulată în contractul cu firma Polaris M Holding, iar asta ar însemna creșterea tarifelor. Deși o parte a aleșilor s-au opus, majoritatea PSD a reușit să treacă proiectul, transformându-l în hotărâre, care a dat undă verde aducerii de reziduuri din Alba Iulia. ”Strângem semnături pentru a depune, pe filieră cetățenească, un proiect de hotărâre în Consiliul Local prin care să fie interzisă aducerea de deșeuri din alte județe în Gorj, indiferent de natura contractuală a activităților. … Această bombă ecologică trebuie să dispară din Târgu Jiu.Putem găsi o soluție, după model austriac, a amplasării depozitului ecologic în zona unei cariere de piatră, departe de orice zonă locuită.Obligația autorităților este de a face funcțional un depozit ecologic, nu unul oncologic”, a declarat Adrian Tudor.

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

10 localități din Gorj, în scenariul roșu

Postat acum

pe

Zece localități din județul Gorj au intrat în scenariul roșu. Printre acestea este și municipiul Târgu Jiu, care azi a sărit pragul de 3 infectări la 1000 de locuitori. Alături de Târgu Jiu, în scenariul roși mai sunt trei orașe: Novaci și Rovinari și Turceni și șase comune, respectiv Ciuperceni, Bărbătești, Stejari, Turcinești, Bolboși, Fărcășești, Turburea, Săcelu și Săulești. Cea mai mare rată de infectare a fost înregistrată în Ciuperceni, 5,17 la mia de locuitori.

Continuă să citești

EVENIMENTE

Ce mesaje au primit gorjenii pe telefoane

Postat acum

pe

Gorjenii din localitățile ce au intrat în scenariul roșu au fost alertați, prin mesaje trimise pe telefoanele mobile, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. „Pentru ca la nivelul judetului Gorj ne confruntam cu o creștere a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, institutia noastra a transmis prin intermediul aplicației RO-Alert un mesaj de avertizare pentru cetațenii localităților unde rata de infectare a depasit 3 îmbolnăviri la 1000 de locuitori”, a anunțat ISU Gorj.

 

Continuă să citești

EVENIMENTE

Protestatar: Acesta este ultimul tren

Postat acum

pe

Minerii și energeticienii care au intrat în cea de a patra săptămână de proteste sunt dezamăgiți de colegii lor, care nu s-au raliat. Protestatarii spun că, oricât de puțini ar rămâne, vor sta în Piața Prefecturii, până când proiectul de lege privind recunoașterea condițiilor grele de muncă va trece de Camera Deputaților. „Se fac presiuni la nivel de cariere, de termocentrale, ca oamenii să nu vină în această piață. Noi vom duce lupta până la capăt. Probabil, ei vor înțelege că este este ultimul tren. Compania este într-o situație foarte gravă, nimeni nu încearcă să o salveze, nimeni nu spune nimic, așteaptă acel plan de restructurare”, a spus Nicu Bunoaica, unul dintre organizatorii protestelor de la Târgu Jiu.

Minerii și energeticienii care pichetează Prefectura Gorj, pentru a patra săptămână, cer reducerea vârstei de pensionare, prin recunoașterea condițiilor grele în care se muncește în Complexul Energetic Oltenia.

Continuă să citești

Târgu Jiu
18°
Însorit
07:0018:16 EET
Se simt: 18°C
Vânt : 10km/h SSW
Umiditate : 25%
Presiunea aerului: 1028.78mbar
Indexul UV: 1
JoiVineriSâmbătă
17/0°C
15/3°C
7/-2°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI