Connect with us

ACTUALITATE

Spitalul Motru, la un pas de transformarea sa în spital suport pentru COVID! Semnal de alarmă

Postat acum

on

În cursul zilei de joi, de la Spitalul Motru au fost transferați patru pacienți către spitalul din Târgu Cărbunești, aceștia fiind confirmați pozitiv la coronavirus. În unitatea medicală se mai află internate alte 16 persoane pe secțiile de COVID, oamenii așteptându-și rezultatele la teste, ei fiind internați și cu alte probleme de sănătate, unele chiar grave.

La ora actuală Spitalul Municipal Motru a transformat mai multe secții în unele dedicate COVID, adică Pediatria, Internele, Neurologia, iar dacă numărul de pacienți crește, urmează și Ortopedia. Aproximativ 20 de saloane sunt folosite, în prezent, pentru suspecții de coronavirus. În atare situație, activitatea spitalului este blocată, zilnic persoane bolnave stând la cozi la triaj pentru a-și rezolva probleme de sănătate și în mai toate cazurile aceștia sunt trimiși către alte spitale, chiar din afara județului. Grav este că, bolnavii cronici nu mai au încredere și curaj să vină la spital pentru analizele săptămânale ori pentru probleme de sănătate, de la o zi la alta, starea lor înrăutățindu-se.

Viceprimarul Cosmin Morega trage însă un semnal de alarmă pentru găsirea și testarea cât mai rapidă, în maxim două zile, a suspecților, și nu în 4-5 zile cum se întâmplă în prezent, lucru care duce, în prezent, la aglomerarea spitalelor, la blocarea activității dar și la buna funcționare a acestora.

De asemenea, se poate avea în vedere, inclusiv, o verificare mai amplă a persoanelor suspecte de covid, asimptomatice, cu izolarea acestora la domiciliu, tocmai pentru a nu se bloca secțiile și spitalele din județ.

,,Urmare a factului că pacienții sunt ținuți așa pe secții, mai multe zile, la mulți li s-a agravat starea de sănătate, și chiar au decedat, procedurile nepermițându-le acestora să ajungă la aparatele care să le salveze viața. De asemenea, o parte a personalului, rurată maxim pentru cazurile de covid, este obosit și trebuie găsită o soluție pentru a se ultiza și restul personalului, prin rotație. Este importantă, de asemenea, testarea personalului medical, care nu s-a mai făcut, decât când a apărut un focar în spital. Acest lucru nu este normal. Cei din personal au familii acasă. La Motru se lucreză trei zile cu trei zile, personalul intrând în contact cu cetățeni fără a știi dacă este asimtomatic, cu COVID 19 sau nu”, a declarat Cosmin Morega.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Muzeul de la Târgu Jiu, vizitat online din Italia

Postat acum

on

De către

Muzeul Județean «Alexandru Ştefulescu» din Târgu Jiu a fost vizitat, direct din Italia. Totul a fost posibil în cadrul unui tur virtual. Colecțiile expuse la muzeul gorjean au fost prezentate în cadrul unui eveniment, organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Artei, în parteneriat cu Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. Turul virtual a fost prezentat pe  pagina de Facebook şi pe contul de pe YouTube ale Institutului. Turiștii au putut intra virtual în galeriile Muzeului de la Tg Jiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A născut în salvare

Postat acum

on

De către

O tânără a născut în ambulanță. Ieri seară, în jurul orei 20:30, soțul femeii a sunat la 112, însă copilul nu a mai așteptat că salvarea să ajungă la spital.

„Primul ajuns este echipajul SMURD care evaluează rapid situația și începe deplasarea către spital!
Pe traseu ambulanța SMURD s-a întâlnit cu ambulanța din cadrul Serviciului de Ambulanță Județan Gorj.
Ioana nu a mai așteptat până la spital și se zbătea să vină pe lume.
Ambulanța SMURD devenise sală de nașteri, iar asistentul medical devenise medic! Fiecare dintre membrii echipajelor avea câte o sarcină în misiunea de a o aduce pe lume pe Ioana!

Puțin trecut de o oră de la apel

Ioana vine pe lume!
La scurt timp, la fața locului ajunge o altă ambulanță, încadrată cu medic! Medicul se asigură că femeia și fetița sunt bine și însoțeste echipajul SMURD în misiunea finală de le transporta în siguranță la spital!
Emoțiile unui astfel de moment sunt greu de descris în cuvinte, dar trebuie să-i felicităm pe membrii echipajului SMURD, membrii echipajului de ambulanță și pe medicul ajuns la fața locului la scurt timp după ce Ioana a venit pe lume!

Ioanei îi dorim să fie sănătoasă, să crească mare și frumoasă și să aibă o educație aleasă!
Felicitări tuturor celor implicați! Cu ajutorul lor Ioana a venit pe lume perfect sănătoasă!”, este povestea postată pe site-ul ISU Gorj.

 

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Paturi în plus la secția ATI COVID a SJU Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a propus Direcției de Sănătate Publică Gorj creșterea numărului de paturi pentru pacienții în stare gravă. După ce a fost analizate condițiile din Secția ATI COVID, avizul a fost condiționat de execuția unor lucrări pentru amenajarea corespunzătoare.

Astfel, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a început lucrări pentru modificarea spațiilor de la Secția ATI COVID pentru a introduce un număr de 4 noi paturi și echipamentele aferente.

Secția ATI COVID a spitalului are în momentul de față decât 12 locuri, iar incă de anul trecut nu mai sunt locuri libere la Secția ATI COVID și nu au fost găsite soluții pentru a amenaja o altă secție într-una din clădirile Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Senin
06:3920:13 EEST
Se simt: 0°C
Vânt : 0km/h SW
Umiditate : 87%
Presiunea aerului: 1019.3mbar
Indexul UV: 0
SâmbătăSunLuni
14/6°C
9/5°C
13/5°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR