Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Șoferul Predică din Budieni, condamnat la închisoare! Daune colosale pentru părțile civile din dosar

Postat acum

on

Valentin Ion Predică, tânărul din Budieni cercetat, de anul trecut, pentru ucidere din culpă a fost condamnat ieri de instanța de fond. Predică avea doar 18 ani la momentul producerii unui accident rutier mortal la Bălănești care s-a soldat cu doi tineri decedați, membri din comunitatea romă din Budieni. Accidentul a avut loc în noaptea de 29/30 martie 2021 când inculpatul conducea un autoturism pe DN 67 Bălănești. Într-o curbă, Valentin Predică a pierdut controlul volanului, intrând în coliziune cu un alt autoturism. În urma impactului, doi tineri de 16 si 18 ani din comuna Scoarța si-au pierdut viața. Predică a fost reținut în august de anchetatori pentru ucidere din culpă iar ieri a fost condamnat la doi ani și două luni cu executare. Tânărul rămâne sub control judiciar. Instanța a stabilit dume totale de câteva milioane de euro pentru părțile civile din dosar. Problema este că firma de asigurări care trebuie sa achite daune este cu un picior in faliment, fiind vorba despre City Insurance.

Instanța admite, luni, ca societatea de asigurări să achite 200.000 de euro lui Vâlceanul Solomon, care s-a constituit parte civilă în cauză. Suma reprezintă daune materiale. 150.000 de euro a primit și Mădălina Căldăraru sub formă de daune morale. 120.000 de euro primește și Vîlceanu Romeo, plus aproape 28.000 de lei daune materiale.

Angelina Carmen primește și ea, potrivit instanței, daune de la societatea de asigurare iny valoare de 120.000 de euro, în timp ce Vâlceanul Constantin ar urma să primească daune morale de 60.000 de euro. Vîlceanu Ana va primi și ea 60.000 de euro ca și Angelina Ion și că Ioncilă Carmen.

Alți 120.000 de euro va urma să primească si Bîrcină Robert, în timp ce Dumitru Mariana va primi o sumă similară când hotărârea va fi definitivă.

Bîrcină David, Bîrcina Ion, Dumitru Firuța și Fota Constantin urmează să  primească și ei fiecare câte 60.000 de euro de la societatea de asigurare aflată însă în insolvență.

Pătru Diana va primi și ea 100.000 de euro daune morale de la firma aflată în insolvență iar Ion Bârcină încă 40.000 de euro.

Căldăraru Lorenzo Andrei Valentin va primi și el 140.000 de euro de la societatea de asigurări, plus 14.661 daune morale.

„În temeiul art.19, 397 C.p.p. admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj şi obligă partea responsabilă civilmente Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance prin lichidatorul judiciar CITR Filiala Cluj SPRL la plata către această partea civilă a sumei de 543,60 lei cu titlu de daune materiale( victima Dumitru Zobar). Respinge cerere de constituire parte civilă formulată de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj privind suma de 517,44 lei reprezentând contravaloarea cheltuielile privind inculpatul Predică Valentin Ion. În temeiul art. 274 alin.1 C.p.p. obliga inculpatul la plata sumei de 3622,10 lei cheltuieli judiciare statului. În temeiul art.276 C.p.p. obligă inculpatul la plata a câte 4399,4 lei pentru fiecare dintre părţile civile Vîlceanu Romeo, Bîrcină Robert, Căldăraru LORENZO ANDREI VALENTIN, la plata a câte 399, 4 lei pentru părţile civile Vîlceanu Solomon Akim, Căldăraru Mădălina, Anghelina Carmen Liliana, Vîlceanu Constantin, Vîlceanu Ana, Anghelina Ion, Ioncilă Carmen Sivia Dunitru Mariana, Bîrcină David, Bîrcină Ion, Dumitru Firuţa, Pătru Diana, Bîrcină Ion”, mai stabilește instanță, sentința putând fi atacată cu apel.

Familia lui Predică a fost, în vara, la un pas de linșaj, după ce familiile victimelor au cerut judecată țigănească în Budieni. Sub impulsul tensiunilor din cartier, tânărul de 18 ani a fost reținut.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Un electrician de la SE Turceni, de 58 de ani, a făcut preinfarct la serviciu!

Postat acum

on

De către

Azi-noapte la schimbul 3, un electrician în vârstă de 58 de ani, de la Secția PRAM, a suferit un preinfarct și a fost transportat în stare gravă de la un spital la altul, într-un final ajungând la Spitalul de Urgență din Craiova. Asta anunță, cu supărare, sindicalistul Manu Tomescu, cu mențiunea că dacă ,,colegului nostru i s-ar fi recunoscut condițiile de muncă în care și-a desfășurat activitatea din producție, timp de aproape 40 de ani, el ar fi trebuit să beneficieze de pensie de câțiva ani de zile, iar în locul lui ar fi putut lucra pentru a câștiga o pâine, un tânăr din județ”.

Manu Tomescu arată că, în lipsa grupei, ce i-au fost ,,furată”, salariatul în cauză a ajuns sa lucreze și la 58 de ani, deși este slăbit și bolnav.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Trai pe vătrai la UATAA Motru pentru noua conducere

Postat acum

on

De către

Astăzi la UATAA Motru a avut loc prima ședință a noului Consiliu de Administrație, numit în urmă cu o săptămână de către reprezentantul AGA, în speță de către Ilie Petrescu. Deși, de parcă nu ar fi probleme financiare de ordinul miliardelor la această societate, Petrescu a ales să numească un CA din cinci membri și o secretară, lărgind vechea schemă cu două persoane.

În loc ca actuala conducere să se intereseze de noile investiții cu privire la modernizarea acestei instalații ce furnizează agent termic și apă caldă, ea face drumuri în tandem, la firmele de casa din Severin care au supt miliarde pe lucrări umflate, făcute parțial sau deloc, ce privesc anumite reparatii la această uzină. Drăghici Dorel și Ileana Pârvulescu, cei care se fac vinovați și de declinul unității, tot ei fiind cei care au promovat pe cine și cum au vrut în uzină, sunt cei care, mai nou, merg la firmele de casă din județul vecin pentru a pune la cale marea afacere cu privire la reparațiile pe care Primăria Motru le-a solicitat.

Este vorba despre miliarde de lei pentru repararea cazanului(înlocuire ecrane de țevi) dar și pentru repararea morilor pe cărbune. Aceștia doresc ca achiziția sa fie directă chiar dacă este vorba despre aproximativ 25 miliarde lei vechi, încercând să fenteze CA-ul numit, format din membri de partid PNL și ALDE care încasează 1100 lei fiecare pentru o ședință. Asta pentru că CA-ul sa se aprobe investiția în această formă.

Un simplu control cu privire la acest aspect ar demonstra clar încrengătură și faptul că miliarde de lei anual se duc doar spre aceste firme de casă creând mari gauri în bugetul societății care este la un pas de dizolvare și de faliment, adunând la ora actuală datorii către bugetul de stat și finanțe(certificate de CO2 plus amendă) de aproximativ 600 miliarde. O dată cu numirea, din nou, a lui Drăghici s-a pus la cale ultima scurgere de bani a societății către aceste firme, știut fiind că acum în contul societății au fost lăsate de fostul director interimar aproximativ 30 mild. lei vechi urmând să intre și altele, în urmă punctajului făcut de către firmă.

În timp ce Drăghici, directorul numit care a mai condus societatea și în 2021, perioadă în care nu a achiziționat niciun certificat de CO2, societatea fiind amendată cu 254 mild. la care se adaugă alte 30 mild.penalitați, nu îl interesează soarta unității ci dimpotrivă. Este interesat de micile afaceri cu fier vechi, de menținerea în funcții a apropiaților de partid și, mai nou, de repartizarea celor 30 mild. din cont către firmele de casă prin metode deja cunoscute: încredințare directă, plăti în avans ba chiar plăti pentru lucrări neefectuate.

Angajații societății vorbesc despre aceste aspecte dar nu au curaj să iasă public, urmare a presiunilor puse de tandemul Draghici-Pârvulescu, susținuți de reprezentantul CL

Mai mult, în comisiile CL Motru din această săptămână, când s-a adus în discuție problemele UATAA, consilierul Sorin Iovan a spus că este mai bine sa se închidă SC UATAA, și să se deschidă altă societate. Ce nu știe Iovan este că orice persoana care încearcă să facă un astfel de demers este acuzată de sustragere de la plata datoriilor către bugetul de stat dar și faptul că nu va mai putea obține avizele necesare funcționării.

Se vede clar că cei care conduc uzina nu este pentru comunitate și angajați ci pentru interes personal sau de grup, ca atunci când se vor termina miliardele din contul societății își vor da demisiile iar cei care vor avea de suferit vor fi cetățenii.

Urmare a prejudiciilor create de conducere, o parte dintre consilierii municipali au luat decizia să facă demersuri necesare către parchet, poliție, finanțe, curte de conturi pentru a stabili exact din ce cauză și cine se face vinovat de marile probleme generate la această societate.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Atenție! Primar, pe „zebră”

Postat acum

on

De către

Primarul de Albeni, Ionuț Silviu Stan, a parcat, astăzi, Dusterul instituției lângă Primăria Târgu Jiu, exact așa cum o face la el în comună. Adică, alandala…

Primarul PNL, care și-a transferat și salariul pe numele soției ca să nu-i fie cumva confiscat( edilul fiind cercetat în mai multe dosare penale), nu a avut, miercuri, bani nici măcar de parcarea cu plată de lângă primăria lui Romanescu.  Așa că a găsit rapid soluția. A parcat fără grețuri Dacia instituției pe zona interzisă, marcată corespunzător, și și-a văzut de treabă. Noroc că polițiștii locali erau toți în libere iar șoferul de Albeni nu a fost nici măcar avertizat corespunzător.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR