Connect with us

COMUNITATE

Sindicate CEO: ”De ce face guvernarea actuală cadou miliarde de euro statului austriac?”

Postat acum

on

Sindicaliștii din CE Oltenia au trimis o scrisoare deschisă către Guvern și Parlament, arătându-și dezacordul cu privire la parteneriatul cu OMV Petrom, pentru construirea de parcuri fotovoltaice. ”CE Oltenia participă cu 85%, OMV doar cu 15%, dar profitul este împărțit 50%-50%, încă o dată românii luând țeapă din partea OMV. CE Oltenia pune „la bătaie” nu mai puțin de 680 de hectare de teren, pe care OMV zice că va pune respectivele panouri fotovoltaice. Însă: CE Oltenia înstrăinează resurse naturale ale statului român, ceea ce intră în conflict cu prevederile Constituției României, dacă acest lucru mai are vreo valoare pentru factorii de decizie din România. OMV va intra în mod gratuit în proprietatea acestor pământuri, având tot dreptul să le exploateze ca orice proprietar.

Întâmplător (sau nu?), terenurile pe care se spune că se vor instala panourile fotovoltaice NU aparțin CEO, asupra acestora existând litigii diverse, atât cu foștii proprietari de drept persoane fizice, cât și cu U.A.T.-uri din raza de activitate a acestora, modul de dobândire spre exploatare a acestor pământuri fiind neelucidat suficient.

Întâmplător (sau nu?), terenurile pe care se spune că se vor instala panourile fotovoltaice se află, în marea lor parte, pe haldele de cenușă și zgură de termocentrală, resurse metalifere de interes deosebit pentru orice guvernare cu capul pe umeri, acolo fiind îngropate MILIARDE de euro în materii prime! De ce face guvernarea actuală CADOU miliarde de euro statului austriac???”, se arată în scrisoarea deschisă, trimisă de sindicatele CEO.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Șeful Casei Naționale de Pensii discută cu Directoratul CEO

Postat acum

on

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, ajunge joi în Gorj și va discuta în curând(ora 11,00 – 11,30) cu directorii Complexului Energetic Oltenia. La discuțiile privind aplicarea Legii 197 din 2021, privind condițiile speciale de muncă vor lua parte, pe lângă administrația companiei energetice, sindicatele din CEO, reprezentanții Casei Județene de Pensii și prefectul de Gorj, Iulian Popescu. La ora 13,00 este anunțată o conferință de presă la Prefectura Gorj. Legea reduce cu 13 ani vârsta de pensionare la CEO. Trebuie să fie și aplicată.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Podul de la Piața Centrală, asfaltat noaptea!

Postat acum

on

Autoritățile din Târgu Jiu au trecut la asfaltările pe timp de noapte. Este cazul podului de la Piața Centrală, de peste râul Jiu. Era imposibil ca circulația pe pod să mai fie disponibilă în cazul în care asfaltarea podului ar fi avut loc ziua. Oricum, în municipiul Târgu Jiu, pe câteva străzi se circulă foarte greu, din cauza numărului mare de mașini.

„Am început asfaltarea podului de la Piața Centrală. Din această noapte, Societatea Edilitara frezează carosabilul urmând ca ulterior să toarne un nou strat de asfalt. Totodată, se vor reface și rosturile de dilatare ale podului. Sperăm ca vremea să țină cu noi, activitatea de frezare urmând a se desfășura exclusiv pe timpul nopții.”, conform unui mesaj al primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Crosul Tineretului, organizat pe Valea Susenilor

Postat acum

on

De către

Crosul Tineretului intitulat „Natură și Mișcare” a fost organizat, astăzi, de Liceul Tehnologic Gen. C-tin Sandru Balta, pe Valea Susenilor.

Activitatea sportivă s-a bucurat de un număr ridicat de concurenți din rândul elevilor din localitate.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR