Connect with us

EVENIMENTE

Sindicatele din termocentrale s-au dus peste parlamentari

Postat acum

on

Sindicaliștii din termocentralele din Oltenia s-au dus peste parlamentari. S-a întâmplat vineri, în județul Dolj. La cabinetele parlamentarilor din județul vecin au ajuns sindicaliști din Termocentrala Ișalnița a Complexului Energetic Oltenia și din cadrul Termocentralei Craiova.
Liderii de organizații le-au cerut senatorilor și deputaților să facă demersuri pentru aplicarea Legii 197, precum și pentru votarea PLX 618, aflată la Camera Deputaților și care reglementează condițiile speciale de muncă în mai multe sectoare de activitate.
„Astăzi, împreună cu Cristi Vasile , președintele Sindicatului Termo Energia Craiova 2, am fost și am depus câte un memoriu la sediile din Dolj ale partidelor PSD și PNL, partidele de la guvernare, memoriu prin care le cerem să deblocheze urgent legea nr.197/2021 și să aplice în totalitate prevederile acestei legi!
Ținând cont că pe 28 februarie 2023, la Comisia de Muncă din Camera Deputaților este trecută pe ordinea de zi și Plx 618/2022, proiect care vine cu specificația clară că se asimilează în condiții speciale de muncă și perioada lucrată între anii 2001-2021, am cerut susținerea în comisie pentru un AVIZ FAVORABIL la acest proiect.
Lupta noastră pentru recunoașterea condițiilor de muncă în care ne-am desfășurat activitățile, continuă și o vom duce până la final, iar alături de colegii noștrii din Gorj, lideri ai Sindicatului Energia Rovinari, vom duce acestă bătălie pe toate fronturile pe care ni le permite legea!
Nu vom permite și nu vom accepta sub nici o formă să aplice planul de restructurare fără să ne fie recunocut acest drept și fără să aplice în totalitate prevederile legii nr.197/2021, lege care ne recunoaște condițiile de muncă în care ne-am desfășurat activitățile din subunitățile de producție ale C.E.Oltenia!”, conform lui Nicușor Văduva, din cadrul Termocentralei Ișalnița, din CEO.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Alertă! Poliția caută un copil de 12 ani dispărut

Postat acum

on

De către

Un copil de 12 ani este căutat de polițiști, după ce a dispărut de aproape 12 ore. Băiatul a plecat la școală și nu s-a mai întors acasă. „La data de 22 martie a.c., Poliția Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apel de urgență, de un bărbat din municipiul Târgu-Jiu, despre faptul că fiul său, Radu Cătălin-Ionuț, de 12 ani, în jurul orei 12:00, a plecat de la domiciliu către școală, iar până în prezent nu a mai revenit.

Semnalmente: înălţimea de 1,65-1,70 metri, constituție atletică, greutate 40-50 kilograme, păr șaten, ochi căprui, față ovală.

La momentul plecării, minorul purta pantaloni tip blue-jeans de culoare albastru, hanorac gri închis, pantofi sport de culoare închisă și avea asupra sa un ghiozdan de culoare albastru”, anunță IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Un târgujian și-a marcat cu creta locul de parcare pentru persoanele cu handicap. FOTO

Postat acum

on

Un târgujian nu a mai chemat autoritățile și și-a marcat singur locul de parcare pentru persoanele cu dizabilități. S-a întâmplat într-o parcare din zona semicentrală a municipiului Târgu Jiu. Pentru marcarea locului de parcare a fost folosită cretă și trasate câteva linii care ar simboliza o persoană în scaun rulant. Astfel de marcaje sunt aplicate numai de către Primăria Târgu Jiu, cu echipamente speciale, dacă persoana respectivă are dreptul la un astfel de loc de parcare. Oricum, în parcări trebuie să fie prevăzute și locuri pentru persoanele cu dizabilități.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Tânăr din Motru, omorât în Anglia

Postat acum

on

Un tânăr din Motru a fost găsit mort în Anglia. Ștefan Stelian Moraru a fost ucis prin înjunghiere. Cadavrul a fost găsit de poliție pe o stradă din apropierea apartamentului în care motreanul stătea alături de un bărbat din Mehedinți. Poliția are deja un cerc de suspecți și se speră prinderea criminalului. Motreanul a plecat de acasă la un cazinou, unde ar fi câștigat peste 2.000 de lire sterline. Ulterior, a fost descoperit mort pe o stradă din apropierea sălii de jocuri. Tragedia a avut loc luni.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR