Connect with us

EVENIMENTE

Strâng semnături, să interzică gunoaiele din alte județe

Postat acum

on

Fostul viceprimar din Târgu Jiu, Adrian Tudor, plecat la Partidul Verde, strânge semnături, să interzică importul de deșeuri, din alte județe. La groapa de gunoi de la Târgu Jiu sunt aduse deșeuri din Alba Iulia, lucru aprobat tot printr-o hotărâre a Consiliului Local Tg Jiu. Motivația folosită de aleșii locali, care au susținut aducerea de gunoaie din alte județe, la vremea respectivă, a fost că Gorjul nu asigură cantitatea de gunoi stipulată în contractul cu firma Polaris M Holding, iar asta ar însemna creșterea tarifelor. Deși o parte a aleșilor s-au opus, majoritatea PSD a reușit să treacă proiectul, transformându-l în hotărâre, care a dat undă verde aducerii de reziduuri din Alba Iulia. ”Strângem semnături pentru a depune, pe filieră cetățenească, un proiect de hotărâre în Consiliul Local prin care să fie interzisă aducerea de deșeuri din alte județe în Gorj, indiferent de natura contractuală a activităților. … Această bombă ecologică trebuie să dispară din Târgu Jiu.Putem găsi o soluție, după model austriac, a amplasării depozitului ecologic în zona unei cariere de piatră, departe de orice zonă locuită.Obligația autorităților este de a face funcțional un depozit ecologic, nu unul oncologic”, a declarat Adrian Tudor.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

A intrat cu mașina în gard, lângă barajul de pe Jiu

Postat acum

on

De către

Un accident rutier s-a petrecut în această după-amiază, la barajul de pe Jiu, de pe centura municipiului Târgu Jiu. Un autoturism scăpat de sub control a intrat în gardul de protecție. Revenim cu detalii

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Recidivist, trimis în judecată pentru tentativă de omor

Postat acum

on

De către

Un gorjean, recidivist, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, după ce l-a bătut cu pumnii și picioarele pe un consătean din Dănciulești, cu care era în conflict. Victima a suferit leziuni interne și a fost operată de urgență.
”În după-amiaza zilei de 04.11.2023, în jurul orelor 16:04, pe fondul unei stări conflictuale recente (un conflict fizic minor desfășurat anterior la localul aparținând SC RALSOFAD SRL din aceiași localitate), inculpatul C.E., aflat în stare de recidivă, după ce s-a întâlnit cu persoana vătămată D.I., pe Strada Principală din satul Obârșia, comuna Dănciulești, județul Gorj, l-a lovit puternic și repetat pe aceasta, cu pumnii și mai ales cu picioarele, în zona toraco-abdominală, provocându-i astfel leziuni interne grave care i-au pus în pericol viața şi care, fără intervenţia chirurgicală de urgenţă, ar fi condus în mod previzibil la deces”, arată un comunicat emis de procurorii gorjeni.
În data de 05.11.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus începerea urmăririi penale şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi reţinerea acestuia pe o durată de 24 de ore, ulterior cerând arestarea preventivă a agresorului.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Trei drumuri din Gorj, închise până la primăvară

Postat acum

on

De către

Trei sectoare de drum din județul Gorj vor fi închise pe timpul iernii. Consiliul Județean a anunțat măsuri speciale, după o analiză. Reprezentanții județului au anunțat că traficul pe cele trei drumuri va rămâne blocat până la data de 15 martie 2024.
Drumurile închise sunt: DJ 664 Schela – limita județului Hunedoara;
DJ 672C Runcu – Cheile Sohodolului – limita județului Hunedoara; DJ 662 Vladimir – Hurezani.
Reprezentanții Consiliului Județean au anunțat că măsura a fost luată pentru a preîntâmpina eventuale accidente.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!