Connect with us

COMUNITATE

Situație critică la Fărcășești! Salariile funcționarilor primăriei, plătite doar pentru martie

Postat acum

on

0 Shares

Primăria Fărcășești se află în cea mai neagră perioada din ultimele decenii. O spune chiar primarul comunei, Constantin Drăgoescu, care menționează că UAT-ul nu are, în prezent, nici banii pentru salarii și nici măcar pentru plata utilităților. De altfel, cu greutate, în ultimele două săptămâni, abia s-au achitat salariile angajaților primăriei pentru luna martie. De achitarea chenzinelor pentru aprilie nici vorbă.

Primăria Fărcășești are 25 de angajați. Salariații au primit salariile fost pe martie deși suntem la finalul lunii mai. Pentru aprilie nu sunt bani de salarii și asta deoarece CE Oltenia nu și-a achitat dările către UAT, reprezentând taxe și impozite locale. Compania are de achitat 30 de miliarde de lei vechi anual acestei primărie dar a achitat până în prezent puțin peste 3 miliarde de lei vechi.

Edilul local susține că instituția se baza pe acești bani, motiv pentru care se află în aceasta situație complicată, care pune sub semnul întrebării funcționarea UAT-ului, nefiind bani nici pentru utilități.

De investițiile din buget local nici nu mai este vorba, acestea neputând să fie demarate. Primăria Fărcășești nu a primit niciun ban de la Consiliul Județean Gorj. Situația impune sprijin din partea Instituției Prefectului.

 

 

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

COMUNITATE

Magistrala spartă în mijlocul municipiului Motru! UATAA anunță avaria

Postat acum

on

De către

Datorită unor decuplări de la rețeaua de energie electrică, instalația de transport a apei calde menajere a suferit o avarie, magistrala s-a spart în zona de mijloc a orașului, conducerea UATAA fiind nevoită să întrerupă furnizarea apei calde.

‘Menționăm că magistrala este pe canal vizitabil și nu se poate intervenii până la răcirea acestuia,aceasta are o vechime de peste 50 de ani. Echipele de reparații au fost mobilizate și vor intervenii operativ pentru remedierea avariei și reluarea furnizării apei calde în cel mai scurt timp posibil.Totodată facem apel la Asociațiile de Proprietari să conștientizeze responsabilitatea pe care o au în recuperarea datoriilor și achitarea facturilor restante”, a transmis conducte uzinei.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Proiect Antidrog, lansat astăzi la Liceul de Arte din Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Centrul de Prevenire, Consiliere și Evaluare Antidrog Gorj au pus bazele unui proiect antidrog, a cărui lansare va avea loc, astăzi, la ora 11, la Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu Jiu.

Acesta reprezintă o creație colectivă/teatru social, cu tema prevenirii consumului de droguri în rândul tinerilor, realizată de elevi ai acestei unități de învățământ.

 

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Săulești: Hărțuit și amenințat de fosta soție

Postat acum

on

De către

La data de 17 iunie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbunești au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat de 47 de ani, din comuna Săulești, cu privire la faptul că se simte amenințat de fosta sa soție, de 39 de ani, din aceeași localitate.

La faţa locului s-au deplasat polițiștii, care, din cercetările efectuate, au stabilit faptul că, în urmă cu o zi, în timp ce apelantul se afla la un magazin din comună, s-a întâlnit cu fosta soție, care l-a amenințat că o să dea cu mașina peste el, iar ieri, ar fi fost urmărit cu mașina de femeie, care a circulat frecvent cu autoturismul personal, pe DJ 661, creându-i o stare de temere.

A fost completat formular de evaluare a riscului ocazie cu care a reieșit faptul că există un risc iminent, fiind emis un ordin de protecție provizoriu față de fosta soție a apelantului.

În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de amenințare și hărțuire.

 

 

 

Continuă să citeşti