Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Sindicalist CEO: Unii dintre noi ies la pensie fără proteste, doar cu facebook

Postat acum

on

0 Shares

Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia este nemulțumit că salariații companiei au stat mai mult pe facebook și au comentat, în loc să protesteze pentru aplicarea Legii 197 din 2021. Este opinia lui Manu Tomescu, lider de sindicat în Termocentrala Rovinari, din CEO.  Legea 197 din 2021 introduce condiții speciale de muncă la CEO, pentru personalul din producție și scade vârsta de pensionare cu 13 ani. Nu a fost pusă în aplicare de către casele de pensii, dar va fi aplicată în urma unei decizii a instanței supreme.

„Așa cum am spus în urmă cu două zile, Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis către Monitorul Oficial motivarea deciziei de aplicare în totalitate a prevederilor legii nr.197, iar asta i-am spus-o și Prim-Ministrului României, Nicolae Ciucă, care în prezența Senatorului Ion Iordache ne-a promis că va da ordin către Monitorul Oficial să publice decizia cât mai repede posibil.

Pot să vă asigur pe toți minerii și energeticienii din România că eu alături de colegii mei din Sindicatul Energia Rovinari ne vom lupta până la capăt și prin toate mijloacele posibile pentru recunoașterea acestui drept fundamental, dar sunt profund dezamăgit pentru faptul că dacă măcar jumătate dintre voi cei care sunteți foarte interesați de aplicarea legii nr.197, și tot faceți postări și comentarii cu nerăbdare despre aplicarea cât mai repede a acestui drept, dacă toți aceștia ați fi fost alături de noi în tot acest timp în care noi ne-am luptat pe toate căile pentru această lege, astăzi ne-am fi bucurat cu toții de prevederile legii nr.197/2021!

Însă așa cum este de așteptat, în continuare vom rămâne doar câțiva care vom duce cu adevărat această luptă până la final, iar restul doar faceți postări și comentarii, așteptând să vă bucurați de acest drept pe care urmează să-l primiți de pe urma luptei noastre!”, conform lui Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” Rovinari.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

95.000 de lei pentru Zilele Orașului Bumbești-Jiu, doar o sticlă de apă pentru copiii ajunși pe scenă

Postat acum

on

De către

Autoritatea locală din Bumbești Jiu, una care se laudă cu excedent bugetar la fiecare final de an, a investit 95.000 de lei în Zilele Orașului, care au avut loc în weekend.

Banii s-au dus pe artiști, dar de umplutură pe scenă au urcat și copiii talentați ai orașului. Evident gratuit.. la finalul spectacolului copiii primind doar cate o sticlă de apă.

Nu la fel au stat lucrurile cu consilierii locali pentru care Constantin Bobaru a fost darnic, întinzând mesele.

O spune viitorul consilier local independent Georgian Urdescu care critica nepăsarea primarului și a aleșilor vizavi de copiii localității.

„Au trecut și zilele orașului Bumbești-Jiu. Elevii și copii localități Bumbești-Jiu după ce au cântat, au dansat, au recitat poezii nu au primit decât o sticlă de apă( și asta nu toți). Măcar bine că au primit mâncare și băutură consilierii locali, foști consilieri locali și personalitățile orașului și județului Gorj. Nu ne mai facem bine!Vai de soarta noastră. Dacă se dădea o prăjitură, o înghețată, 3 mici, o cutie de bomboane sau o friptură pentru fiecare copil care a prestat activități pentru a încânta cetățenii orașului Bumbești-Jiu nu mai rămâneau bani pentru lăutari”, spune alesul local care a obținut 515 voturi că și independent pe 9 iunie.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Ilie Petroi: „Simpatizanții PNL, fără limite! Au bătut în drumul mare o persoană care făcea campanie PSD”!

Postat acum

on

De către

Primarul de Aninoasa, Ilie Petroi, avertizează că simpatizații PNL din localitate ar fi în stare de orice: „de la rupt de afișe la bătaie”, făcând public un incident petrecut în localitate.

„Simpatizanții lui Marius Dimulescu fără limite! Au bătut în drumul mare o persoana care făcea campanie PSD. Să ne închipuim cum va arata Primăria cu astfel de oamenii!”, a transmis Ilie Petroi, cu fotografia de mai sus.

Cristian Mîndruț i-a răspuns primarului astfel: „Eu sunt Cristian Mîndruț, așadar când trimiți oameni să supravegheze comuna, nu-i pune neapărat să se uite în curțile oamenilor. Atât așteptai să te victimizezi puțin, Primarul suprem care ești dumneata!.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Fostul primar a refuzat să spele geamurile la Școala Gimnaziala Dănești

Postat acum

on

De către

Fostul primar de Dănesti, Mădălin Paliță, a ignorat sentința instanței de judecată privind efectuarea celor 60 de zile de muncă în folosul comunității, la școala gimnazială din localitate. Printr-un tertip a cerut instanței, după ce Serviciul de Probațiune Gorj l-a dat în judecată, să efectueze zilele respective la distanță de Dănești, pentru a fi doar pontat și deloc pus la muncă.

Instanța a impus că acesta să facă zilele de muncă în folosul comunității la Direcția de Patrimoniu Târgu Jiu sau la Liceul nr.2 din municipiu. În paralel a făcut contestație în anulare, la instanță, cu privire la comiterea infracțiunii de ultraj, pentru care a fost deja condamnat cu suspendare.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!