Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Șmen penal! Fiul protopopului Câmpeanu a picat concursul pentru postul de farmacist la Ambulanță, dar a fost angajat, ulterior, prin transfer!

Postat acum

on

0 Shares

Încă de la numirea în funcția de manager al Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, Tiberiu Tătaru a anunțat că vrea să angajeze farmacist, iar în luna februarie a acestui an a fost organizat concurs pentru ocuparea acelui post vacant. S-au înscris 11 pretendenți, însă niciunul nu a reușit să treacă nici măcar de proba scrisă, pentru că din comisia de concurs au făcut parte două cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București care nu au rezonat nici cu produsele tradiționale gorjenești și nici cu plicuri în meniul fine dining.

Postul trebuia ocupat de fiul unei fețe bisericești, mai exact al preamăritului și preașmecheritului protopop Ionel Câmpeanu, prietenul și consăteanul lui Tătaru, numai că șmenul nu le-a reușit din prima.

De fapt, scopul fusese atins: SJA organizase concurs și postul nu fusese ocupat! Apoi, problema a fost rezolvată după un plan bine stabilit: a fost preparat un concurs la Spitalul Turceni pentru postul de farmacist, Alexandru Câmpeanu a luat concursul și a fost angajat, iar după aproximativ două luni a fost transferat la Serviciul de Ambulanță!

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a făcut public, pe 16 februarie a.c., rezultatul concursului pentru ocuparea postului vacant de farmacist. Deși s-au înscris 11 pretendenți, la proba scrisă s-au prezentat doar șase dintre aceștia, iar cel mai mare punctaj a fost de 43,50. În aceste condiții, niciunul dintre participanți nu s-a calificat la proba următoare. Din comisie au făcut parte un profesor universitar și un conferențiar de la  Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, așa că rețeta șpăgii, intens uzitată la Serviciul de Ambulanță, în decursul anilor, n-a putut fi administrată.

Printre cei care au susținut concursul s-a aflat și Alexandru Câmpeanu, fiul protopopului Ionel Câmpeanu de la Protoieria Tg-Jiu Sud. Latifundiarul Câmpeanu deține o crescătorie de păstrăv și o vilă uriașă la Runcu și este bun prieten cu managerul Tiberiu Tătaru, întâmplător locuitor al aceleiași comune.

Coincidență sau nu, în luna aprilie, Spitalul Orășenesc Turceni a scos la concurs un post de farmacist, deși structura de organizare a unității medicale avea, la acea data, un farmacist șef, doi asistenți farmacie principali și un asistent farmacie.

Pe 15 mai, au fost publicate rezultatele concursului și Alexandru Câmpeanu a fost admis, după ce a obținut la proba scrisă 73,91 de puncte, iar la cea practică 85 de puncte, așa că a fost angajat asistent debutant. Nu după mult timp însă, farmacistul a fost preluat prin transfer la Serviciul de Ambulanță Gorj!

”Între timp s-a și transferat farmacistul, după câteva luni, habar nu am, nu știu exact. Aveam nevoie de el, pentru că l-am angajat în urma unui referat făcut de farmacista șefă. Ne rezolva anumite probleme de organizare, nu foarte complicate. Debutant cred că era”, a declarat managerul Spitalului Orășenesc Turceni, Dragoș Hațegan.

Acesta recunoaște că a fost sunat de Tătaru care l-a întrebat dacă nu are cumva un farmacist în plus. Cu totul ”întâmplător”, spitalul din Turceni, chiar avea unul, pe Alexandru Câmpeanu.

”Prietenul meu, Tibi Tătaru, managerul SAJ, avea nevoie de un farmacist. Probabil a sunat la toate spitalele și a întrebat. Și m-a întrebat și pe mine dacă am un farmacist dispus să vină la SAJ. Îi spun Tibi, întâmplător, am angajat un farmacist care-mi rezolva anumite probleme, dar dacă ai mai multă nevoie de el, te ajut. Așa am făcut mereu. E transferat definitiv. Tibi avea nevoie de farmacist că nu avea”, a precizat Hațegan.

Dacă în Gorj ar exista organe judiciare, probabil ar verifica și astfel de concursuri/transferuri cu dedicație, dar cum nu avem…e bine așa!

Claudiu Matei

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

Primarul de Schela, cu dosar penal pentru că a condus buldoexcavatorul fără atestat! A fost prins la volan de polițiștii din Bumbești Jiu

Postat acum

on

De către

Gabriel Deteșan, primarul liberal al comunei Schela, s-a ales cu un nou dosar penal după ce a fost surprins de polițiști lucrând pe buldoexcavatorul primăriei, fără a deține atestat în acest sens. Un echipaj de la Poliția Bumbești Jiu l-a surprins pe primar și se fac cercetări în acest sens 

La finalul săptămânii trecute, primarul de Schela a încredințat mașina primăriei unui cetățean, pentru a duce autoturismul în urmă buldoexcavatorului, condus de Deteșan.

Duminică, la Poliția Schela au început audieri în acest dosar penal, unul dintre multele pe care primarul le are la sesizarea unor cetățeni. Cel puțin două persoane au fost audiate în acest sens la Poliția Schela.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Tăieri masive de venituri ale salariaților CEO. Negocierile, în impas!

Postat acum

on

De către

În cadrul ședinței Comisiei de Negociere pentru încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă la CE Oltenia, desfășurată, miercuri, la sediul companiei, au fost abordate mai multe aspecte legate de drepturile și beneficiile salariaților.

Inițial, reprezentanții salariaților au solicitat o sumă de 150 lei/brut/salariat pentru fondul de avansare/promovare.

După negocieri intense, s-a ajuns la un consens, stabilindu-se o valoare de 200 lei/brut/salariat. Cu toate acestea, administrația a declinat această solicitare, iar subiectul rămâne în divergență.

Administrația a propus eliminarea articolului 205/1, care prevede majorarea salariului de bază brut cu diferența dintre salariul minim în plată și salariul minim stabilit prin acte normative.

Reprezentanții salariaților au cerut modificarea acestui articol, astfel încât să se actualizeze salariile în fiecare an cu rata inflației. Această solicitare a fost, de asemenea, declinată de administrație.

S-a discutat despre măsura de protecție în cazul aplicării unui program de concediere colectivă.

Administrația a refuzat solicitarea reprezentanților salariaților de a acorda 40 de salarii medii brute pe companie, oferind în schimb doar 12 salarii medii brute.

Administrația a propus eliminarea salariilor acordate în cazul concedierii individuale.

Reprezentanții salariaților au insistat pentru menținerea măsurilor de protecție în cazul concedierii individuale.

Administrația a solicitat încheierea unui CCM pe o perioadă de un an.

Această solicitare a fost respinsă de reprezentanții salariaților în cadrul comisiei de negociere.

Comisia de negociere se va relua joi, la ora 10:30.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Primarul Paliță de la Dănești, condamnat la 1 an și 4 luni cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității! Adio candidatură

Postat acum

on

De către

O instanță a Curții de Apel Craiova s-a pronunțat astăzi, definitiv, în dosarul penal prin care primarul Mădălin Paliță de la Dănești a fost trimis în judecată, ca inculpat, pentru loviri sau alte violențe și amenințare. Între timp s-a schimbat încadrarea juridică a faptelor în ultraj. La ultima înfățișare, primarul PSD a cerut clemență judecătorilor dar aceștia au fost impasibili mai ales că Paliță a ultragiat un funcționar public al Primăriei Târgu Jiu.

Sentința este dură pentru Paliță care a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj, cu 2 ani termen de supraveghere, și obligativitatea de a presta muncă în folosul comunității, timp de 60 de zile, la Școală Gimnazială Nr 1 din Dănești. Să nu uitam, că primarul a avut grijă să lase această școală fără fonduri, nealocându-i niciun ban de la bugetul local. Tot Paliță este obligat să achite daune morale și cheltuieli de judecată salariatei Primăriei Târgu Jiu, în cuantum de 11.000 de lei.

Față de victima sa, timp de doi ani, Paliță este obligat să stea la distanță de 50 de metri. Primarul nu mai are astfel dreptul să candideze pentru un nou mandat și va fi destituit din funcție de către Prefectură Gorj.

Salariata Primăriei Târgu Jiu, suspendată din funcție, urmare a cererii făcute de Paliță la ANFP, pe motiv că aceasta este inculpată într-un dosar penal, va reveni la serviciu din momentul primirii hotărârii.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!