Home / DEZVĂLUIRI LOCALE / Sorinel Boza, reactivat de PMP la parlamentare!

Sorinel Boza, reactivat de PMP la parlamentare!

PMP Gorj îl reactivează pe Sorinel Boza pentru alegerile parlamentare, spun surse din partid, fostului manager al CEO findu-i oferită o candidatură pentru scrutinul din decembrie, mai exact primul loc la Senat.

Partidul Mișcarea Populară Gorj își pregătește lista de candidați pentru alegerile parlamentare. Pe locul 1 la Senat este vehiculat numele fostului manager al CEO, Sorinel Boza. Asta, deși Corpul de Control al Ministerului Energiei și Corpul de Control al prim-ministrului au descoperit nereguli grave la companie, cu prejudicii uriașe, responsabil fiind Directoratul companiei condus de Boza. Au fost descoperite nereguli chiar și la numirea lui Boza în funcția de președinte al Directoratului, în decembrie 2016. Cu toate acestea, Boza este tentat de politică iar o prezență a sa în lista PMP pare posibilă atâta timp cât se știe că Ion Rușeț nu va candida la parlamentare.

Eforturi pentru a scăpa de răspunderea penală

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins în decembrie, definitiv, cererea Complexului Energetic Oltenia de anulare a raportului corpului de control al Ministerului Energiei, care arăta că șefii companiei au provocat daune de zeci de milioane de euro. Consecințele deciziei Curții Supreme au fost revocarea actualului directorat, în frunte cu Sorinel Boza, cel care conducea compania din 2016, și demararea procedurilor legale de recuperare a prejudiciului de la persoanele care se fac vinovate de producerea lui.
Prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, a rămas definitiv raportul corpului de control al Ministerului Energiei, prin care sunt imputate zeci de milioane de euro persoanelor care au condus, în ultimii ani, Complexul Energetic Oltenia.

Fără buletin de Gorj

Sorinel Boza nu are nici măcar buletin de Gorj, acesta domiciliind în Medgidia. Acest impediment la candidatură se poate însă rezolva.

Gorjul va avea cinci mandate de deputați și două de senatori. PSD și PNL speră ambele să prindă fiecare un fotoliu de senator și câte două de deputați. Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *