CULTURĂ-MEDIA
Spectacol regizat de gorjeanul Marian Negrescu, premieră la Teatrul din Turda
Gorjeanul Marian Negrescu a asigurat regia unui spectacol care a avut premiera aseară, la Teatrul Național „Aureliu Manea” din Turda. Actorul Marian Negrescu a activat până recent la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu pe care l-a și condus mulți ani. A plecat la Teatrul din Turda unde se bucură de succes. A asigurat regia la spectacolul D’ale carnavalului, de Ion Luca Caragiale.
„Premieră… Premieră în noua mea casă -Teatrul Național „Aureliu Manea” Turda. Trebuie să vedeți acest spectacol neapărat… Performanțe actoricești pe care le veți aplauda. Un spectacol de suflet pentru mine… Vreau să dedic acest spectacol familiei mele. Cea de acasă și cea de aici. Un spectacol plin de dragoste și speranță. Ca viața…”, potrivit lui Marian Negrescu.
CULTURĂ-MEDIA
Colecția „Christian Buză”, la Gala Femeilor de zece
Cunoscutul designer gorjean în devenire, Christian Buză fiind student la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, și-a prezentat într-un cadru deosebit ieri, câteva dintre modelele care l-au consacrat.
„Am avut onoarea de a prezenta colecția mea vestimentară la Gala Femeilor de 10, organizată de Asociația Uniunea Femeilor din Gorj, din orașul meu natal. A fost un moment cu adevărat special, plin de emoție și mândrie. Această colecție reprezintă mai mult decât simple piese vestimentare; este un omagiu adus femeilor extraordinare. “Sculpted Femininity” este o declarație a forței feminine, a încrederii de sine și a sexualității asumate. Fiecare piesă a fost creată pentru a inspira și pentru a reflecta diversitatea și complexitatea femeii moderne. Vă mulțumesc din suflet pentru susținere”, a transmis tânărul fashion designer.
CULTURĂ-MEDIA
Expoziție de fotografie, organizată de CJCPCT Gorj la Viena
Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj în parteneriat cu Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” organizează la Viena expoziția de fotografie “People and place from the contry of Brâncuși”. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 11 septembrie 2024, ora 17.00 la Five Plus ART GALLERY din Viena.
,,Judeţul Gorj, cunoscut ca locul natal al marelui sculptor Constantin Brâncuși, este o regiune bogată în istorie si tradiţii. Recent, complexul Brâncuși a fost inclus în Patrimoniul UNESCO, ceea ce reprezintă o recunoaștere internaţionalà a valorii sale culturale si artistice. În acest context, expoziţia „Oameni şi Locuri în Ţara lui Brâncuși”, realizată de cunoscutul fotograf Teodor Dădălău, vine ca o celebrare a acestui eveniment, dar și o modalitate de aduce in faţa publicului internaţional frumusetea si unicitatea regiunii Gorj.
Expoziția, organizată de Consiliul Județean Gorj, Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj și Galeria Five Plus Art din Viena, își propune să prezinte publicului austriac o selecţie de aproximativ 80 de fotografii ce surprind frumuseţea Gorjului, prezentând peisaje, portrete și scene din viaţa de zi cu zi.
Includerea complexului Brâncuși în Patrimoniul UNESCO este un moment de mândrie și recunoaștere pentru România. Expoziţia va oferi ocazia de a stabili un dialog intercultural între România şi Austria, prin participarea membrilor ICR Viena și a reprezentanților Ministerului Culturii din Austria”, au transmis reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
CULTURĂ-MEDIA
Elevii Școlii Populare de Artă au făcut senzație la Festivalul Cimpoaielor din Cehia
În cadrul renumitului Festival Internațional al Cimpoaielor, ce se desfășoară, în această perioadă, în pitorescul oraș Strakonice, cimpoierii Școlii Populare de Artă, coordonați de domnul Ştefan Popescu, alături de ansamblul de dansuri populare “Altița”, coregrafi Tudorita Negru și Nutu Tanasoiu, și talentata Yasmine Polacek, acompaniați de orchestra Ansamblului Folcloric “Maria Lătărețu”, au încântat publicul cu trei reprezentații memorabile în locații diferite.
Spectatorii au fost captivați de frumusețea dansurilor, cântecelor și a costumelor populare românești, iar aplauzele lor au răsunat îndelung la finalul fiecărei reprezentații.
Festivalul Internațional al Cimpoaielor, un eveniment itinerant de excepție, oferă iubitorilor de folclor ocazia unică de a descoperi și de a se bucura de diversitatea culturală din toate colțurile lumii.
„Ne mândrim că am adus o părticică din tradițiile românești pe această scenă internațională, lăsând o amprentă în inimile celor prezenți”, a transmis ȘPA Târgu Jiu.
You must be logged in to post a comment Login