Connect with us

SOCIAL

ȘOCANT! Polițiștii au vrut să bage în carantină, din greșeală, o femeie bolnavă

Postat acum

on

Polițiștii din Bumbești Jiu sunt acuzați că au lipsit de libertate o femeie bolnavă, crezând că a plecat din izolare. Femeia a fost luată de pe stradă, dusă la poliție, echipajul vrând să o ducă în carantină, la Târgu Jiu.

Isteria creată de pandemia de Coronavirus face victime colaterale. O familie din Bumbești Jiu acuză polițiștii din localitate că au luat de pe stradă și au băgat cu forța în mașină, o femeie bolnavă. Aceasta a fost “ridicată” în momentul în care se întorcea de la cumpărături și voia să intre în scara blocului. Sora femeii spune că, timp de două ore, nu a știut nimic de ea: “Ea a mers în oraș, să facă niște cumpărături și să plătească facturi. Eu și soțul meu ne-am întors din Italia și am fost izolați la domiciliu, două săptămâni. Sora mea s-a autoizolat și ea, pentru că locuiam în același apartament. După 15 zile, am vorbit la DSP, ne-au spus că nu mai suntem izolați și putem ieși. Am mai stat două zile, după perioada respectivă, iar când sora mea a coborât, cineva a sunat la poliție. Ei au venit, au luat-o cu mâinile la spate, au băgat-o în mașina lor, într-o dubă, și au dus-o la Poliție, pe motiv că trebuie să stea în carantină. Ea le-a spus că a trecut perioada de izolare, dar nu știu ce au înțeles ei, pentru că sora mea are niște probleme, a fost operată de mai multe ori la cap. Polițiștii au pus-o să scrie ceva, au sunat și la DSP și când au aflat că nu mai era în izolare, i-au dat drumul. Este inadmisibil așa ceva. Nu poți lua un om de pe stradă, bazându-te pe niște bârfe”, a povestit, revoltată, sora femeii.

Familia femeii vrea să formuleze plângere împotriva polițiștilor, care au ridicat-o din stradă și au dus-o la postul de poliție, privând-o ilegal de libertate.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Nu e apă la Runcu, a plouat la munte! Râul Sohodolul e maro

Postat acum

on

De către

A plouat foarte tare la munte iar râul Sohodol curge la vale tulbure și învolburat. Din acest motiv, localnicii din Runcu nu au momentan apă. Bazinele de captare sunt goale pentru că apa s-a consumat, au transmis reprezentanții autorității locale către cetățeni. Localnicii din Runcu așteaptă ca situația să se remedieze. Meteorologii anunță însă ploi și temperaturi scăzute. 

 

Continuă să citeşti

SOCIAL

Mitropolitul Olteniei, de Sf.Ilie la Suseni

Postat acum

on

De către

Mitropolitul Olteniei Irineu a fost prezent astăzi în Gorj, în zi de mare sărbătoare.

Împreună cu un sobor de preoți, Mitropolitul Olteniei a oficiat o slujbă religioasă la Mănăstirea ”Sfântul Prooroc Ilie” din comuna Runcu. De fapt, lăcașul de cult din localitatea Suseni și-a cinstit astăzi ocrotitorul!

Continuă să citeşti

SOCIAL

Prefectura Gorj: Dosar penal pentru fraude economice la centrul de la Țicleni

Postat acum

on

De către

Instituția Prefectului anunță că cele două comisii mixte, formate din reprezentanții AJPIS, DSP, ITM, DSVSA, OPC, IPJ și ISU (78 persoane angrenate), au verificat 45 de centre: 29 centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială pentru copii (gestionate de autorități publice locale și D.G.A.S.P.C Gorj), 7 centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârstnice (gestionate de furnizori de servicii sociale privați), 7 centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială pentru persoane cu dizabilități (gestionate de D.G.A.S.P.C. Gorj) și 2 centre neautorizate, identificate pe parcurs, cu un număr total de 1007 persoane rezidente (451 copii, 208 persoane vârstnice și 348 persoane cu dizabilități).

Au fost dispuse 54 de măsuri:

– un dosar penal pentru fraude economice;

– 53 de contravenții în valoare totală de 219.701 lei.

Centrele neautorizate au fost identificate în orașul Țicleni și în municipiul Târgu Jiu, fiind dispusă măsura închiderii și relocării beneficiarilor.

Din centrul de la Țicleni au fost relocate 7 persoane vârstnice (6 la aparținători și unul la spital), aplicându-se contravenții în valoare de 42.000 lei și întocmirea unui dosar penal pentru fraude economice.

Din centrul de la Târgu Jiu au fost relocate 27 persoane vârstnice (7 la aparținători, 13 la spital și 7 la alte centre), aplicându-se contravenții în valoare de 13.000 lei.

Instituția prefectului subliniază că astfel de activități ilegale nu vor fi tolerate și va continua să coopereze strâns cu autoritățile competente pentru a asigura protecția cetățenilor vulnerabili.

Publicul este încurajat să raporteze orice informații legate de astfel de situații către autorități, pentru a preveni și combate fenomenul azilurilor clandestine.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR