Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Simona Mărgaian, prima reacție după trimiterea în judecată: Fostul soț o teroriza, italianul i-a făcut doar cadouri

Postat acum

on

Simona Mărgăian, gorjeanca trimisă în judecată pentru înșelăciune în formă continuată cu consecinte deosebit de grave și spălare de bani în formă continuată, pentru escrocarea italianului Francesco Thiela cu 780.000 de euro, are o prima reacție publică. Inculpata susține că este victima acestui dosar care i-ar fi fost ,,fabricat” de fostul soț, iar despre acesta spune că ar fi terorizat-o timp de opt ani.

Fostul partener de viață anunță însă la rândul său că o va da în judecată pe Simona Mărgaian pentru calomnie.

În ce privește relația cu italianul de 73 de ani, Simona Mărgaian a anunțat că de la acesta ea ar fi primit doar cadouri, declarațiile acesteia fiind contrare celor spuse de Francesco Thiella care a recunoscut o relație de cuplu cu blonda din Scoarță, care urma să se finalizeze cu o căsătorie și cu copii.

„Sunt trimisa in judecata pentru ca un barbat mult mai in vârstă ca mine mi-a oferit cadouri si omagii ale prieteniei si aprecierii sale. Si apoi, contactat si mintit de fostul meu soț si om care m-a terorizat si chinuit fizic si moral, a decis sa ma reclame. Ăsta e adevărul. În ce țară, faptul ca o femeie a primit, fara sa oblige pe cineva, cadouri, e considerat a fi infracțiune gravă?”, a scris inculpata. Fostul soț al acesteia are calitate de martor în dosarul penal aflat pe rolul Tribunalului Gorj din 28 aprilie 2021.

Simona Mărgaian are sechestru pe avere, pe conturi, pe mașinile trecute pe numele soțului și pe bunurile trecute pe numele părinților săi. Procurorii au incercat astfel sa îi conserve averea acesteia dacă la finalul judecății aceasta va fi obligată să îi restituie banii italianului. În cazul în care judecătorii vor decide astfel, bunurile în cauză vor fi scoase la licitație și vândute pentru recuperarea banilor.

Francesco Thiella a susţinut în plângerea depusă în 2017 că a fost escrocat sentimental şi că a vândut o locuinţă cu şapte camere în zona centrală a oraşului Milano, iar toţi banii i-a dat femeii din Gorj. De asemenea, acesta a spus că i-a oferit multe alte cadouri şi diverse sume de bani, care i-au fost solicitaţi sub diferite motive. De exemplu, gorjeanca i-a cerut sume de bani pe motiv că părinţii săi erau bolnavi şi aveau nevoie de tratament. În rechizitoriu, se arată că italianul se împrumuta peste tot pentru a-i da bani româncei şi chiar îi mărturisea într-un mesaj că nu mai avea nici ce să mănânce, totul culminând cu vânzarea locuinţei din Milano.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mario

    11 mai 2021 at 14:19

    Cadourile de obicei sunt oferite de buna voie cuiva de catre o persoana, pe cand individa asta a solicitat ani de zile la rand bani de la italian, sub pretextul ca va avea doi copii cu el s.a.m.d.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Lucrări realizate pe preferințe, la Curtișoara! Unii s-au ales cu asfaltul, alții cu nămolul

Postat acum

on

De către

Firma aflată sub contract cu Primăria Bumbești Jiu, pentru realizarea rigolelor din zona Curtișoara, a dat dovadă de exces de zel în cazul unor proprietăți și de bataie de joc în cazul altor locuințe.

Mai exact, pentru anumiți proprietari s-a turnat asfalt la poartă, pentru a lega astfel investiția de noile rigole realizate în Curtișoara, în timp ce pentru alții nu s-a realizat deloc acest tip de lucrări.

Degeaba proprietarii lăsați cu nămolul la poartă au cerut explicații primarului Bobaru ori s-au rugat de acesta sa rezolve problema că edilul, în stilul caracteristic, a dat din umeri.

Asta chiar dacă investiția este realizată din bani publici iar anumiți cetățeni sunt discriminați.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Medic, director de spital și consilieri locali, TURNĂTORI dovediți la Securitate!

Postat acum

on

De către

Patru consilieri locali din Gorj au fost deconspirați de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) ca foști colaboratori ai Securității.

Potrivit raportului anual al CNSAS, cei patru, printre care un medic și directorul financiar – contabil al unui spital din Gorj, au fost verificați, în calitatea lor de aleși locali, dacă au colaborat sau dacă au fost lucrători ai serviciului secret comunist, iar instanța de judecată a constatat calitatea acestora de colaboratori ai Securității, înainte de 1989.

Radu Rotaru, consilier local PNL la Bălănești, pensionar, a pierdut procesul cu CNSAS, iar Curtea de Apel București a constatat, la începutul acestui an, calitatea de colaborator a acestuia al organului de represiune comunist. Înalta Curte de Casație și Justiție va judeca recursul declarat de consilierul local abia în iunie, anul viitor.

Constantin Lemnaru, fost consilier local la Hurezani, a pierdut, definitiv, procesul cu CNSAS, în 2020, și nu a mai atacat decizia instanței de fond prin care s-a constatat calitatea sa de colaborator al Securității.

Maria Dovlete, consilier local PSD la Bălești, medic de familie, încă se mai judecă cu CNSAS, după ce, în luna martie a acestui an, Curtea de Apel București a admis acțiunea prin care s-a cerut constatarea calității de colaborator al serviciului secret comunist. Recursul se va ajudeca în luna septembrie a anului viitor, însă CNSAS a menționat-o în raportul din acest an pe Maria Dovlete printre colaboratorii Securității.

Situația e asemănătoare și în cazul consilierului local PSD de la Stănești, Cornel Fîcea, director financiar-contabil la Spitalul de Pneumoftiziologie Runcu. Acesta a pierdut procesul cu CNSAS în septembrie, anul trecut, și a atacat, în urmă cu câteva zile, decizia instanței de fond prin care a fost constatată calitatea sa de colaborator al serviciului secret comunist.

Cei patru sunt pasibili și de o acuzație de fals în declarații, în cazul în care, au menționat în declarațiile depuse la dosarele de candidați, la alegerile locale, că nu au colaborat cu Securitatea.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Mai multe mașini de poliție și mascați la Arcani! Este căutat un cetățean care ar fi dat foc la ușile băncii de credit a fostei cooperații

Postat acum

on

De către

Autorul unor infracțiuni legate de mai multe incendii este căutat acum de poliție pe raza localității Arcani, spun localnicii care nu se pot apropia de postul de poliție, unde este un cordon de forțe de ordine. Cel puțin 15 polițiști și mascați cu cagulele pe față au înconjurat supermarketul, situat vizavi de poliție. De altfel, deasupra magazinului este un spațiu de locuit utilizat de membrii familiei Cocolea, care sunt de loc din Runcu. Administratorul magazinului era în terasă, în timp ce clădirea era înconjurată de mascați. 

Mai multe autospeciale și mascați au înconjurat, în ultima oră, magazinul lui Tola Cocolea(administrator fiind soția), persoana care a făcut o filmare, recent, în sediul poliției din Arcani, când a fost chemat împreună cu fiul său la audieri. În filmarea în cauză se aduceau acuzații polițistului judiciarist Eugen Buculea că fumează în sediul instituției. O altă filmare, făcută în aceiași zi, arată un nou tir de acuzați asupra ofițerului de către familia Cocolea, de altfel pentru polițistul respectiv s-a cerut, de către administratorul supermarketului din Arcani, un test antidrog, prin apel la 112.

Se pare că, unul dintre cei doi Cocolea ar fi bănuit că ar fi dat foc ușilor băncii de lângă magazinul „La doi pași” din Arcani, săptămâna trecută. În urmă cu trei zile, polițiștii au găsit urme de incendiere și la depozitul situat spre Răchiți, care aparține aceluiași proprietar care are magazinul „La Doi Pași”.

Răzbunare sau nu?!

Cocolea deține un supermarket vizavi de sediul poliției. La o distanță de 150 de metri de aceasta unitate se află magazinul concurent „La doi pași”. În clădirea cu această unitate se află și banca de credit a fostei cooperații. Ușile de lemn a băncii au fost incendiate săptămână trecuta iar focul s-a extins până la streașină.

Acest magazin aparține omului de afaceri Sorin din Tismana, care are și depozitul de la Răchiți. Între cei doi afaceriști ar fi apărut un conflict.

Acum nimeni nu se poate apropia de locul în care sunt polițiștii și mascații, adică peste drum de postul de poliție, lângă magazinul lui Cocolea. Biroul de presă al IPJ Gorj a fost întrebat despre acest incident dar nu a oferit informații ziariștilor până la acest moment.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR