Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Șmen penal! Fiul protopopului Câmpeanu a picat concursul pentru postul de farmacist la Ambulanță, dar a fost angajat, ulterior, prin transfer!

Postat acum

on

Încă de la numirea în funcția de manager al Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, Tiberiu Tătaru a anunțat că vrea să angajeze farmacist, iar în luna februarie a acestui an a fost organizat concurs pentru ocuparea acelui post vacant. S-au înscris 11 pretendenți, însă niciunul nu a reușit să treacă nici măcar de proba scrisă, pentru că din comisia de concurs au făcut parte două cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București care nu au rezonat nici cu produsele tradiționale gorjenești și nici cu plicuri în meniul fine dining.

Postul trebuia ocupat de fiul unei fețe bisericești, mai exact al preamăritului și preașmecheritului protopop Ionel Câmpeanu, prietenul și consăteanul lui Tătaru, numai că șmenul nu le-a reușit din prima.

De fapt, scopul fusese atins: SJA organizase concurs și postul nu fusese ocupat! Apoi, problema a fost rezolvată după un plan bine stabilit: a fost preparat un concurs la Spitalul Turceni pentru postul de farmacist, Alexandru Câmpeanu a luat concursul și a fost angajat, iar după aproximativ două luni a fost transferat la Serviciul de Ambulanță!

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a făcut public, pe 16 februarie a.c., rezultatul concursului pentru ocuparea postului vacant de farmacist. Deși s-au înscris 11 pretendenți, la proba scrisă s-au prezentat doar șase dintre aceștia, iar cel mai mare punctaj a fost de 43,50. În aceste condiții, niciunul dintre participanți nu s-a calificat la proba următoare. Din comisie au făcut parte un profesor universitar și un conferențiar de la  Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, așa că rețeta șpăgii, intens uzitată la Serviciul de Ambulanță, în decursul anilor, n-a putut fi administrată.

Printre cei care au susținut concursul s-a aflat și Alexandru Câmpeanu, fiul protopopului Ionel Câmpeanu de la Protoieria Tg-Jiu Sud. Latifundiarul Câmpeanu deține o crescătorie de păstrăv și o vilă uriașă la Runcu și este bun prieten cu managerul Tiberiu Tătaru, întâmplător locuitor al aceleiași comune.

Coincidență sau nu, în luna aprilie, Spitalul Orășenesc Turceni a scos la concurs un post de farmacist, deși structura de organizare a unității medicale avea, la acea data, un farmacist șef, doi asistenți farmacie principali și un asistent farmacie.

Pe 15 mai, au fost publicate rezultatele concursului și Alexandru Câmpeanu a fost admis, după ce a obținut la proba scrisă 73,91 de puncte, iar la cea practică 85 de puncte, așa că a fost angajat asistent debutant. Nu după mult timp însă, farmacistul a fost preluat prin transfer la Serviciul de Ambulanță Gorj!

”Între timp s-a și transferat farmacistul, după câteva luni, habar nu am, nu știu exact. Aveam nevoie de el, pentru că l-am angajat în urma unui referat făcut de farmacista șefă. Ne rezolva anumite probleme de organizare, nu foarte complicate. Debutant cred că era”, a declarat managerul Spitalului Orășenesc Turceni, Dragoș Hațegan.

Acesta recunoaște că a fost sunat de Tătaru care l-a întrebat dacă nu are cumva un farmacist în plus. Cu totul ”întâmplător”, spitalul din Turceni, chiar avea unul, pe Alexandru Câmpeanu.

”Prietenul meu, Tibi Tătaru, managerul SAJ, avea nevoie de un farmacist. Probabil a sunat la toate spitalele și a întrebat. Și m-a întrebat și pe mine dacă am un farmacist dispus să vină la SAJ. Îi spun Tibi, întâmplător, am angajat un farmacist care-mi rezolva anumite probleme, dar dacă ai mai multă nevoie de el, te ajut. Așa am făcut mereu. E transferat definitiv. Tibi avea nevoie de farmacist că nu avea”, a precizat Hațegan.

Dacă în Gorj ar exista organe judiciare, probabil ar verifica și astfel de concursuri/transferuri cu dedicație, dar cum nu avem…e bine așa!

Claudiu Matei

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Decizia magistraților în legătură cu bărbatul care se plimba prin centrul Târgu Jiului cu o cagulă pe față, haine de camuflaj și pistol din plastic la brâu

Postat acum

on

De către

Judecătorii au hotărât: Bărbatul care se plimba prin Târgu Jiu, echipat cu o cagulă pe față, haine de camuflaj și pistol din plastic la brâu, rămâne în arest, sub acuzația de tentativă la tâlhărie.

Magistrații Tribunalului Gorj au constatat că măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Marin Boboc, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de tâlhărie calificată, este legală și temeinică.  Trebuie spus că, pe 30 august a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul judecătoriei Târgu Jiu, a decis arestarea bărbatului pentru 30 de zile. Judecătorii de la Tribunalul Gorj au respins, luni, cererile lui Boboc de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau control judiciar, ca neîntemeiate.

Marin Boboc a semănat panică printre trecătorii care l-au văzut, pe 20 august a.c., prin centrul municipiului Tg-Jiu, cu o cagulă pe față, haine de camuflaj și pistol la brâu. Bărbatul a fost identificat de polițiștii locali, în zona Pieței Centrale, după ce fotografii cu acesta au apărut în presă și pe rețelele de socializare. Acesta nu mai avea asupra sa pistolul. Polițiștii locali au stabilit că era vorba de un pistol de jucărie, pe care bărbatul îl vânduse. Boboc a fost amendat cu 500 de lei pentru injurii aduse trecătorilor.

Peste doar câteva zile de la acel incident, polițiștii locali l-au prins în flagrant pe Marin Boboc în timp ce încerca să smulgă poșeta unei femei în vârstă de 68 de ani. Era ora 5,30 dimineața și nu era nimeni pe trotuarul de pe Bulevardul Republicii, din zona Comisariatului Militar Județean. Boboc a fost încătușat și dus la sediul Poliției Municipiului Târgu Jiu, ulterior fiind reținut și, mai apoi arestat.

Femeia aflată în stare de șoc a suferit atac de panică și acuza dureri acute la nivelul șoldului, așa că a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La acea dată, Boboc se afla sub control judiciar și era cercetat pentru infracţiuni de lovire, violenţe şi furt. Șirul acuzațiilor este completat acum și de o tentativă de tâlhărie.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Schimbare la Primăria Târgu Jiu: Jianu, promovat în locul lui Nodea!

Postat acum

on

De către

Grigore Jianu nu mai este secretarul Primăriei Târgu Jiu, după sentința definitivă a instanței de la București în procesul cu CNSAS. Acesta a fost promovat însă de către primarul municipiului Târgu Jiu în postul de administrator public al UAT-ului.

Postul era liber de un an, după ce a fost eliberat de către Ramona Nodea în septembrie anul trecut. Jianu nu mai putea ocupa funcția de secretar de primărie.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Incredibil! Capcane din cuie instalate într-o pădure din Gorj

Postat acum

on

Pericol de rănire gravă într-o pădure din Gorj. La Arcani, persoane necunoscute au montat capcane din cuie. Acestea îi pot pune în pericol pe cei care fac drumeții în zonă. Un tânăr a ajuns în zonă și a reușit să mai elimine din cuie.
„Mare grijă în pădurea din localitatea Arcani. Pe drumurile forestiere de acces au fost „montate cuie”. Zona este cunoscută culegătorilor de ciuperci și persoanelor care preferă plimbările în natură. Nu există nicio pancartă care să anunțe astfel de capcane sau care să interzică accesul în pădure. Singurele elemente de informaee existente sunt cele care îndeamnă la păstrarea curățeniei în pădure. Atât! Domnii care montează astfel de capcane ar trebui să fie interesați de prinderea/depistarea celor care aruncă gunoaie in padure și, mai ales, de montarea elementelor de avertizare la intrarea în pădure. Mă gândesc la faptul că o familie poate merge in pădure, la plimbare, pe acel drum forestier, cu un copilaș de 4-5 ani care, în timp ce aleargă și se bucură de natură, poate cădea peste astfel de cuie. Cine ar răspunde pentru o astfel de nenorocire? De asemenea, mă întreb dacă animalele sălbatice nu sunt afectate de astfel de practici?! Rușine celor care nu se gândesc la ce nenorociri se pot întâmpla din cauza unor astfel de practici.”, conform lui Flavius Marcău.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK