Connect with us

EVENIMENTE

Strâng semnături, să interzică gunoaiele din alte județe

Postat acum

on

Fostul viceprimar din Târgu Jiu, Adrian Tudor, plecat la Partidul Verde, strânge semnături, să interzică importul de deșeuri, din alte județe. La groapa de gunoi de la Târgu Jiu sunt aduse deșeuri din Alba Iulia, lucru aprobat tot printr-o hotărâre a Consiliului Local Tg Jiu. Motivația folosită de aleșii locali, care au susținut aducerea de gunoaie din alte județe, la vremea respectivă, a fost că Gorjul nu asigură cantitatea de gunoi stipulată în contractul cu firma Polaris M Holding, iar asta ar însemna creșterea tarifelor. Deși o parte a aleșilor s-au opus, majoritatea PSD a reușit să treacă proiectul, transformându-l în hotărâre, care a dat undă verde aducerii de reziduuri din Alba Iulia. ”Strângem semnături pentru a depune, pe filieră cetățenească, un proiect de hotărâre în Consiliul Local prin care să fie interzisă aducerea de deșeuri din alte județe în Gorj, indiferent de natura contractuală a activităților. … Această bombă ecologică trebuie să dispară din Târgu Jiu.Putem găsi o soluție, după model austriac, a amplasării depozitului ecologic în zona unei cariere de piatră, departe de orice zonă locuită.Obligația autorităților este de a face funcțional un depozit ecologic, nu unul oncologic”, a declarat Adrian Tudor.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Accident cu patru victime la Vârț

Postat acum

on

De către

Un accident grav, cu patru victime din care una inconștiență, potrivit martorilor, a avut loc în urmă cu o jumătate de oră la Vârț. Incidentul se datorează vitezei, șoferul intrând cu viteză în curbă. A intervenit ISU Gorj, în autoturism fiind patru persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

„ISU Gorj a intervenit pentru gestionarea unei situații de urgenta generata de un accident rutier produs pe raza localității Vârț, oraș Rovinari, in urma căruia au rezultat 4 victime, dintre care 1 încarcerata si inconștiență. La fata locului s-au deplasat echipajele de pompieri din cadrul ISU Gorj cu 2 autospeciale cu modul de descarcerare și doua ambulante SMURD, precum și doua ambulante SAJ GORJ. Persoana încarcerata a fost extrasă din autoturism, i-au fost aplicate primele îngrijiri medicale la fata locului, devenind astfel conștientă, ulterior fiind transportata la spital. La fata locului, victimele accidentului au fost evaluate medical de către echipajele specializate, ulterior fiind transportate la spital de către ambulantele SMURD și SAJ Gorj”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Tamponare la Scoarța, fără victime

Postat acum

on

De către

Un accident rutier a avut loc astăzi pe raza comunei Scoarța. Două mașini au intrat în coliziune, rezultând pagube materiale. Polițiștii au ajuns la fața locului dar nu au fost victime. Mașinile avariate erau afară din decor. 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Tractor lovit de o locomotivă

Postat acum

on

De către

Un accident feroviar s-a petrecut în localitatea Turceni. „In acest moment, echipajele de pompieri din cadrul ISU GORJ intervin pentru gestionarea unei situații de urgenta generata de un accident feroviar, tractor lovit de o drezina, pe raza orașului Turceni. Din primele informații, o persoana este incarcerata”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR