Connect with us

COMUNITATE

Și minerii din Husnicioara fac drumul pe jos spre punctele de lucru! Un singur membru al Directoratului, în teren

Postat acum

on

Cosmin Trufelea, membru al Directoratului CE Oltenia, responsabil pe partea de minerit, a continuat să verifice in teren condițiile de lucru ale minerilor din companie. De data aceasta a fost la Husnicioara, după ce a fost la ambele Jilțuri, la Pinoasa dar și la Tismana. Mai mult, Trufelea face publice concluziile propriei verificări din teren, lucru inedit pentru orice membru al Directoratului CEI care a ocupat acesta poziție în ultimii ani.

„Mi-am propus să vă informez cât mai des despre situația din carierele Complexului Energetic Oltenia. Astăzi am mers la Husnicioara unde, ca și în celelalte cariere ale companiei, transportul angajaților la punctele de lucru este sistat ca urmare a deciziei organelor de control care au stabilit că parcul auto al companiei este neconform. De azi, angajații au de parcurs pe jos distanțe mari în condiții dificile, dar majoritatea mi-au spus că sunt de acord să facă aceste eforturi pentru bunul mers al companiei și pentru că văd că luăm măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă.Continuăm să amenajăm drumuri și, în paralel, lucrăm la un plan de măsuri care presupune, atât investiții în parcul auto al companiei, cât și în îmbunătățirea condițiilor de lucru”, a transmis Trufelea.

„Sunt în teren, alături de oameni și caut cele mai bune soluții ca să trecem cu bine peste această perioadă”, a completat acesta.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Avaria de la Cariera Rosiuța s-a acutizat! Banda transportoare și cablurile afectate la schimbul trei

Postat acum

on

De către

Problema apărută la Cariera Roșiuța, în urmă cu câteva zile, s-a acutizat. În cursul nopții, potrivit salariaților de la schimbul trei, falia s-a adâncit punând în pericol excavatorul 04 aflat lângă taluzul care aluneca la vale. Banda transportoare a excavatorului și cablurile electrice sunt afectate.

Oamenii explică faptul că ipoteza potrivit directorului Constantin David că totul se datorează lucrărilor subterane mai vechi din zonă nu se confirmă. Cauza reală ar fi nerespectarea monografiilor de lucru, fapt care pune în pericol viața salariaților.

 

CFL-iștii le-au interzis salariaților din producție, la ordinul verbal a lui David, să își ia telefoanele cu ei la locurile de munca, tocmai pentru a nu mai exista dovezi legat de problemele acute din unitatea minieră. David, șeful EMC Motru, se teme de o schimbare, vineri fiind certat de Directoratul companiei după incidentul cu salariatul pe care l-a certat în sala de apel pentru că l-am comentat de Facebook.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

A început elaborarea SF-ului pentru drumul expres Târgu Jiu – Craiova

Postat acum

on

De către

Viitorul drum expres Craiova – Târgu Jiu a intrat în faza de elaborare a studiului de fezabilitate. Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova au precizat că, în același timp, trebuie finalizat și proiectul tehnic. Documentația urmează a fi predată CNAIR , în două luni, pentru a se trece la întocmirea caietului de sarcini. Se estimează că în această vară va fi organizată licitația, în urma căreia să fie desemnat constructorul viitorului drum de viteză din Oltenia. Contractul pentru Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic la Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu are o valoare de 27 de milioane de lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Medicii din Gorj și Călărași, parteneri în campania împotriva hepatitei

Postat acum

on

De către

Medicii de familie din judetele Călărași și Gorj se pot înscrie în cea mai amplă campanie de testare a hepatitelor virale B si C coordonată de Institutul Clinic Fundeni. Înscrierile se pot face până pe data de 27 februarie. ASOCIAȚIA ROMÂNĂ ANTI-SIDA, partener al INSTITUTULUI CLINIC FUNDENI în proiectul „LIVE(RO)2-SUD a anunțat deja startul înscrierilor în Programul regional de prevenire, screening şi diagnostic al pacienţilor cu boli hepatice cronice secundare infecţiilor virale cu virusuri hepatice B/D şi C”, începând cu data de 16 ianuarie 2023. Procedura de afiliere se adresează cabinetelor de medicină de familie aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.
Până la această dată peste 40 de medici, o mare parte din județul Gorj, s-au înscris în program pentru a lua parte la campania de testare începând cu luna martie 2023, când va fi lansat programul în cele două județe. Prin înscrierea în program, medicii de familie au posibilitatea de a ajuta la testarea precoce a hepatitelor virale, inclusiv în rândul persoanelor neasigurate sau care altfel nu ar putea avea acces la investigații specifice după ce au fost depistate.
Persoanele care beneficiază de servicii medicale de prevenire și depistare precoce (screening) pentru boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/ D și C în cadrul acestui proiect sunt persoane care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: au vârsta peste 18 ani; au domiciliul/ reședința într-unul dintre județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu, Ialomița, Călărași, Teleorman, Dolj, Olt, Mehedinți, Vâlcea sau Gorj; nu fac parte din categoria persoane gravide şi/sau persoane lipsite de libertate. Minim 60% dintre persoanele care vor beneficia de servicii medicale vor fi persoane vulnerabile.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR