Connect with us

ACTUALITATE

Spitalul Motru, la un pas de transformarea sa în spital suport pentru COVID! Semnal de alarmă

Postat acum

on

În cursul zilei de joi, de la Spitalul Motru au fost transferați patru pacienți către spitalul din Târgu Cărbunești, aceștia fiind confirmați pozitiv la coronavirus. În unitatea medicală se mai află internate alte 16 persoane pe secțiile de COVID, oamenii așteptându-și rezultatele la teste, ei fiind internați și cu alte probleme de sănătate, unele chiar grave.

La ora actuală Spitalul Municipal Motru a transformat mai multe secții în unele dedicate COVID, adică Pediatria, Internele, Neurologia, iar dacă numărul de pacienți crește, urmează și Ortopedia. Aproximativ 20 de saloane sunt folosite, în prezent, pentru suspecții de coronavirus. În atare situație, activitatea spitalului este blocată, zilnic persoane bolnave stând la cozi la triaj pentru a-și rezolva probleme de sănătate și în mai toate cazurile aceștia sunt trimiși către alte spitale, chiar din afara județului. Grav este că, bolnavii cronici nu mai au încredere și curaj să vină la spital pentru analizele săptămânale ori pentru probleme de sănătate, de la o zi la alta, starea lor înrăutățindu-se.

Viceprimarul Cosmin Morega trage însă un semnal de alarmă pentru găsirea și testarea cât mai rapidă, în maxim două zile, a suspecților, și nu în 4-5 zile cum se întâmplă în prezent, lucru care duce, în prezent, la aglomerarea spitalelor, la blocarea activității dar și la buna funcționare a acestora.

De asemenea, se poate avea în vedere, inclusiv, o verificare mai amplă a persoanelor suspecte de covid, asimptomatice, cu izolarea acestora la domiciliu, tocmai pentru a nu se bloca secțiile și spitalele din județ.

,,Urmare a factului că pacienții sunt ținuți așa pe secții, mai multe zile, la mulți li s-a agravat starea de sănătate, și chiar au decedat, procedurile nepermițându-le acestora să ajungă la aparatele care să le salveze viața. De asemenea, o parte a personalului, rurată maxim pentru cazurile de covid, este obosit și trebuie găsită o soluție pentru a se ultiza și restul personalului, prin rotație. Este importantă, de asemenea, testarea personalului medical, care nu s-a mai făcut, decât când a apărut un focar în spital. Acest lucru nu este normal. Cei din personal au familii acasă. La Motru se lucreză trei zile cu trei zile, personalul intrând în contact cu cetățeni fără a știi dacă este asimtomatic, cu COVID 19 sau nu”, a declarat Cosmin Morega.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târg al meșterilor populari din toată țara, la Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Meșteri populari din 10 județe ale țării și din Republica Moldova vor fi prezenți la Târgu Jiu, începând de săptămâna viitoare, la târgul ce se va desfășura în perioada 12 – 15 august. Aproximativ 20 de participanți vor ocupa căsuțele din lemn, de pe centrul orașului.  „De joi, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, organizează ediţia din acest an a Târgului Meşterilor Populari din România. Dacă anul trecut creaţiile meşterilor din Curtea de Argeş, Dolj, Vâlcea şi Gorj au putut fi admirate doar online, nemaiexistând posibilitatea unei expuneri în faţa publicului din cauza pandemiei create de noul coronavirus, acum ne putem cumpăra ce ne dorim de la meşteri, direct din centrul municipiului Târgu Jiu. Şi poate cel mai important pentru unii dintre noi, mergem la aceste târguri nu doar să cumpărăm ceva deosebit, ci pentru a vorbi cu oamenii care încearcă să ducă tradiţia mai departe. Între 12-15 august, la căsuţele din centrul municipiului Târgu-Jiu găsim obiecte ce-şi au originea în vechea gospodărie ţărănească. Costume populare, ceramică, bijuterii, ţesături, preparate apicole, turtă dulce, sculpturi în lemn, lavandă, articole prelucrate din piele”, a anunțat, printr-un comunicat de presă, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Peste 400 de amenzi aplicate de polițiștii gorjeni șoferilor în doar 4 zile

Postat acum

on

De către

Polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, polițiștii au avut în vedere identificarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier, care, prin încălcarea normelor rutiere, creează riscuri pentru siguranţa tuturor categoriilor de participanţi la trafic. Un alt obiectiv al acțiunilor a fost conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii și consecinţelor accidentelor rutiere. Polițiștii au utilizat autospeciale radar și aparate etilotest și drugtest pentru înregistrarea vitezei , respectiv depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 425 de sancțiuni contravenționale, din care 378 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 Rep., privind circulația pe drumurile publice.

Au fost aplicate 114 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 pentru conducere sub influența alcoolului și 10 pentru depășire interzisă.

Totodată, au fost reținute 77 permise de conducere, din care 50 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, a fost luată măsura sancționării contravențională față de 19 bicicliști, 11 pietoni și 18 căruțași.

Având în vedere că nerespectarea regimului legal de viteza, indisciplina pietonilor și a bicicliștilor, precum și consumul de alcool sunt principalele cauze generatoare de accidente rutiere, astfel de acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Și-a amenințat soția la telefon și s-a ales cu dosar penal

Postat acum

on

De către

Și-a amenințat soția la telefon și s-a ales cu dosar penal. Este vorba despre un bărbat de 53 de ani din Baia de Fier.

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Baia de Fier au fost sesizați de către o femeie de 55 de ani, din comuna Baia de Fier, cu privire la faptul că a fost amenințată cu acte de violență de către soțul său de 53 de ani, prin intermediul telefonului, fiindu-i provocată o stare de temere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectual săvârşirii infracţiunii de amenințare, fiind emis și un ordin de protecție provizoriu față de bărbat. Totodată, în continuarea cercetărilor efectuate, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbat, acesta fiind introdus în arestul IPJ Gorj.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR